Wenkbrauwen verzorgen - 6 tips

Wenkbrauwen zijn een zeer bepalend onderdeel van je gezicht. Ze geven je een bepaalde uitstraling en mensen kunnen je er zelfs ‘strenger’ uit vinden zien als je vrij dunne wenkbrauwen hebt met een hoge archadeboog. Bijtekenen? Of juist epileren of waxen? Lees hieronder over wenkbrauwen verzorgen: 6 tips voor mooie brows.  

 

1. Gebruik wenkbrauw verzorgingsproducten

Je hoort wel eens van mensen die mascara of oogpotlood gebruiken om hun wenkbrauwen te shapen, maar dit is niet aan te raden. Het beste is om een product te gebruiken dat ook echt voor je wenkbrauwharen bedoeld is. Net zoals je voor je wimpers een wimperserum hebt om de wimpers te verzorgen, is er ook een wenkbrauwserum om de wenkbrauwen te verzorgen. Door dit te gebruiken gaan je wenkbrauwen er voller uitzien. Een wenkbrauwgel met minerale kleurtinten is een mooie manier om extra kleur te geven aan de wenkbrauwharen.

 

2. Kijk kritisch naar de spiegel

Voor de kleine details gebruiken mensen soms een vergrotende spiegel, maar gebruik deze zeker niet bij het verzorgen van je wenkbrauwen. Door het vergrotende effect kun je met een epileertang al snel te veel wegplukken, waardoor je een hap in je wenkbrauw krijgt.

 

3. Let op licht bij wenkbrauwen verzorgen

Ook belangrijk: het licht. Als je je wenkbrauwen bijwerkt in fel licht of juist heel zwak licht, heb je kans dat ze er in natuurlijk licht heel anders en misschien zelfs lelijk uitzien. Zorg daarom dat je altijd voldoende daglicht hebt.

 

4. Voorzichtig met de schaar

De meeste mensen hoeven geen wenkbrauwharen te knippen omdat de wenkbrauwharen niet zo lang worden. Knip ook alleen als de wenkbrauwen echt lang zijn. Wenkbrauwen die wild groeien kun je altijd in model brengen met een wenkbrauwgel of een beetje haarlak of wax.

 

5. Epileren, waxen of scheren

Als je toch graag een paar haartjes wilt verwijderen, welke methode kies je dan? Ga je voor waxen, scheren of epileren? Het epileren is voor de wenkbrauwen de beste methode. Je kunt per haartje kijken wat het verschil is en zo je wenkbrauwen zo symmetrisch mogelijk krijgen.

 

6. Wenkbrauwen verzorgen bij een browbar

Vind je het toch niet zo een prettig idee om zelf aan de slag te gaan met een epileertang of schaar, dan kun je natuurlijk ook bij een professional langsgaan. Veel schoonheidssalons kunnen de wenkbrauwen shapen en er zijn zelfs gespecialiseerde browbars waar ze echt alles weten over het verzorgen van de wenkbrauwen.

Tot zover onze tips over wenkbrauwen verzorgen. Heb je zelf nog een goede, leuke of handige tip, dan horen we het graag. Stuur even een email of reageer onder onze Facebook-post. 


Aanraders uit de shop