Wenkbrauwen verven – zo doe je dat!

Je wenkbrauwen zijn een belangrijk onderdeel van je gezicht. Ze definiëren je gezichtsuitdrukking, waardoor je er scherper, zachter of soms juist strenger uitziet. Logisch ook dat veel mensen steeds meer aandacht besteden aan het epileren, vormen en kleuren van hun wenkbrauwen. Wenkbrauwen verven is daar een belangrijk onderdeel van. Waar moet je op letten als je je wenkbrauwen gaat verven en wat is de beste methode? Lees hier alles over wenkbrauwen verven.

 

Twijfel over wenkbrauwen verven?  

Twijfel je nog of je je wenkbrauwen gaat of laat verven? Als je van jezelf erg blonde en daardoor vrij ‘onzichtbare’ wenkbrauwen hebt, kan een bruine kleur je gezicht ineens een heel andere uitstraling geven. Je kunt daarom het beste een keer langs de salon gaan om met wenkbrauwpoeder of potlood je wenkbrauwen in te laten kleuren. In de salon kunnen ze goed inschatten welke kleur wenkbrauwen het beste bij je gezicht en haarkleur passen. Ga je liever zelf met potlood en poeder aan de slag? Probeer dan in de winkel een kleur uit die een paar tinten donkerder is dan de natuurlijke kleur van je wenkbrauwen. Zo kun je al een goed beeld krijgen van hoe je wenkbrauwen eruit komen te zien. En misschien nog wel belangrijker, wat voor gezichtsuitdrukking je door deze donkerdere wenkbrauwen krijgt.

 

Voordelen van wenkbrauwen verven

Zitten er echt voordelen aan het verven van je wenkbrauwen? We kunnen een aantal pluspuntjes noemen. Je kunt je gezicht beter definiëren. Je wenkbrauwhaartjes lijken bijvoorbeeld altijd langer als je ze verft. Zelfs de afgesleten punten worden (weer) donkerder van kleur. Ook de dunnere haartjes aan de uiteinden van je wenkbrauwen lijken ineens in volume toe te nemen. Daarnaast kun je natuurlijk tijd besparen als je ’s ochtends je make-up routine doet.

 

Wenkbrauwen verven met haarverf: een do of een don’t?

Het is een vraag die saloneigenaren nog vaak te horen krijgen: kan ik mijn wenkbrauwen niet gewoon verven met haarverf? Is dit een aanrader of niet? Het korte antwoord is nee, je kunt beter je wenkbrauwen verven met wenkbrauwverf. Deze verf is minder agressief dan haarverf en daardoor ook beter geschikt voor je wenkbrauwen. Lees dit en meer in ons artikel wenkbrauwen kleuren met haarverf

 

Wenkbrauwen verven in de salon

Als je besluit om je wenkbrauwen te verven, kun je ervoor kiezen om dat bij een salon of een gespecialiseerde browbar te doen. Een browbar vind je in steeds meer grote steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Almere. Via het internet kun je eenvoudig een brow bar vinden bij jou in de buurt. Veel schoonheidssalons bieden echter ook wenkbrauwbehandelingen aan. Ga je al bij een schoonheidsspecialiste langs, vraag dan zeker even naar de mogelijkheden. De prijzen voor wenkbrauwen verven liggen ergens tussen de 10 euro en 20 euro. Vaak bieden salons en bars ook combinaties aan met epileren, dan zit je richting de 20 tot 35 euro. De brow bars en salons kijken altijd naar de vorm van je natuurlijke wenkbrauwen en weten precies wat er natuurlijk (en onnatuurlijk) uitziet. Als ze van mening zijn dat een verfbehandeling bij jou onnatuurlijk kan staan, zullen ze dat zeker aangeven.

Tip: een methode die wenkbrauwspecialisten vaak hanteren is de ‘custom made’- wenkbrauwen. Hierbij wordt niet gewerkt met een standaard stencil, maar kijken ze naar de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen. Op basis van die vorm worden je wenkbrauwen geepileerd, gewaxt, geharst of met een schaartje bijgewerkt.

 

Thuis wenkbrauwen verven

Zelf wenkbrauwen verven is ook zeker mogelijk, mits je de juiste voorbereidingen treft. Test bijvoorbeeld altijd of de wenkbrauwverf geschikt is voor je huid. Breng een beetje van de wenkbrauwverf in de holte van je elleboog aan, laat dit even zitten en was het er vervolgens weer af. Als je na 24 uur geen reactie krijgt, kun je er vrij zeker van zijn dat je niet allergisch bent voor het product.

Tip: Als je zelf aan de slag gaat met wenkbrauwverf, epileer je wenkbrauwen dan nooit van tevoren. Je kunt dan sneller een geïrriteerde huid krijgen. Na het verven kun je ook eenvoudig zien welke geverfde haartjes teveel zijn. Een wenkbrauwspecialist of schoonheidsspecialiste kan ervoor kiezen om de volgorde om te draaien.

 

Zelf wenkbrauwen verven

Ben je benieuwd naar de tips en tricks om je wimpers te verven? Lees dan zeker even ons artikel over zelf wimpers verven. Hierin staat onder andere waar je van tevoren rekening mee moet houden, welke onderdelen je nodig hebt om je wimpers te verven (denk bijvoorbeeld aan oxidant) en wat je moet doen als je wimperverf gemorst hebt. Hieronder nog even een kort stappenplan:

  1.      Reinig je wenkbrauwen met oogmake-up reiniger zonder olie. Maak ze vervolgens droog met een wattenschijfje.
  2.      Gebruik eventueel een afdek crème rond je wenkbrauwen om te voorkomen dat daar verf komt. Dit hoeft niet, maar is wel aan te raden als je het zelf gaat doen.
  3.      Lees op de verpakking van de wenkbrauwverf hoeveel je nodig hebt en meng de wimperverf en oxidant in een schaaltje.
  4.      Breng de wenkbrauwverf aan. Houd hierbij altijd in je achterhoofd dat je beter twee keer een korte periode verf aan kunt brengen, dan één keer te lang.
  5.      Wacht het aantal minuten dat op de verpakking staat en verwijder de restanten van de wenkbrauwverf weer zoals aangegeven op de verpakking.
  6.      Houd er rekening mee dat de kleur in eerste instantie iets donkerder kan uitvallen, afhankelijk van de verf die je gebruikt. Na twee dagen is dit bijgetrokken.
  7.      De huid rond je wenkbrauwen kan ietwat rood zijn door het verven, ook dit trekt dezelfde dag weer weg.

 

Mijn wenkbrauwen zijn te donker

Ai, dit kan gebeuren. Heb je toch te lang de wenkbrauwverf erop laten zitten. Nu zijn je wimpers ineens een stuk donkerder uitgevallen dan je voor ogen had. Wat nu? Je kunt je wenkbrauwen lichter verven of bleken met diverse middelen. We hebben deze manieren voor je op een rij gezet in ons artikel dat beschrijft hoe je wenkbrauwen lichter kunt maken

 

Je wenkbrauwen opnieuw verven

De groeicyclus van je wenkbrauwen gaat gewoon door, ook als ze geverfd zijn. De groeicyclus van je wenkbrauwen duurt tussen de zes tot acht weken. In deze periode vallen al je wenkbrauwhaartjes een keer uit en groeien er nieuwe voor in de plaats. Na de acht weken heb je dus vrijwel geen verf meer in je wenkbrauwen. Ben je echt van blonde naar bruine wenkbrauwen gegaan, dan zie je waarschijnlijk eerder kleurverschil. Je hoeft dan natuurlijk niet te wachten met verven, maar kan dit gewoon doen zodra jij daar behoefte aan hebt. 

 

Met wenkbrauwverf stoppen

Wil je van die geverfde wenkbrauwen af? Dan kun je een iets lichtere kleur aanbrengen bij de basis van de wenkbrauwhaartjes. Zo kun je steeds lichter gaan, tot je de natuurlijke kleur van je wenkbrauwen weer terug hebt. Verf je liever zo snel mogelijk je wenkbrauwen niet meer? Probeer dan het kleurverschil met een wenkbrauwgel bij te werken. Door dagelijks met de gel je wenkbrauwen bij te werken, overbrug je het verschil met de natuurlijke kleur van je wenkbrauwen. Een voorbeeld van getinte wenkbrauwgel is de GrandeBrow-Fill, verkrijgbaar in de kleuren dark brown en soft brown. 

 

Je wenkbrauwen verzorgen na het verven

Je wenkbrauwen zijn ook haartjes, en deze verdienen het om verzorgd te worden. Toch slaan we dit vaak over. Als onze hoofdharen wel een shampoo en conditioner krijgen, waarom doen we dan eigenlijk niets met onze wenkbrauwharen? Met name als ze geverfd zijn, kunnen ze wel wat hulp gebruiken. Daarvoor is het wenkbrauwserum ontwikkeld. Dit verzorgende serum helpt om de gezondheid van de haartjes te verbeteren, zodat ze er voller en sterker uit gaan zien. Door iedere dag even je wimperharen aan te stippen met dit serum kun je ze in optimale conditie houden, ondanks dat je ze met regelmaat verft. Wil je nog meer informatie over het wenkbrauwserum? Neem dan zeker even een kijkje bij GrandeBrow


Aanraders uit de shop