Wenkbrauwen te donker geverfd

Heb je je wenkbrauwen te donker geverfd? Ai, het zal je gebeuren: ga je heel enthousiast met de wenkbrauwverf aan de slag, blijken je wenkbrauwen veel te donker! Het blijkt zelfs een van de ergste beauty blunders te zijn volgens Engels onderzoek. Als jij te donkere wenkbrauwen bij je blonde haren toch niet zo’n fantastische look vindt, lees hieronder dan tips om je wenkbrauwen weer lichter te maken.

Tip: Denk je erover je wenkbrauwen met haarverf te verven? Lees dan eerst even ons artikel over deze methode, het heeft een aantal risico's.

 

Even wachten

Voor je in totale paniek naar de winkel rent om bleekmiddeltjes of iets anders geks te kopen: kijk het gewoon heel even aan. Als je je wenkbrauwen verft (of het door je schoonheidsspecialiste laat doen), wordt ook de huid onder je wenkbrauwharen geverfd. Dit zorgt ervoor dat je wenkbrauwen er donkerder uitzien dan ze in werkelijkheid zijn. Na één keer douchen is het al een stuk minder en als de verf op de huid eenmaal verdwenen is, zal je zien dat het in de meeste gevallen goed bij je haarkleur past.

 

Wenkbrauwen lichter maken

Heb je te lang gewacht bij het verven van je wenkbrauwen (hoe langer je wacht bij het verven hoe donkerder de kleur) en heb je geen tijd om te wachten, dan zoek je misschien naar middelen om je wenkbrauwen lichter te krijgen. Wat werkt?

  •        Zeep. Een heel simpele methode met producten die je altijd wel in huis hebt: zeep en een wattenstaafje. Als je met het wattenstaafje over je wenkbrauwen heen gaat zal de verf die zich op je huid gehecht heeft sneller loslaten.
  •        Zwemmen. Het klinkt een beetje vreemd, maar zwemmen in het chloorwater kan de kleur wel sneller doen vervagen. We garanderen niet dat het ‘donkere wenkbrauwen erin, lichte wenkbrauwen eruit’ zal zijn, maar proberen kan zeker geen kwaad.
  •        Masseren. Masseer je wenkbrauwen een paar keer per week in een ronde beweging met de haargroei mee, dit kan de haargroei verbeteren. 
  •        Anti-roosshampoo. Het gebruik van een anti-roosshampoo als Head & Shoulders kan de kleur iets lichter doen lijken. Wees hier wel heel voorzichtig mee en zorg ervoor dat het niet in je ogen terecht komt.  
  •        Scrubben. Gebruik een zachte gezichtsborstel of je vingers om het gebied van je wenkbrauwen met ronddraaiende bewegingen te scrubben. De wenkbrauwen zelf kun je heel voorzichtig scrubben, eventueel met scrub crème. Duw alleen niet te hard, anders loop je de kans dat je wenkbrauwharen uittrekt.
  •        Wenkbrauwpasta. Er zijn verschillende merken die wenkbrauwpasta's aanbieden die wenkbrauwen lichter kunnen maken. We hebben deze methode zelf niet getest, maar vrouwen die dit gedaan hebben zijn er enthousiast over.
  •        Wenkbrauwpoeder. Het is niet ideaal en het kost tijd, maar een poeder gebruiken kan er in ieder geval voor zorgen dat de huid onder je wenkbrauwharen er lichter uit gaat zien. Borstel daarna met een wenkbrauwborsteltje of een schoon mascaraborsteltje nog even je wenkbrauwen door.
  • Je wenkbrauwen actief bleken met waterstofperoxide of kamille en honing. We schreven hier uitgebreid over in de post over wenkbrauwen lichter maken.

Vind je het toch maar lastig of eng om met bijvoorbeeld een anti-roosshampoo of een scrubmiddel aan de slag te gaan, dan raden we zeker aan even langs de schoonheidsspecialiste te gaan. Dit zijn de oplossingen die tot nu toe bij ons bekend zijn. Heb je zelf nog een oplossing die je graag zou willen delen, stuur ons dan zeker even een mailtje.

 

Wanneer krijg je je oude wenkbrauwkleur weer terug?

Als je het niet zo fijn vindt om met verschillende producten op je wenkbrauwen te experimenteren, dan kun je altijd nog gewoon wachten tot de kleur helemaal is uitgegroeid. Wanneer is dat het geval?  Wenkbrauwhaartjes doen er zo’n 6-8 weken over om een groeifase door te maken. Daarnaast zijn niet al je wenkbrauwharen in dezelfde groeicyclus, dus het zal tot zeker 12 weken duren voor alle wenkbrauwharen vervangen zijn.

 

Hoe kan je te donkere wenkbrauwen voorkomen?

Dit wil je natuurlijk niet nog een keer meemaken. Als je je wenkbrauwen toch wilt verven, laat de verf er dan niet te lang opzitten. Als je je wenkbrauwen bij de schoonheidsspecialiste laat verven, vraag dan desnoods of ze je wenkbrauwen twee keer willen verven als je niet tevreden bent met het eerste resultaat. Beter twee keer verven dan een keer teveel. Daarnaast kan het ook een aanrader zijn om geen verf te gebruiken die je er niet meer snel afkrijgt, maar een wenkbrauwgel. Deze gels bevatten minerale kleurpigmenten die de wenkbrauwen kleuren, maar zijn niet permanent. Daarnaast helpt de gel ook om de wenkbrauwen te conditioneren en te modelleren. 


Aanraders uit de shop