5 tips om wenkbrauwen te stylen binnen 1 minuut

Wenkbrauwen zijn tegenwoordig misschien nog wel belangrijker dan je haar en lippenstift. Het is nu meer dan ooit belangrijk om die twee borsteltjes netjes in het gareel te krijgen en ze overslaan is absoluut geen optie. Maar hoe doe je dat als je eigenlijk geen tijd hebt? Krijg je wenkbrauwen ‘on fleek’ met deze supersnelle tips voor onderweg!

 

Wenkbrauwen epileren

Wenkbrauwen epileren kun je niet te haastig doen, want voor je het weet haal je te veel haartjes weg. De tip als je snel de deur uit moet? Concentreer je alleen op het middenstuk van je wenkbrauwen. Het is nu in om zo groots mogelijke wenkbrauwen te hebben, dus het geeft niet als ze een beetje wild zijn. Een monobrow blijft echter not done, dus zolang je de haartjes tussen je wenkbrauwen epileert zit je goed.

Tip: Leg het pincet naast je neusbrug, zodat het pincet omhoog wijst. Doe dit aan beide kanten van je neus. Het stukje huid tussen je wenkbrauwen dat recht boven je neusbrug valt kun je epileren. Let op dan je het pincet niet aan de buitenkant van je neusvleugel legt, maar echt langs de brug van je neus.

 

Geen tijd om te epileren? Gebruik concealer

Als je geen tijd hebt om je wenkbrauwen te epileren (want haast), dan kun je die verdwaalde haartjes ook camoufleren. Met een concealer kun je de haartjes aanstippen die je minder zichtbaar wilt maken.

Tip: Probeer de foundation niet te veel door te laten lopen in je wenkbrauwen, dit is niet goed voor de haartjes van je wenkbrauwen. Laat het natuurlijk uitvloeien bij de rand van je wenkbrauwen, net zoals je bij je hoofdhaar doet.

 

Wenkbrauwen borstelen

Om je wenkbrauwen snel in model te krijgen, is borstelen een aanrader. Met een wenkbrauwborstel kun je je wenkbrauwen snel in model borstelen en eventueel huidschilfertjes direct verwijderen. Door het borstelen krijgen je haartjes ook meer volume en dat is nu natuurlijk helemaal in. Met een beetje wenkbrauwgel kun je die haartjes vervolgens netjes op hun plaats houden.

 

Wenkbrauwgel om wenkbrauwen snel in model te brengen

Wenkbrauwgel is echt hét product om je wenkbrauwen snel in model te brengen. De transparante varianten zorgen dat de wenkbrauwhaartjes in het gewenste model blijven staan, en de gekleurde varianten voegen ook nog eens kleur toe. We zijn met name enthousiast over de getinte wenkbrauwgel van Grande Cosmetics, dat de wenkbrauwen er direct voller en gezonder uit laat zien.

 

Wenkbrauwpoeder en wenkbrauwpotlood

Een wenkbrauwpoeder en wenkbrauwpotlood kunnen ook handige assistenten zijn voor het bijwerken van je wenkbrauwen. Een wenkbrauwpotlood kost echter wat meer tijd, dus als je echt snel je wenkbrauwen bij wilt werken raden we toch aan voor een wenkbrauwpoeder of wenkbrauwgel te kiezen. 


Aanraders uit de shop