Wenkbrauwen laten verven: 5 dingen die je moet weten

Wenkbrauwen laten verven is iets dat vaak om de hoek komt kijken als je je haren hebt geverfd. Immers, als je van blond haar bijvoorbeeld ineens naar donkerbruin haar bent gegaan, is het wel mooi als je wenkbrauwen daarbij passen. Maar waar moet je rekening mee houden als je je wenkbrauwen laat verven?

 

1. The finishing touch voor je look

Met name als jij je haarkleur extreem verandert, dus van lichtblond naar donkerbruin bijvoorbeeld, kan de kleur van je wenkbrauwen daar niet goed meer bij passen. Kappers geven daarom al vaak het advies om de wenkbrauwen iets lichter te kleuren als ze highlights aanbrengen. Bij het donkerder kleuren van het hoofdhaar, worden de wenkbrauwen vaak mee geverfd in een lichtere tint.

 

2. Probeer je wenkbrauwen niet te veel te matchen met je hoofdhaar

Het lijkt een logisch keuze: de kleur van je wenkbrauwen hetzelfde als de kleur van je hoofdhaar. Toch is dit niet aan te raden. Kappers geven aan dat exact dezelfde kleur op wenkbrauwen en hoofdhaar een vreemde kleurblokkade oplevert, waardoor mensen blijven staren. Zij brengen daarom vaak een kleurnuance aan met peroxide of een oplichtende crème.

 

3. Laat het over aan een haarstylist of kapper

Wenkbrauwen verven kun je zelf doen, maar het beste is om dit bij een kapper, haarstylist of wenkbrauwspecialist te laten doen. Niet alleen hebben zij veel meer kennis over de juiste kleuren (zoals je hierboven hebt kunnen lezen is dezelfde kleur voor wenkbrauwen en haren eigenlijk niet aan te raden), het is ook veel veiliger. Je brengt de verf tenslotte aan vlakbij je ogen, dus het beste is om zelf je ogen dicht te houden en de specialist het werk te laten doen.

 

4. Houd er rekening mee dat wenkbrauwen bijgehouden moeten worden

Wenkbrauwharen groeien in een bepaalde groeicyclus. In deze cyclus groeien de haartjes, blijven ze even in een rustfase en vallen ze vervolgens uit, waarna er weer een nieuwe haar kan groeien. Dit proces duurt een aantal weken. Dit betekent ook dat na een aantal weken de kleur uit je wenkbrauwen is verdwenen. Wenkbrauwspecialisten en kappers raden daarom aan om je wenkbrauwen ongeveer iedere maand bij te kleuren. Als je dit te veel vindt, kun je ook nog aan je kapper vragen om je wenkbrauwen bij te werken als je je haarwortels ook bij laat werken.

 

5. Wenkbrauwen laten verven too much? Gebruik wenkbrauwgel

Vind je wenkbrauwen laten verven toch iets te spannend? Je kunt ook kiezen voor wenkbrauwpoeders of wenkbrauwgel om je wenkbrauwen in model te brengen. De wenkbrauwgel laat je wenkbrauwharen de hele dag in model zitten en geeft een lichtbruine- of donkerbruine kleur. Aan het einde van de dag kun je het product eenvoudig weer verwijderen. Hetzelfde geldt voor wenkbrauwpoeders en potlood.