Wenkbrauwen groeien niet meer?

Je wenkbrauwen groeien niet meer? Door overplucking in het verleden ( weet je nog hoe hip die dunne lijntjes waren?), omgevingsfactoren of door veranderingen in de hormoonhuishouding kunnen je wenkbrauwen dunner en ongelijker worden. Gelukkig zijn er een aantal oplossingen om weer vollere wenkbrauwen te krijgen. Zo helpt een wenkbrauwpotlood, een wenkbrauwserum en wenkbrauwgel. Lees hieronder alle tips!

Wenkbrauwen groeien langzaam of moeilijk

Je hebt het idee dat je wenkbrauwen maar langzaam of moeilijk groeien. Als je een haartje geëpileerd hebt, zie je die niet zomaar meer terug. Zelf als je buiten de ‘no-go’ zone blijft. Dit kan komen door een teveel aan stylingproducten. En dan hebben we het niet alleen over wenkbrauwpotlood, -poeder of de verkeerde wenkbrauwgel. Je maakt misschien ook gebruik van moisturizer, cleanser, zonnebrandcrème en make-up producten als foundation. En daarbij ga je natuurlijk niet met een grote boog om je wenkbrauwen heen. Je wenkbrauwen kunnen door een teveel aan producten verstopt raken, waardoor je haartjes minder hard groeien. Gebruik daarom bij voorkeur iedere dag een milde gezichtsreiniger en kijk of daar geen parfum of alcohol in zit. Probeer producten als foundation ook zoveel mogelijk uit je wenkbrauwhaartjes te laten: niemand die de foundation tussen je wenkbrauwhaartjes ziet zitten.

Tip: Stylingproducten kunnen de haartjes onnodig beschadigen. Zoek daarom naar stylingproducten die de gezondheid van de haartjes ook ondersteunen. De GrandeBrow-Fill hydrateert en conditioneert de wenkbrauwen ook, waardoor je mooi gemodelleerde wenkbrauwen krijgt die ook nog eens verzorgd worden.

 

Roos in je wenkbrauwen

Heb je last van schilfers in je wenkbrauwen? Dan kan het zijn dat je roos hebt. Veel mensen verwachten het alleen op de hoofdhuid, maar het kan in principe op iedere plek van haargroei verschijnen (bijvoorbeeld ook in de baard of dus in de wenkbrauwen). Roos kan behandeld worden met anti-roosshampoo. Let wel goed op dat het product niet in je ogen komt bij het uitspoelen. Om dit in de toekomst zoveel mogelijk te voorkomen kun je na het douchen je wenkbrauwen zo goed mogelijk droogdeppen. Gebruik daarnaast milde huidverzorgingsproducten en breng een moisturizer aan om de huid goed gehydrateerd te houden.

Tip: Ben je fanatiek wintersporter en draag je graag een hoofdband of muts? Houd er rekening mee dat roos zich goed ontwikkeld in vochtige en warme omgeving. Vergeet na het skiën of snowboarden dan niet om je gezicht (en dus wenkbrauwen) te verzorgen. Je gezicht een keer extra wassen kan al verschil geven.

 

Alopecia

Alopecia is een haarziekte waarbij haar deels of geheel uit kan vallen. Het kan zeer pleksgewijs zijn, waardoor je dus ineens een hapje in je wenkbrauw kunt hebben. Heb je het vermoeden dat het alopecia is, bezoek dan zeker even je huisarts. Alopecia is tot nu toe lastig te behandelen. Soms herstelt de plek zich binnen een aantal maanden tot een jaar, soms niet. Er zijn wel behandelingen voor, maar welk soort behandeling geschikt is verschilt per persoon. Ga daarom niet zelf dokteren en laat het monitoren door een arts, die kan je een toepasselijke behandelmethode voorschrijven.

 

Wenkbrauwen groeien niet meer terug door overplucking

Als de wenkbrauwharen in het verleden te vaak uitgetrokken zijn, groeien er geen haren of alleen dunne en zwakke haren terug. Wenkbrauwen groeien niet meer aan door het fenomeen overplucking. Om die wenkbrauwen te ondersteunen, kun je een wenkbrauwserum gebruiken. Het GrandeBrow van Grande Cosmetics verzorgt en versterkt de wenkbrauwharen met een uniek complex van plantenextracten. Binnen een aantal weken profteren de wenkbrauwhaartjes van de verzorgende effecten van het serum helpt het bij het verkrijgen van mooie wenkbrauwen.

 

Wenkbrauwen groeien niet meer: oplossingen en tips

Als je wenkbrauwen niet meer aan willen groeien, kun je een aantal dingen doen. Het hangt samen met de oorzaak van het probleem. Bij bovenstaande oorzaken van wenkbrauwen die niet meer terug groeien heb je tips kunnen lezen variërend van wenkbrauwgel tot wenkbrauwserum. Er zijn echter ook mogelijkheden als wenkbrauwextensions, microblading of het tatoeëren van je wenkbrauwen. Wenkbrauwextensions is een vrij kostbare methode waarbij je echt een professional nodig hebt om de nephaartjes bijna ongezien aan je echte haartjes te lijmen. Je moet hier echter wel regelmatig voor terug. Microblading en het tatoeëren van wenkbrauwen zijn (semi) permanente methodes. Kies je voor een van deze methoden, lees je dan van tevoren goed in. Mircoblading blijft meestal 1 tot 3 jaar meegaan, waarna je weer terug moet voor een nieuwe behandeling. Een tattoo blijft natuurlijk gewoon zitten, dus zorg er echt voor dat je iemand benadert die al meerdere wenkbrauwen heeft getatoeëerd en dat je een natuurlijk resultaat krijgt.