Wenkbrauwen epileren voor mannen

Wenkbrauwen epileren voor mannen is nu ook een steeds belangrijker punt in de salon aan het worden. Moderne mannen richten zich steeds meer op hun uiterlijk, waardoor je mooi gestylde haren, baarden en dus ook wenkbrauwen ziet. Wenkbrauwen worden soms bij de barbier meegenomen tijdens het trimmen van de baard en haren, en salons bieden ook specifiek behandelingen voor mannen aan. Wil je als man zelf aan de slag? Lees dan zeker even onderstaande tips.

 

Waarom wenkbrauwen epileren?

Hoewel het steeds meer voorkomt, trekken veel mannen toch hun wenkbrauwen op bij het woord epileren. Klinkt als een echt vrouwending. Hoeft niet! Je wenkbrauwen bepalen een belangrijk deel van je gezichtsuitdrukking. Een stevige brow zorgt voor karakter. Als je kiest om haartjes te epileren, doe dat dan vooral in het gebied tussen je wenkbrauwen, boven je neus (om de monobrow te voorkomen).

 

Permanent verbaasd kijken? Liever niet

Je wil natuurlijk niet met een permanent verbaasde blik rondlopen. Epileer daarom nooit de haartjes aan de bovenkant van je wenkbrauwen en hou de natuurlijke vorm er zoveel mogelijk in. Het is prima om een paar ontembare haartjes te verwijderen, maar hou ze wel mooi dik en in vorm.

Tip: too much is never a good thing. Geldt ook voor je wenkbrauwen. Als je ze teveel plukt, zien je wenkbrauwen er te vrouwelijk uit. Tenzij je bewust voor die look gaat, kun je dat pincet beter met mate hanteren.

 

Wenkbrauwen epileren voor mannen: tips & tricks

  1. Borstel je wenkbrauwen. Dit klinkt misschien idioot, maar door je wenkbrauwen te borstelen zie je goed welke haartjes te lang zijn of een andere richting op groeien. Misschien is het dan alleen maar nodig om je haartjes bij te knippen. Borstel je wenkbrauwhaartjes naar boven zodat je goed ziet welke haartjes uitsteken. Als je één knip hebt gemaakt, moet je wel direct je wenkbrauw weer borstelen, anders knip je scheef. Een knip, borstelen, weer knip, borstelen. Zo krijg je een mooi resultaat. 
  2. Gebruik voor het epileren altijd een pincet. Een scheermesje of scheerapparaat snijdt de haartjes vrij recht af, waardoor je stoppels krijgt. Met een pincet kun je het haartje bij de wortel eruit trekken, waardoor het ook langer duurt voordat het haartje terug komt.
  3. Je voelt het zeker als je een haartje uit je huid trekt. Je kunt de pijn wel verzachten door eerst te douchen. Je haartjes zijn dan wat zachter.  
  4. Trek je huid goed strak, dan kun je een haartje sneller en makkelijker verwijderen.
  5. Zorg dat je wenkbrauwharen altijd met de groeirichting meetrekt. Je doet jezelf anders onnodig veel pijn.
  6. Als je de wenkbrauwhaartjes boven je neusbrug wil epileren, leg dan een potlood of liniaal lang je neusvleugel. Doe dit aan beide kanten, zodat je goed weet welk gebied je kan epileren.
  7. Trek de haartjes er bij voorkeur één voor één eruit. Dit voorkomt dat je ineens hapjes in je wenkbrauwen krijgt.