Wenkbrauwen epileren met touw

Als je wel eens bij een schoonheidssalon geweest bent, heb je misschien van deze methode gehoord: wenkbrauwen epileren met touw. Hoe gaat deze methode in zijn werk, en waarom zou je je wenkbrauwen (laten) epileren met touw?

 

Wenkbrauwen epileren met touw

Het epileren van je wenkbrauwen met touw wordt ook wel Oosters ontharen of ‘threading’  genoemd. In de Arabische en Indische landen is deze manier van ontharen heel gewoon en men gebruikt het touw of een draad vooral om de wenkbrauwen te ontharen, de bovenlip of het gezicht. De haartjes worden door een draaiende beweging van het touw meegenomen, zonder dat daar wax of hars aan te pas hoeft te komen.

 

Waarom wenkbrauwen epileren met touw?

Voorstanders van het epileren met touw geven aan dat deze methode de haartjes verwijdert met wortel en al. Daarnaast is het niet nodig voor haartjes om iets uit te groeien (waardoor ze dus zichtbaar worden) voor ze geëpileerd worden. Zelfs de meest fijne haartjes kunnen met deze methode verwijderd worden. Ook een handig voordeel: waar epileren met een pincet vrij langzaam gaat, kan het epileren met een touw binnen een paar minuten gebeurd zijn. De haartjes die terug groeien zijn ook dunner en minder stug. De voordelen:

 •        Het verwijdert haartjes met wortel
 •        Zelfs fijne haartjes kunnen direct mee-geëpileerd worden
 •        Epileren gaat een stuk sneller dan met een pincet
 •        Het is beter voor de huid dan harsen of waxen
 •        Het brengt wenkbrauwen beter in vorm
 •        Haartjes blijven langer weg
 •        Het laat haartjes dunner en minder stug terug groeien

 

Nadelen van wenkbrauwen epileren met touw

Zijn er ook nadelen verbonden aan het epileren met touw? Als je simpelweg wat donshaar op je bovenlip wilt verwijderen, kun je dit zelf uittesten met touw. Bij je wenkbrauwen wordt dit lastiger, omdat je hier goed moet opletten dat je je wenkbrauwen in de juiste vorm epileert (en je ongeveer twee dezelfde wenkbrauwen krijgt). Je hebt minder controle over het touw dan bij een pincet, waar je echt per haartje het resultaat kunt zien.

De nadelen

 •        Volgens sommige mensen doet het meer pijn dan bijv. harsen
 •        Je hebt sneller kans een hap uit je wenkbrauw te epileren
 •        Het draadje gespannen houden vergt wat oefening
 •        Net als andere methoden van ontharen kan het huidirritaties geven
 •        Net als andere methoden van ontharen kan het ingegroeide haartjes tot gevolg hebben

 

Zelf wenkbrauwen epileren met touw

Nu kun je natuurlijk zelf een draad kopen en daarmee je wenkbrauwen gaan epileren. Het beste is dan om een lange draad naaigaren van 100% katoen te gebruiken. In de onderstaande video is goed te zien hoe je aan de slag kunt om je wenkbrauwen met touw te epileren.

Wenkbrauwen laten epileren

Het is echter aan te raden epileren met touw door een schoonheidsspecialiste of kapper te laten doen (zie onderstaande video). Vaak horen we van mensen die zelf aan de slag gaan dat het toch wel lang duurt en ook veel pijnlijker is dan ze hadden verwacht. Bij een professional zijn ze gespecialiseerd in deze behandelingen en kun je binnen een paar minuten weer buiten staan met een paar mooie wenkbrauwen. Daarnaast doet het door de snelle en secure manier van werken ook veel minder pijn.

 

Je wenkbrauwen te veel geëpileerd, wat nu?

Ben je zelf erg enthousiast aan de slag gegaan met deze methode, maar heb je nu per ongeluk een hap uit je wenkbrauw gehaald tijdens het epileren? Oeps, daar wil je natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Gelukkig zijn er een aantal manieren om die hap in je wenkbrauw weg te werken. Lees er alles over in ons artikel ‘ 5 methoden om volle wenkbrauwen te krijgen’. Hierin leggen we onder andere de voordelen van de extensions, wenkbrauwserum, wenkbrauwgel en microblading uit.

En? Denk je dat het epileren van wenkbrauwen met touw iets voor jou is? Of blijf je toch liever het pincet gebruiken?