Wenkbrauw behandelingen in de salon – 5 soorten

Wenkbrauw behandelingen in de salon zijn er in verschillende soorten en maten. Laat je rustig adviseren als je je wenkbrauwen wilt laten shapen en kijk met je specialiste naar de beste methode voor jouw wenkbrauwen en huid. Als je een zeer gevoelige huid hebt bijvoorbeeld, kan epileren misschien beter werken dan harsen. Hieronder zetten we 5 veelgebruikte wenkbrauw behandelingen in de salon op een rij.

 

1. Epileren

Dit is een veelgebruikte methode die ook veel door mensen thuis wordt gebruikt. Met een pincet en een goed verlichte ruimte ga je aan de slag om één voor één de wenkbrauwhaartjes eruit te trekken. Een schoonheidsspecialiste kan je wenkbrauwen netjes egaal krijgen (wat zelf niet altijd even goed lukt, weten we uit ervaring).

 

2. Harsen

Harsen is een vrij snelle methode om een grotere oppervlakte met haartjes te behandelen. De haartjes worden net als bij het epileren inclusief haarwortel verwijdert. Je hoeft het alleen niet één voor één te doen. De mix wordt aangebracht op de huid, waar het zich aan de huid hecht. Zodra de mix droog is, wordt het van de huid getrokken. De haartjes worden dan direct meegetrokken. Deze behandeling is heel efficiënt om een tijdje van je haren af te zijn, maar kan wel een beetje pijnlijk zijn.

 

3. Sugaring

Sugaring is een vorm van harsen, maar dan minder heftig. Waar hars zich echt aan de huid hecht, doet sugaring dat niet. Deze mix van suiker, water en citroenzuur droogt langzaam op, waarna je de mix eraf trekt. Doordat de Sugaring paste alleen de haartjes inkapselt, maar niet aan de huid vastplakt, trek je alleen de haartjes direct mee. Deze behandeling is daarom fijn voor mensen met een gevoelige huid.

 

4. Verven

Het kan zijn dat de vorm van je wenkbrauwen eigenlijk wel prima is, maar dat je ze niet goed kunt zien omdat ze te licht van kleur zijn. Je wenkbrauwen verven kan dan een fijne en vrij snelle oplossing zijn om ze beter naar voren te laten komen. Geen zin in permanente (of semi-permanente) verf? Maak dan gebruik van een wenkbrauwgel. Je brengt dan gewoon ’s ochtends een laagje wenkbrauwgel met minerale kleurgel aan, waardoor ze de hele dag gekleurd blijven en netjes in model zitten.

 

5. Threading

Over wenkbrauw threading hebben we al eens eerder een artikel geschreven, daarom gaan we er hier niet te uitgebreid op in. Kort gezegd is threading het epileren van de wenkbrauwen met een stuk touw. Het katoenen draad wordt op een speciale manier om de handen gewikkeld, waarna je schoonheidsspecialiste met speciale bewegingen de haartjes uit je huid draait. Hoe vaker je deze behandeling laat uitvoeren, hoe dunner je haartjes terug groeien. Als je wilt zien hoe een threading behandeling er aan toe gaat, lees dan ons artikel over wenkbrauwen epileren met touw.

 

5 wenkbrauw behandelingen in de salon

In bovenstaand artikel heb je kunnen lezen over 5 wenkbrauw behandelingen in de salon. We hebben voor deze vijf behandelingen gekozen omdat ze het meeste voorkomen, maar er zijn nog meer opties mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan microblading, waarbij semi-permanente kleurpigment in je wenkbrauwen wordt aangebracht. Vraag hiernaar bij je salon.