Welke vorm wenkbrauwen past bij mijn gezicht?

Het is inmiddels geen geheim meer dat wenkbrauwen aan constante verandering onderhevig zijn. Zo zijn hele dunne wenkbrauwen in, en zo mag je alles laten staan voor een grove en bijna wilde bos haartjes boven je ogen. Mensen besteden er dan ook steeds meer tijd aan door ze te epileren, bij te tekenen en te borstelen. Welke optie je ook kiest, het is altijd belangrijk om je wenkbrauwen te matchen bij de vorm van je gezicht.

 

Natuurlijke schoonheid

Voordat we de vormen van gezichten en vormen van wenkbrauwen gaan vergelijken, eerst even dit: houd altijd rekening met de wenkbrauwen die je van nature hebt. Mocht het voorkomen dat bijna horizontale wenkbrauwen je eigenlijk beter passen (volgens dit lijstje dan), maar heb je van jezelf een mooie boog erin? Probeer dan niet uit alle macht om de vorm aan te passen. Je hebt dan juist kans dat het minder mooi wordt.

Wil je toch graag een andere vorm in je wenkbrauwen, dan raden we je altijd aan om langs een schoonheidsspecialiste of browbar te gaan. Zij zien dagelijks tientallen wenkbrauwen voorbij komen en weten hoe ze de gewenste vorm in je wenkbrauwen kunnen krijgen zonder ineens een vreemde hap uit je wenkbrauwen te nemen.

En vergeet niet: wat je bijwerkt, moet je in veel gevallen ook bij blijven werken. Bedenk dus goed of je een extreme verandering wil die meer werk kost of een subtiele verandering die je zelf eenvoudig kunt bijwerken.

 

Rond gezicht

Heb jij van nature een vol en rond gezicht? Dan passen wenkbrauwen met een ronde boog met een scherpe hoek goed bij je. Deze vorm maakt je gezicht optisch iets smaller.

 

Ovaal gezicht

Als je kaaklijn en haarlijn net iets smaller zijn dan je slapen, heb je waarschijnlijk een ovaal gezicht. Bij deze vorm staan wenkbrauwen met een mooie, vloeiende, ronde lijn goed.

 

Vierkant gezicht

‘Vierkant’ betekent in dit geval meer dat je gezicht een vrij hoekige kaaklijn heeft en jukbeenderen die ongeveer even breed zijn als je voorhoofd. Deze gelaatstrekken worden soms ook als ‘hard’ aangemerkt, dus een contrasterende zachte wenkbrauw helpt dat harde te verzachten. Ga voor een hoge boog in je wenkbrauwen om je gelaatstrekken te verzachten.

 

Rechthoekig gezicht

Heb jij een kaaklijn die gelijk loopt met je voorhoofd? Dan heb je, net als bij mensen met een vierkant gezicht, gelaatstrekken die er sneller ‘hard’ uit kunnen zien. Kies ook voor een vloeiende rond boog bij je wenkbrauwen om het harde iets te verzachten.

 

Hartvormig gezicht

Versmalt bij jou je gezicht vanaf de jukbeenderen in de richting van je kin? Dit wordt ook wel een hartvormig gezicht genoemd en kan heel goed volle wenkbrauwen hebben. Let er alleen op dat je je wenkbrauwen niet te breed laat groeien, anders ziet je gezicht er puntiger uit. 

 

Een small gezicht of een breed gezicht

Heb je, naast deze kenmerkende gezichtsvormen, ook een vrij smal of juist breed gezicht? Dan kan het wellicht ook fijn zijn om hier rekening mee te houden. Bij een smal gezicht kunnen vrij rechte wenkbrauwen bijvoorbeeld je gezicht breder laten lijken. Bij een breed gezicht is dit juist andersom, daar laat een mooie boog het gezicht er iets dunner uitzien.

Let op: als je zelf aan de slag gaat met een pincet, let er dan altijd op dat je niet te veel epileert. Met epileren kun je snel de fout in schieten. Lees ook onze artikelen als de 12 grootste wenkbrauwfouten en Wenkbrauwen epileren met touw.