Grappige weetjes over wimpers

Mascara, eyeliner, primer, wimperserum: mensen doen er alles aan om die mooie Bambi-ogen te krijgen. Maar wist je dit al over je wimpers? Grappige weetjes over wimpers op een rij.

 

Wist je dat:

  1. Wimpers als sensoren voor je ogen werken? Als er een stofje of vuiltje in de buurt komt dan knipper je automatisch om het niet in je ogen te laten komen. Ook voorkomen je wimpers dat je ogen uitdrogen door de wind te filteren die in je gezicht blaast.
  2. Je gemiddeld iedere 6 seconden met je ogen knippert? Als je zo’n 16 uur wakker bent op een dag dan flap je dus bijna 10.000 keer met die mooie wimpers.
  3. Vrouwen gemiddeld vaker knipperen dan mannen? Even die mooie wimpers laten wapperen…
  4. Als je een wimperproduct gebruikt dat je wimpers echt verzorgt, je wimpers sterker worden waardoor ze minder snel breken en je zo een optimaal resultaat kunt bereiken? Een voorbeeld van zo’n verzorgingsproduct is het GrandeLash wimperserum.
  5. Een pasgeboren baby alleen volwassen haar heeft bij de wenkbrauwen en wimpers? De rest van het haar groeit in veel gevallen later pas later, maar de ogen worden direct goed beschermd.
  6. Je iedere dag wimpers verliest? Wimpers hebben, net als hoofdhaar, een groeicyclus. Een wimper doet er tussen de 60 en 90 dagen over om te groeien en uit te vallen.
  7. Als een wimper uitvalt, er een nieuwe voor in de plaats komt? Veel mensen denken dat een wimper, eenmaal uitgevallen, niet meer terugkomt, maar dit is niet waar.
  8. De langste wimper op dit moment op de naam van Stuart Miller staat? Hij had één wimper die maar liefs 6.99 centimeter was. Ga daar maar eens mee knipperen…
  9. Meer dan 30% van de mensen boven de 50 jaar (en boven de 80 jaar zelfs nog meer) wimpermijten heeft? Dit zijn kleine wezentjes die de oude huidcellen en overtollige natuurlijke oliën verwijderen. Ben je er liever zeker van dat je geen mijten hebt, dan is het belangrijk iedere avond je make-up te verwijderen. Oude huidcellen en overtollige natuurlijke oliën worden dan verwijderd, zodat de wimpermijten zich niet kunnen ontwikkelen.
  10. Als er een wimper uitvalt en je die wegblaast, je een wens mag doen? Je legt de wimper dan op de rug van je linkerhand en blaast hem weg. Dit bijgeloof stamt nog uit de Middeleeuwen, toen men geloofde dat het wegblazen van de wimper bescherming gaf tegen de Duivel.

Weet jij nog een grappig weetje over wimpers en wil je die graag delen? Mail het naar ons info-afres of plaats het in een reactie onder de facebookpost.