Wallen onder je ogen verminderen – de oorzaken en tips

Heb jij wallen onder je ogen? Deze wallen ontstaan helaas maar zelden door slaapgebrek of vermoeidheid (buiten die avond flink doorhalen dan..). Wat kun je aan wallen doen als je er erfelijke aanleg voor hebt? Kun je het camoufleren of echt weghalen? De oorzaken en oplossingen om  wallen onder je ogen te verminderen.

 

Slaaphouding

Hoewel wallen in veel gevallen niet door slaapgebrek komen, kan je slaaphouding wel bijdragen aan het veroorzaken van wallen. Als je op je zij of je buik slaapt wordt je huid door de zwaartekracht naar beneden getrokken, wat wallen kan bevorderen. Probeer daarom als het even kan op je rug te slapen.

 

Wallen onder je ogen verminderen na een nacht doorhalen

Als je een nacht gaat doorhalen en de volgende dag een paar flinke wallen hebt, kan een kleine massage helpen. Wallen onder je ogen verminderen doe je door drie seconden lang met je ringvingers aan de binnenkant onder je ogen te drukken. Verplaats dan je vingers om de drie seconden een centimeter naar de buitenkant van je ogen tot je het kuiltje bij je oogkas voelt, dan worden de afvalstoffen weer in het bloed opgenomen. Hierdoor zullen je wallen gaan slinken.

 

Vetophoping

Zijn de wallen ook zichtbaar bij je oma, moeder of zussen, dan kunnen je wallen vetophopingen zijn. Zijn je wallen erfelijk, dan zijn er geen trucjes of middeltjes om het vet te verminderen. Je kunt dan de wallen zo goed mogelijk maskeren of, als je er echt last van hebt, naar een plastisch chirurg gaan. Als je ervoor kiest je wallen te camoufleren, probeer dan het accent van je make-up op het bovenste ooglid te leggen en de wenkbrauwen. Door een mooie oogschaduw, eyeliner en een highlighter trek je de aandacht naar de bovenkant van je ogen, waardoor je wallen minder opvallen. Gebruik mascara alleen op het bovenste ooglid om zo nog meer de aandacht naar de bovenkant van de wimpers te trekken.

 

Vochtophoping

Als je wallen vochtophopingen zijn, dan kun je wallen onder je ogen verminderen door bijvoorbeeld je voedingspatroon aan te passen. Te veel zout eten zorgt er bijvoorbeeld voor dat je lichaam vocht vasthoudt, ook onder je ogen. Daarnaast zorgt alcohol en roken ervoor dat je huid slap wordt en sneller uitdroogt. Als je een nachtje doorhaalt, is het aan te raden extra te drinken en de volgende dag een vochtinbrengende oogcrème te gebruiken. Zorg ook voor voldoende inname van mineralen als kalium, dat helpt om de vochthuishouding te reguleren. Kalium is veel aanwezig in producten als yoghurt, bananen, gedroogde vruchten, aardappelen en sinaasappelen.

Tip: te weinig vocht kan ook de oorzaak van wallen onder de ogen zijn, dus drink voldoende water zodat je nieren goed blijven werken.

 

Wallen onder je ogen verminderen door oefeningen

Er zijn ook bepaalde oefeningen die je kunt doen om de oogspieren te trainen. Hierdoor zorg je ervoor dat de huid rond de ogen zo stevig mogelijk blijft en dat fijne lijntjes en rimpels zo lang mogelijk wegblijven. Denk bijvoorbeeld aan:

Face Yoga Methode – Engels 

Face exercises – Engels 

 

Goede oogcrème tegen wallen

Er wordt ontzettend veel onderzoek gedaan om de veroudering van de huid te vertragen en speciale huidverzorgingsproducten te ontwikkelen. Met name voor de kwetsbare dunne huid rond de ogen is het belangrijk producten te gebruiken die de huid op een milde manier voeden, verzorgen en verstevigen. Marula oogcrème is een voorbeeld van een oogcrème die barstensvol zit met antioxidanten, vetzuren en plantaardige stamcellen.