Waarom metallic nagellak niet mag ontbreken in je collectie

Metallic nagellak is een aantal jaren geleden op de markt gekomen en sindsdien ook niet meer weg te denken. Waar men eerst voorzichtig begon met metallic kleuren als staalgrijs en blauw, kun je nu alle kleuren van de regenboog in metallic krijgen. Iets recenter zijn er ook glitters en holografische effecten toegevoegd aan het assortiment. Zowel de grote merken als de budgetmerken hebben diverse producten, neem zeker een kijkje in de salons, grote drogisterijen of parfumerieën om het aanbod te zien. Sommige edities zijn limited edition, dus het is zeker aan te raden om rond de feestdagen de nieuwe releases in de gaten te houden.

 

Metallic nagellak met glitter

Metallic nagellak met glitter is bij uitstek een leuke stijl om met de feestdagen te dragen. Het geeft net een wat diepere kleurtoon en het idee van meerdere lagen. Ook verandert de kleur subtiel in het licht. Bekende merken nagellak met glitter zijn onder andere KOH, Herôme, OPI, Essie, maar de meeste nagellakmerken hebben wel een metallic kleur in het assortiment. Ga daarom zeker even langs bij je salon of drogisterij om de nieuwste kleuren te bekijken.

 

Metallic nagellak met duo chroom effect

Metallic nagellak met duo chroom effect heeft niet één kleur, maar een combinatie van kleuren. Afhankelijk van hoe je de nagels in het licht houdt, verandert de kleur. Er zijn bijvoorbeeld combinaties van paars, grijs en groen, waarbij de nagels langzaam van paars naar groen veranderen en een grijzige tussenkleur hebben. Andere bekende combinaties zijn goudkleur met groen en paars, dat een olieachtig effect geeft. Of een combinatie van blauw, paars en groen, dat mensen het idee van galaxy-nagels geeft. Bekende merken metallic nagellak met glitter zijn onder andere OPI, Herôme, NYC en Essie. Vraag ook zeker aan de salon of winkel waar je vaak komt, wat voor merken ze aanraden.

 

Metallic nagellak met holografisch effect

Metallic nagellak wordt af en toe verward met holografische nagellak. De effecten zijn enigszins vergelijkbaar, maar de manier van aanbrengen verschilt. Bij een metallic nagellak heb je alleen een flesje nagellak nodig, die je tussen je base coat en top coat kunt aanbrengen. De holografische nagellak breng je als een soort poeder aan over je base coat en gekleurde gel coat. Je brengt de holografische poeder aan over deze twee lagen gel nagellak met een borstel. Vervolgens seal je deze poederlaag in met een top coat.  Via onderstaande video van Kandee Johnson kun je goed zien hoe deze nagellak wordt aangebracht.

 

Metallic nagellak inspiratie en voorbeelden

Onderstaande voorbeelden geven weer een flinke dosis inspiratie om zelf aan de slag te gaan met metallic nagellak. Voor de holografische nagels raden we aan om bij een nagelstyliste langs te gaan; zij kunnen met name de top coat goed aanbrengen over die gekleurde gellak, waardoor je zo lang mogelijk kunt genieten van je glimmende nagels. Bekijk hieronder de metallic nagellak inspiratie en voorbeelden. (Tip: check ook onze andere inspiratieblogs voor ombre nagels, nude nagels en nagellak jeans kleur.)