6 redenen waarom je niet iedere dag je haar moet wassen

Oké, dagen of weken zonder je haren te wassen, dat klinkt waarschijnlijk erg vies. De meeste mensen wassen hun haren dan ook bijna iedere dag. ‘Anders ziet het er zo vet uit’, is een van de meest gehoorde redenen om maar weer eens lekker de shampoo en conditioner te pakken. Toch heeft het bepaalde voordelen om het wassen van je haren net iets langer uit te stellen. Lees hier waarom je niet iedere dag je haar moet wassen.

 

1.     Je haar wordt minder vet

Ja, echt! Je haar heeft natuurlijke oliën, en die zorgen er ook voor dat je kapsel er vettig uit kan zien. Maar er kunnen ook oliën ontstaan als er teveel product tussen je haren zit. Juist, die shampoos en conditioners die je iedere dag in je haar masseert. Probeer eens een dag over te slaan voor je je haren weer wast. Of twee dagen als je nu om de dag je haar wast. Je zal zien dat je hoofdhuid even moet wennen, maar dat je dan ineens iets langer zonder shampoo en conditioner kan.

 

2.     Je kapsel blijft langer zitten

Je hoort wel eens bij de kapper dat je beter niet je haar kunt wassen voor je langskomt, zeker als je het alleen gestyled wilt hebben. Vinden ze het dan zo leuk om je zelf in te zepen? Dat niet, maar de kapsels die ze creëren met je haar blijven veel langer zitten als je je haar niet vlak voor je kappersbezoek hebt gewassen.

 

3.     Je haarkleur blijft langer zitten

Niet alleen kapsels blijven beter zitten, ook je geverfde haren vinden het fijner als je niet iedere dag shampoo en conditioner gebruikt. De sulfaten in de producten kunnen de kleur veel sneller laten vervagen. Het is daarom ook aan te raden om een shampoo en conditioner te gebruiken die geschikt zijn voor geverfd haar.

 

4.     De natuurlijke oliën in je haar werken efficiënter

Je haar bevat natuurlijke oliën die het haar verzorgen. De meeste shampoos en conditioners halen deze oliën weer weg, waardoor je haar weer meer oliën aan gaat maken. Het gevolg… bijna altijd vettig haar. Probeer daarom een shampoo zonder sulfaten te gebruiken en probeer ook om de paar dagen je haar te wassen. Hierdoor geef je je haar de kans om de productie van die natuurlijke oliën terug te schroeven. Dan merk je ineens dat je haren veel langer zonder shampoo en conditioner kunnen.

 

5.     Het is gezonder voor je haar

De natuurlijke olien in je haar zijn eigenlijk heel gezond voor je haren. Je haar wordt door deze olien goed verzorgd waardoor je haar er niet alleen sterker, maar ook glanzender en gezonder uit gaat zien. Dan moet je het natuurlijk wel aandurven om die shampoo een dag te laten staan…

 

6.     Beschadigd haar

Heb je inmiddels je haren zo vaak gewassen dat het droog en dof is geworden? Dan kan een fijn haarmasker een oplossing zijn. Een haarmasker ondersteunt de gezondheid van hoofdhuid en haar waardoor het tegen broosheid en breken beschermd.