6 redenen waarom je vaker ananas moet eten

Heerlijk zo’n fruitcocktail met ananas. Of een lekkere cocktail met ananas op een terras… Maar wist je dat deze vrucht ook erg goed is voor je huid? Niet alleen is deze tropische vrucht ongelooflijk zoet, het bevat ook een uitgebreid assortiment aan nutriënten die goed zijn voor je huid. Wij zetten de voordelen van ananas voor de huid voor je op een rij.

 

Ananas helpt tegen puistjes

De eerste is een inkopper; vitamine C. Ananas zit barstensvol met deze vitamine. Vitamine C wordt al langere tijd gezien als een efficiënte vitamine voor mensen met gevoelige of geïrriteerde huid. Zelfs voor mensen met acne kan deze vitamine uitkomst bieden, omdat het vol zit met antioxidanten. Deze natuurlijke antioxidanten helpen om de huid egaler te krijgen. Ananas heeft daarnaast natuurlijke anti-bacteriële eigenschappen. 

 

Ananas werkt tegen ontstekingen

Ananas werkt ook goed bij een ontstoken huid en bij ontstekingen in gewrichten. De vrucht bevat stoffen die ontstekingen verminderen en reguleren, waardoor het sap bijvoorbeeld verlichting kan bieden aan mensen met een anti-bacteriële infectie, maar ook bij mensen die bijvoorbeeld last hebben van artritis.

 

Ananas tegen huidveroudering

Jawel hoor, deze knalgele vrucht zit niet alleen vol met antioxidanten en vitamine C, maar ook met vitamine A. Zowel vitamine C als A helpen bij het verminderen van de fijne lijntjes en rimpels, doordat ze de aanmaak van collageen ondersteunen. Hoe hoger het collageen synthese, hoe steviger en flexibeler de huid is. Ook helpen de antioxidanten de huid te beschermen tegen vrije radicalen die oa door uv-straling en luchtvervuiling in de huid kunnen doordringen.

 

Ananas tegen een droge huid

Die antioxidanten en vitamine C voeden de huid ook van binnenuit, waardoor het een heel fijn hulpmiddel kan zijn tegen een droge huid. Ananas kan zo een mooie toevoeging zijn aan die paar druppels gezichtsolie of gezichtslotion die je dagelijks gebruikt. Het geeft de huid een frisse oppepper en laat je die mooie, gezonde glow behouden.

 

Ananas laat de huid stralen

En dit kun je vrij letterlijk nemen. Dankzij de vitamine A in ananas wordt de conditie van je huid verbeterd en laat het je huid letterlijk weer stralen. Heerlijk om met zo’n gezonde, frisse glow rond te lopen, en dat alleen maar door een zoete vrucht te eten. Wij zien alleen maar een win-win situatie hier…

 

Ananas voor het haar

Oké, we spelen hier een beetje vals omdat het geen voordeel voor de huid is, maar dit konden we niet achterwege laten. De vitamine C in ananas helpt ook bij haaruitval! Vitamine C voorkomt niet alleen dat vrije radicalen je huid binnendringen, maar ook dat ze je haarwortels verzwakken. Zorg daarom dat je voldoende vitamine C inneemt. Wil je je haren een handje helpen? Dan kan het een aanrader zijn om een shampoo en conditioner te gebruiken die helpen om het haar gezonder en voller te maken.

 

Nadelen van ananas

Met al deze voordelen ben je al snel geneigd om naar de supermarkt te rennen en tassen vol ananassen in te slaan. Zijn er echter ook nadelen aan het eten van deze vrucht? Nou ja, we kunnen wel één belangrijk nadeel noemen. Er zitten veel natuurlijke suikers is. Ook al zijn deze suikers natuurlijk, door het hoge aantal zitten er vrij veel calorieën in. Hmm…. Aan de andere kant zit je met een glas ananassap al snel aan je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C. En al die voordelen voor de huid? Tsja, dat wordt keuzes maken. Misschien af en toe een glas of een fruitcocktail met ananas nemen?