Volle wenkbrauwen creëren doe je zo!

Volle wenkbrauwen zijn helemaal in op het moment en zullen dat volgens verschillende make-up artiesten uit New York nog wel even blijven. Niet iedereen is gezegend met volle wenkbrauwen, maar dat betekent niet dat je ze niet kunt krijgen. Hoe? We hebben in dit artikel alle tips verzameld om mooie, volle wenkbrauwen te krijgen.

 

Volle wenkbrauwen krijgen

Mensen met een paar volle wenkbrauwen zien er jonger uit en krijgen hierdoor een krachtigere uitstraling. Wie wil dat niet? Met onderstaande tips krijg jij een paar mooie volle wenkbrauwen.

 

1.     Stop met wenkbrauwen plukken

In veel gevallen bevat een lijst met tips ook dingen die je vooral niet moet doen. In dit geval is dat je pincet. Vaak halen mensen te veel haartjes weg of verwijderen ze verkeerde haartjes zodat er gaten in de wenkbrauwen ontstaan. Zonde! Blijf daarom van je pincet af. Wil je graag je wenkbrauwen bijwerken, ga dan even langs de schoonheidsspecialiste of een brow bar. Zij weten precies welke haartjes veilig geplukt kunnen worden.

 

2.     Teruggroeifase wenkbrauwen

Heb je je wenkbrauwen lange tijd geëpileerd of gewaxt, dan kan het even op de tanden bijten zijn om de wenkbrauwen er weer mooi vol uit te laten zien. Het duurt dan tussen de 6 weken tot zelfs een half jaar voor je wenkbrauwen weer hun oude vorm terug hebben. Haartjes kunnen dunner teruggroeien en soms piekt een wilde wenkbrauwhaar er ineens bovenuit. Een potlood of poeder gebruiken kan dan helpen, evenals een concealer om de stoppeltjes te maskeren.

 

3.     Gezond eten

Het klinkt zo logisch, maar toch hebben veel mensen niet door hoeveel invloed gezond eten eigenlijk op je lichaam heeft. Ja, het heeft ook invloed op je haargroei. Als je gezond eet en voldoende vitamines en mineralen binnen krijgt, wordt je haargroei gestimuleerd. Eventueel kun je extra vitamine B innemen.

 

4.     Wenkbrauwen borstelen

Je hoeft niet speciaal naar de kapper om je wenkbrauwhaartjes bij te laten werken, maar ze borstelen kan zeker geen kwaad. Borstel de haartjes in de natuurlijke vorm (dus in de richting dat de haartjes groeien) en kijk of er nog ergens een haartje uitsteekt. Je kunt hier heel goed de GrandeBrow-Fill voor gebruiken, die heeft een handig borsteltje voor grof en fijn borstelen. Wilde haartjes kun je goed in model borstelen, of je kunt ze met een pincet verwijderen. Pas echt op dat je wenkbrauwen er niet ineens asymmetrisch eruit zien, dan blijf je straks epileren. Het is aan te raden om het door een professional te laten doen in een brow bar bijvoorbeeld.

 

5.     Wenkbrauwen bijtekenen met potlood

Een methode waar je waarschijnlijk al eens van gehoord hebt of misschien wel geprobeerd: je gebruikt een wenkbrauwpotlood om je wenkbrauwen in te tekenen. Met het potlood kleur je als het ware de huid tussen de wenkbrauwharen in en geef je de haartjes zelf iets meer body, waardoor je wenkbrauwen meer volume krijgen. Een potlood kun je ook prima gebruiken om een iets groter gat tussen je haartjes op te vullen als je bijvoorbeeld een litteken hebt. Kies een kleur die dicht bij jouw eigen haarkleur ligt of net een tint donkerder.

 

6.     Wenkbrauwen poederen

Naast een potlood voor je wenkbrauwen bestaat er ook wenkbrauwpoeder. Met een schuin aflopend kwastje breng je dan poeder direct op je wenkbrauwen aan. Strijk met de groeirichting van je haartjes mee om meer volume te krijgen. Wil je de grootte van je wenkbrauwen iets aanpassen, dan kun je wel iets buiten de lijn van je wenkbrauwen gaan. Let er alleen wel op dat je niet te ver gaat en dat je exact hetzelfde bij je andere wenkbrauw doet. Een sjabloon kan je helpen bij het maken van de gewenste vorm.

 

7.     Wenkbrauwen verven

Je wimpers kun je natuurlijk ook verven om ze in dezelfde (of net iets donkerdere) kleur te krijgen als je hoofdhaar. Gaat verf je net iets te ver? Dan kan een wenkbrauwgel met minerale kleurgel een oplossing zijn. De GrandeBrow-Fill verzorgt de wenkbrauwen. De uitgedunde plekken worden hierdoor direct opgevuld en ogen zo vol en gezond.

 

8.     Wenkbrauwen sprayen

Ben je klaar met het borstelen en bijkleuren van je wenkbrauwen, dan kun je ze de hele dag in dezelfde vorm houden door een beetje haarspray te gebruiken. Spuit een klein beetje haarspray op een schoon mascara borsteltje en borstel voorzichtig van binnen naar buiten. Op deze manier blijven je wenkbrauwen de hele dag in model. Als je het GrandeBrow wenkbrauwserum of de GrandeBrow-Fill gebruikt kun je deze stap eigenlijk overslaan.

9.     Olie op je wenkbrauwen

Een methode die veel op fora wordt aangeraden is het gebruik van olie op de wenkbrauwen. Denk aan kokosolie of wonderolie bijvoorbeeld. Deze oliën bevatten vitaminen, proteïne en ijzer waardoor de haren gevoed worden. Dit zou de haargroei positief kunnen beïnvloeden. Een groot nadeel: met name wonderolie zou bij diverse mensen al irriterende reacties opgeroepen hebben. Om die reden raden we deze methode ook niet aan. Beter is om een middel te gebruiken dat wel specifiek getest is op wenkbrauwen.

 

10. Volle wenkbrauwen krijgen met wenkbrauwserum

Middelen die getest zijn op wenkbrauwen zijn bijvoorbeeld de wenkbrauwserums. Een wenkbrauwserum zoals het GrandeBrow wenkbrauwserum is bedoeld om de wenkbrauwharen te verbeteren, zodat de wenkbrauwen niet droog en broos worden. Breng het serum twaalf weken op je wenkbrauwen aan voor een optimaal resultaat. Het serum is ook ideaal om te gebruiken als je je wenkbrauwen een hele tijd hebt geëpileerd. Je wenkbrauwen ogen snel sterker, zachter en gezonder.