Volle lippen met make-up

Volle lippen met make-up is nu ook weer een ding. Net zoals langere wimpers en vollere wenkbrauwen een trend zijn, ontkomen ook de lippen niet aan de ‘bigger is better’- trend. Hoe voller hoe beter is de gedachte, en er wordt naar allerlei manieren gezocht om dit voor elkaar te krijgen. Fillers is een bekende ingreep, maar die stap zet je niet zomaar. Gelukkig zijn er ook manieren om de vollere lippen met make-up te creëren.

 

Lipliners voor volle lippen

Een lipliner is tegenwoordig een ‘holy grail’ voor lippen. Niet alleen is het product natuurlijk erg fijn om te voorkomen dat je lippenstift uitloopt, met een paar trucjes kun je hier ook mooie volle lippen mee creëren. Een van de trucjes hebben we al in een eerder artikel laten zien. Hint: het heeft iets met je cupidoboog te maken…

 

Welke lipliner is het beste?

Voordat je aan de slag gaat, even het volgende: zorg dat je een goede lipliner hebt. Het klinkt als een open deur, maar vaak voldoet de lipliner niet of onvoldoende. De dekking is niet goed genoeg, de liner droogt de lippen uit of er komen gedurende de dag toch scheurtjes of vervagingen in voor waardoor je lippenstift uitloopt. Als je die volle lippen de hele dag wilt behouden, denk dan aan het volgende:

  •        Long-lasting (het moet tenslotte de hele dag onder je lippenstift kunnen blijven zitten
  •        Smalle punt (je moet een strakke lijn kunnen tekenen)
  •        Formule (een krijtachtige formule geeft heel makkelijk kleur af op je lippen zodat je niet hard hoeft te drukken)
  •        Slijpen (een lipliner moet je makkelijk kunnen bijslijpen zodat je die smalle punt behoudt)
  •        Dezelfde tint als je lippenstift (anders krijg je een duidelijk zichtbare lijn rondom je lippen)
  •        Hydraterend (je draagt de lipliner de hele dag op je lippen, dus zoek een formule die ook rekening houdt met de kwetsbare huid van je lippen)

 

Volle lippen met make-up: stap voor stap

Heb je een goede lipliner te pakken? Dat is het tijd voor de voorbereiding.

 

1.     Zorg dat je lippen schoon zijn

Als je last hebt van velletjes is het aan te raden je lippen heel voorzichtig een scrub te geven. Soms is het borstelen van je lippen met een zachte tandenborstel al voldoende.

Heb je erg droge lippen? Dan kan een lipmasker een oplossing zijn. Lipmaskers zijn verkrijgbaar bij de grotere winkelketens en in diverse webshops online. Deze maskers voeden de kwetsbare huid van je lippen en zorgen dat ze er gehydrateerd uitzien.

2.     Breng een dun laagje lippenbalsem aan

Let hierbij op dat je geen dikke laag smeert die nauwelijks intrekt. Een dun laagje is voldoende. Laat het even goed intrekken voordat je de routine vervolgt.

3.     Omlijn je lippen met lipliner

Er is een overgang bij je lippen naar de omliggende huid. De rand van deze overgang kun je kleuren met lipliner. Het is handig om bij je onderlip bij de mondhoeken te beginnen en naar het midden toe te werken.  Bij je bovenlip kun je goed beginnen in je cupidoboog.

4.     Kleur de rest van je lippen in

Kleur vervolgens de rest van je lippen in met lipliner. Op dit punt kun je ook nog even kijken of je de vorm van je lippen netjes hebt uitgetekend.

5.     Gebruik eventueel een highlighter

Met een lipliner highlighter kun je lippen meer diepte geven. Breng de highlighter alleen aan in het midden van je lippen en blur het een beetje naar buiten toe.

6.     Breng lippenstift aan

Breng vervolgens een lippenstift aan over je lippen. De lipliner en onderliggende highlighter zorgen voor extra diepte en een voller effect.

 

Zo krijg je volle lippen met make-up

Volle lippen creëren met make-up is dus eigenlijk best eenvoudig, zolang je maar de juiste volgorde aanhoudt. Een schoon oppervlak om te beginnen, een lipliner-basis en een mooie highlight voor extra diepte zorgen samen voor die mooie, volle lippen.

Nog meer tips voor prachtige lippen? Of specifiek voor volle lippen met make-up? Onze artikelen over de perfecte rode lippenstift en donkere lippenstift zijn dan misschien wel interessant om te lezen.