Verkeerde kleur foundation gekocht, wat nu?

Foundation kopen kan voor de eerste keer een lastige taak zijn. Hoe vaak hoor je niet van mensen die een foundation hebben gekocht, dat die vervolgens niet helemaal bij de huidskleur past? En dan hebben we het nog niet eens over de textuur van de foundation, die je huid ineens erg droog of juist vet aan laat voelen. Of het verschil in huidskleur in de zomer en winter… Als je de verkeerde kleur foundation hebt gekocht, zijn er gelukkig een aantal dingen die je kunt doen.

 

Verkeerde kleur foundation gekocht

Als je een verkeerde kleur foundation gekocht hebt en je komt daar pas achter na het opsmeren, dan kun je niet zomaar terug naar de winkel. Moet je dan je tube maar weggooien en een nieuwe aanschaffen? Nee hoor, er is gelukkig een oplossing voor. Als je de keur van je foundation iets aan wil passen, is het voldoende om een aantal druppels van je favoriete vloeibare bronzer of highlighter toe te voegen. Door een licht bronze of gouden gloed toe te voegen aan je foundation kun je deze iets dieper van kleur of juist lichter maken. Deze truc is vooral fijn om tijdens de zomer toe te passen, omdat je dan vaak een paar tinten donkerder wordt.

 

Mijn foundation is te donker

Het zal je gebeuren; heb je zo een lichte huidskleur dat zelfs de lichtste foundation te donker uitvalt. Geen probleem, je kunt een foundation die één tot twee tinten donkerder is dan je eigen huidskleur goed gebruiken voor de zomer, als je huid iets donkerder wordt. Daarnaast kun je de foundation mixen met een highlighter zodat die iets lichter wordt.

 

Mijn foundation is te licht

Als je foundation te licht is, kun je ervoor kiezen om het product alleen als highlighter te gebruiken. Bij je neus, onder je wenkbrauwen en op bijvoorbeeld je jukbeenderen kun je deze foundation dan nog prima aanbrengen. Je kunt er ook voor kiezen de foundation iets donkerder te maken met een bronzer. Mix iedere keer een klein beetje zodat je niet ineens met een heel donker gezicht rondloopt.

 

Ik krijg puistjes van mijn foundation

Heel vervelend als je ineens merkt dat je pukkeltjes krijgt door je foundation. Weggooien dan maar? Is toch een beetje zonde. Een tip die veel beautybloggers geven is om die foundation uit te testen op je armen. Je armen zijn minder snel geïrriteerd dan je gezicht, dus het zou goed kunnen dat je hier gewoon wel je foundation kunt gebruiken. Wat je er dan mee kunt doen? Nou, bultjes en pukkeltjes maskeren bijvoorbeeld. We raden aan het niet dagelijks te doen, maar voor een avondje uit kan dit prima.

 

Foundation in de zomer en in de winter

Je huidskleur verandert het hele jaar door een beetje, dus het is handig om tenminste twee kleuren foundation te hebben. Ben je er dan? Nou… niet helemaal. Je huid verandert geleidelijk van kleur, dus je moet in de tussenperioden met foundation gaan mengen. Het lijkt een hoop gedoe, maar het is gewoon een trucje dat je even door moet krijgen. Een tip: als je de goede kleur te pakken hebt, bewaar dan een beetje in een goed afgesloten potje. Dan hoef je de volgende dag niet meer zoveel moeite te doen. Test op je kaaklijn of je de goede kleur te pakken hebt.

 

Liever een moisturizer

Als je het kopen van foundation een te grote gok vindt, kun je misschien een moisturizer proberen. Er zijn tinted moisturizers op de markt, die een hele lichte dekking geven. Het kan misschien net genoeg zijn voor jou, dus vraag in de winkel naar de tinted moisturizers.

 

Vraag advies of laat je een keer opmaken

In een schoonheidssalon kun je zoveel vragen stellen als je wilt en je kunt er zeker ook terecht voor makeup-advies. Laat jezelf een keer opmaken en vraag ze naar de producten die ze gebruiken. Als je bang bent voor puistjes of pukkels kun je na een behandeling gewoon een dag wachten en zien hoe de makeup op je huid reageert. Zit het na een dag nog goed, dan heb je een goede indicatie of de makeup wel of niet voor je huid geschikt is.