Tips voor lange wimpers

Lange wimpers krijgen wil iedereen wel, ze maken je ogen nog mooier en zorgen voor een zwoele, intense blik. Maar hoe krijg je die mooie Bambi-eyes? Je kunt natuurlijk kiezen voor wimperextensions, maar er zijn ook een aantal andere manieren die je eerst zelf thuis kunt proberen. Soms kan een kleine aanpassing in je make-up routine al het verschil maken, dus lees zeker even verder voor onze tips voor lange wimpers.

 

1. Lange wimpers met wimperserum

Lange wimpers krijgen begint met een goede verzorging van de wimpers, iets dat vaak nog vergeten wordt. Je verzorgt je huid, nagels en haren, maar wimpers? Toch kan een goede verzorging echt bepalend zijn of je lange wimpers kunt krijgen. Een wimperserum is de ultieme verzorging voor je wimpers en helpt breekbaarheid en broosheid van de wimperharen tegen te gaan. De formule helpt niet alleen de flexibiliteit van je wimpers te verbeteren waardoor ze minder snel af kunnen breken, ze gaan er ook glanzender uitzien. Na twaalf weken (vaak zelfs eerder) zie je ook dat wimpers er voller, langer en gezonder uitzien.

Verschillende soorten wimperserums

Nu zijn er een aantal verschillende wimperserums op de markt in verschillende prijscategorieën, maar wij zijn zeer enthousiast over het GrandeLash wimperserum van Grande Cosmetics. Dankzij een gepatenteerde mix van vitames, antioxidanten en aminozuren heeft Grande Cosmetics een uniek wimperverzorgingsproduct weten te creeren. Een duidelijk verschil met concurrenten en natuurlijke middeltjes als castor olie, amandelolie of vaseline, die alleen een laagje om de wimpers leggen. Wil je weten waarom wij ervoor gekozen hebben dit specifieke wimperserum aan te bieden in onze beauty webshop? Lees een uitgebreide uitleg over de verschillen in wimperserums in ons artikel wimperserum informatie en tips.

 

2. Kijk heel kritisch naar je mascara

Heb je al eens goed naar je make-up producten gekeken? Zo blijft een waterproof mascara extra goed zitten, maar kan het wimpers ook sneller doen afbreken. Andere mascara’s bevatten synthetische vezels, waardoor je wimpers wel langer lijken, maar ook zwaarder worden. Ook zijn er mascara’s die alleen de wimpers donker maken en verharden, wat de gezondheid van je wimpers ook niet bepaald ten goede komt. Bekijk de mascara’s die je hebt kritisch en schroef de dagen dat je waterproof mascara gebruikt even terug. Wil je per se niet van de waterproof af omdat Nederland van dat lekkere wisselvallige weer heeft? Dan kan een waterresistant mascara een fijne tussenoplossing zijn.

 

3. Lange wimpers dankzij goed gereedschap

Vind jij jezelf een wimperkrultang-expert? Veel mensen gebruiken de wimperkrultang niet op de juiste manier, waardoor wimpers onnodig afbreken. Gebruik de wimperkrultang bijvoorbeeld altijd vóór je mascara aanbrengt, zodat wimpers minder snel afbreken. Lees ook onze tips over mascara aanbrengen.  

 

4. Wimper primer en mascara

Dit duo vormt een gouden combinatie om meer lengte aan je wimpers te geven. De primer legt een dun laagje over je wimpers, waardoor ze voller lijken. Ook komt dit laagje over de gehele lengte van je wimpers, waardoor ook de dunne afgesleten punten een boost krijgen. Als je hierna een mascara aanbrengt kun je nog een extra laagje rond de wimpers aanbrengen en ze kleuren. Sommige primers bevatten al een kleur, anderen zijn doorzichtig. De primer in onze webshop bevat een witte kleur.

5. Lange wimpers met spinnenpoten?

Heb jij wel eens last van spinnenpoten als je mascara aanbrengt? De wimpers worden dan zwaar en hard. De mascara is dan moeilijker te verwijderen waardoor je, daar gaan we weer, meer kans hebt dat je wimpers afbreken. Als je spinnenpoten wilt voorkomen, kijk dan kritisch naar het mascara-borsteltje dat je gebruikt. Voor sommige vrouwen is een borsteltje met hele fijne haren juist goed, terwijl anderen mooiere resultaten krijgen met een borsteltje met rubberen puntjes. Het is even uittesten, maar dan heb je ook direct geen last meer van die spinnenpoten. Lees er alles over in ons artikel mascara spinnenpoten voorkomen.

 

6. Wees voorzichtig met nepwimpers en wimperextensions

Nepwimpers zijn geweldig als je een feestje hebt: ze zijn er in alle soorten, maten, kleuren en je kunt zelfs kiezen tussen glittersteentjes op je wimperrand of wimpers gemaakt van veren. Wees echter wel voorzichtig als je met nepwimpers aan de slag gaat. De wimpers moet je vastplakken met een wimperlijm, dat je naderhand natuurlijk weer moet verwijderen. Let daarbij goed op dat je de lijm zo voorzichtig mogelijk verwijdert, anders trek je straks een aantal wimperharen mee. Als je wimperextensions laat zetten, laat ze dan ook altijd weer verwijderen door je schoonheidsspecialiste. Zij heeft de juiste middelen om de extensions weer te verwijderen zonder je echte wimpers te beschadigen.

 

7. Lange wimpers krijgen door voedsel

Oké, kun je echt je wimpers langer ‘eten’? Het is niet zo dat ze direct met millimeters gaan groeien, maar het eten van bepaalde voedingsstoffen zorgt er wel voor dat je haargroei verbetert. Let er bijvoorbeeld op of je voldoende silicium binnenkrijgt, een mineraal dat haargroei helpt te verbeteren. Ook vitamine B, selenium, zink en ijzer dragen bij aan de haargroei. Silicium kun je vinden in onder andere zilvervliesrijst, volkorenproducten, komkommer en kool. Selenium zit in veel vis en schelpdieren en ijzer en zink is te vinden in volkorenbrood, peulvruchten, zonnebloempitten, donkergroene bladgroenten en zeewier. Met een gevarieerd dieet met voldoende groenten en fruit krijg je veel van deze vitamines al binnen. Eventueel kun je ter aanvulling nog een multivitamine tablet nemen.

 

8. Make-up reinigen

Het verwijderen van make-up is misschien wel de grootste oorzaak van afgebroken wimpers. Door het verkeerd verwijderen, te hard boenen of het verkeerde reinigingsmiddel kunnen wimpers sneller afbreken. Gebruik daarom altijd een reinigingsmiddel dat specifiek bedoeld is om oogmake-up te verwijderen en leg de wattenschijfjes even op je ogen zodat de mascara en oogmake-up goed kan losweken. Zo hoef je niet zo hard te wrijven en houd je je wimpers mooi en lang.  

Tot zover onze tips voor lange wimpers! Heb je zelf nog een handige tip om je wimpers er voller en langer uit te laten zien? Laat het ons zeker even weten via een mailtje. Wie weet zie jij jouw tips voor lange wimpers dan in dit artikel terug!