Tips voor een bruin gezicht

Tips voor een bruin gezicht
Fotocredits: Vita Liberata

Wordt jouw gezicht maar niet goed bruin? Of blijft jouw gezicht altijd minder bruin in vergelijking tot jouw lichaam? Je bent niet de enige. Wij zetten onze tips voor je op een rijtje om sneller een bruin of minder wit gezicht te krijgen. 

Je lichaam wordt bruin in de zon, maar je gezicht niet. Het maakt niet uit hoe lang je in de zon zit, of met welk zonneproduct je smeert maar jouw gezicht lijkt maar niet bruin te worden. Jouw lichaam daarentegen krijgt wel een mooie bruine kleur. Herkenbaar? We leggen je uit hoe dit kan komen en welke trucjes er eventueel zijn om een bruin gezicht te krijgen.

 

Waarom wordt mijn gezicht niet bruin?

De lichaamshuid is heel anders dan de huid van het gezicht. Om bruin te kunnen worden, dient er melanine pigment aangemaakt te worden. Melanine pigment reguleert de kleur van de huid. Het kan zijn dat je gezicht minder melanine bevat dan de rest van je lichaam. Dit betekent dat je hier minder pigment aan maakt om bruin te worden.

 

Hoe wordt mijn gezicht bruiner?

Er zijn verschillende trucjes om jouw gezicht bruiner te laten lijken. Denk bijvoorbeeld eens aan zelfbruiners of make-up producten om de huid te voorzien van een mooie bruine gloed.

 

Een bruin gezicht met Zelfbruiners

Er zijn allerlei soorten zelfbruiners verkrijgbaar. Als jouw gezicht witter blijft dan jouw lichaam, raden we het Self Tanning Anti Aging Serum van Vita Liberata aan. Het handige van dit product is dat je enkele druppeltjes van het serum toevoegt aan jouw huidverzorgingsroutine. Je kunt zelf de intensiteit van de kleur goed bepalen zodat de kleur van je gezicht goed matcht met jouw lichaam. Bovendien heeft het serum ook een anti aging werking, win-win!

 

Uiteraard zijn er ook vele andere zelfbruiners verkrijgbaar, bekijk alle zelfbruiners van Vita Liberata hier.

 

Een bruin gezicht met make-up

Met de juiste make-up producten, kun je jouw gezicht bruiner laten lijken. Zo zijn er diverse producten die een zomers tintje aan jouw gezicht kunnen geven. Ken je de Beauty Blur van Vita Liberata al? De Beauty Blur van Vita Liberata is een multifunctioneel product die zowel gebruikt kan worden als primer om een stralende basis te creëren of als BB cream of licht dekkende foundation.

 

Er zijn twee soorten van de Beauty Blur, namelijk de Beauty Blur en Beauty Blur Sunless Gow. Het verschil tussen de ‘gewone’ Beauty Blur en de Beauty Blur Sunless Glow is dat de Sunless Glow variant een toegevoegde zelfbruiner bevat. Wanneer je aan het einde van de dag je make-up verwijdert, zal er in de tussentijd een subtiele bruine kleur zijn ontwikkeld. Zie op onderstaande afbeeldingen het stralende effect van de Beauty Blur:

 

 

 

 

De Beauty Blur is verkrijgbaar in verschillende tinten: Café Crème, Latte Light, Latte en Latte Dark. Café Crème is bedoeld voor de zeer lichte huidtinten, terwijl Latte Light meer geschikt is voor lichte huidtinten. De Latte kun je het beste kiezen als je een medium huid tint hebt en de Latte Dark past goed bij medium tot donkere huidtinten.

 

Een bruin gezicht met bronzing poeder

Gebruik een bronzing poeder om jouw gezicht een bruine gloed te geven. Breng een bronzing poeder met een grote kwast aan over het gezicht, hals en decolleté of kies er voor om het gezicht te contouren. Zorg er voor dat je het product goed blendt voor een natuurlijk resultaat. De Trystal Minerals bronzing poeder van Vita Liberata is een mooi product om een sunkissed look met te creëren en bevat subtiele zelfbruiner. Breng de bronzing poeder aan op een schone huid zonder make-up, zodat de bronzer haar zelfbruinende effect kan ontwikkelen. Wanneer je de bronzing poeder over een gehydrateerde huid aanbrengt met make-up zal de zelfbruiner minder effect hebben. Hoe dan ook, ben je met de Trystal Minerals verzekerd van een bruin gezicht.

 

Met bovenstaande tips kun je jouw gezicht voorzien van een blijvende of tijdelijke bruine kleur. Kies voor de optie die jou het beste aanspreekt. Vergeet niet om de huid altijd goed te beschermen met een SPF.