Snel bruin worden met zelfbruiner

Snel bruin worden is iets wat we allemaal wel graag willen, maar wat helaas niet voor iedereen is weggelegd. Zodra de zon begint te schijnen, willen we allemaal graag zo snel mogelijk bruin worden. In plaats van uren lang in de zon te liggen, kun je met zelfbruiner, ook wel bruin zonder zon genoemd, gemakkelijk, snel en veilig bruin worden.  

 

Al eerder schreven we een blog hoe je snel bruin kunt worden en deelde wij onze 8 tips. Klik hier om deze blog terug te lezen. Zoals we hier ook al aangegeven, kun je gemakkelijk en veilig bruin worden met zelfbruiner.

 

Snel bruin met zelfbruiner

Wil je snel bruin worden maar vermijdt je het liever om uren lang in de zon te liggen? Denk dan eens aan een zelfbruiner, dé manier om snel bruin te worden. Er zijn verschillende soorten zelfbruiners te verkrijgen. Je brengt het product aan, laat het product inwerken en bent daarna voorzien van een mooie bruine kleur. Wij geven je alle tips hoe je snel bruin kunt worden met zelfbruiner.

 

Scrubben voor het bruinen

Voordat je een zelfbruiner aanbrengt om snel bruin te worden, raden we aan om de huid eerst goed te scrubben. Door de huid te scrubben verwijder je dode huidcellen waardoor je de huid voorbereid op de bruining. Je bruine kleur wordt hierdoor egaler en blijft langer zitten.

 

Soorten zelfbruiner

Met zelfbruiner kun je snel bruin worden. Maar voor welk type zelfbruiner kies je? Zelfbruiner bestaat onder andere in de vorm van een mousse, lotion, of spray. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook zelfbruiner doekjes en zelfbruiner serums voor het gezicht.

 

Mousse zelfbruiner

Een mousse zelfbruiner heeft een luchtige substantie. Een mousse zelfbruiner kan goed worden aangebracht met een zelfbruiner handschoen, ook wel tanning mitt genoemd. De meeste zelfbruiner mousses hebben een bruine kleur, zodat je goed kun zien waar je het product wel en niet hebt aangebracht. Zeker voor de beginnende self tanners onder ons is dit erg handig! 

 

Lotion zelfbruiner

Ook zelfbruiner lotions zijn erg populair. Het voordeel van een lotion zelfbruiner is dat de lotion de huid vaak ook extra voedt. Ook een lotion kun je goed aanbrengen met een tanning mitt. Zelfbruiners lotions zijn er in verschillende varianten, zo zijn er getinte lotions, maar ook lotions met een transparante formule.

 

Zelfbruiner spray

Zelfbruiner bestaat ook in de vorm van een spray. Dit kan ideaal zijn voor de benen. Let er bij een spray altijd wel goed op dat je het product goed uitwerkt over het gezicht en lichaam. In plaats van zelf een zelfbruiner aan te brengen, kun je er ook voor kiezen om jezelf te laten spray tannen door een professional. 

 

Zelfbruiner doekjes

Zelfbruiner doekjes zijn gemakkelijk en snel aan te brengen. Daarnaast zijn zelfbruiner doekjes ook perfect om mee te nemen op vakantie. Omdat zelfbruiner doekjes vaak een transparante formule bevatten, kun je met zelfbruiner doekjes minder goed zien waar je het product hebt aangebracht. Werk daarom altijd in ronddraaiende bewegingen zodat je zeker weet dat je niets over slaat. 

 

Wash off zelfbruiner

Ben je geen fan van zelfbruiner, maar wil je toch een bruine huid? Kijk dan eens naar een wash off zelfbruiner, bijvoorbeeld de Body Blur. Dit product is als het ware een soort lichaamsmake-up die de huid direct voorziet van een bruine kleur en je gemakkelijk weer van de huid af kunt wassen. Dit product bevat geen DHA en kun je eigenlijk geen echte zelfbruiner noemen, vandaar dat dit product vaak lichaamsmake-up of wash off zelfbruiner wordt genoemd.

 

Kies voor de variant die jou het meeste aanspreekt en aansluit bij jouw wensen. Zelfbruiners hebben vaak verschillende eigenschappen. De ene zelfbruiner geeft je snel een diep bruine tint, de andere zelfbruiner kun je geleidelijk opbouwen. Kijk ook goed naar de beschikbare kleuren, kleurt het product naar jouw eigen pigment of kun je een kleur kiezen?

 

Tip: Geef je de voorkeur aan een zelfbruiner merk met organische/ natuurlijke ingrediënten en zonder parabanen, parfum, alchohol en andere chemicaliën? Bekijk dan eens de verschillende zelfbruiners van Vita Liberata.

 

Hoe breng je een zelfbruiner aan?

Een mousse of lotion zelfbruiner kun je goed aanbrengen met een tanning mitt. Deze zelfbruiner handschoen zorgt er voor dat je het product goed uit kunt werken op het lichaam en het gezicht. Breng het product in ronddraaiende bewegingen aan op de huid om vlekken te voorkomen en was na de applicatie altijd even de handen. Let op: Gebruik geen moisturizer, body lotion of douche crème voorafgaand aan het zelfbruinen. Dan 'pakt' de zelfbruiner minder goed.

Wacht na het aanbrengen van een zelfbruiner met douchen. De meeste zelfbruiners hebben 4 tot 8 uur nodig om een bruine kleur te ontwikkelen. Er zijn ook zelfbruiners die het toelaten om na 1 uur al te douchen. Lees daarom altijd even goed de productinformatie van de zelfbruiner door. 

 

Tip: Wil je graag een kleurtje maar heb je geen tijd om 8 uur te wachten met douchen? Kijk dan eens naar de Ten Minute Tan of Rapid Tan Mousse van Vita Liberata. Wanneer je deze zelfbruiners hebt aangebracht, kun je na 1 uurtje al douchen en ben je toch voorzien van een mooie tan. 

 

Zelfbruiner kleur behouden

Wanneer je eenmaal een bruin kleurtje hebt opgebouwd met zelfbruiner, wil je dit kleurtje graag behouden. We raden je aan om de huid daarom goed te hydrateren. Dit zorgt er voor dat je kleurtje langer zichtbaar blijft. Daarnaast kun je een zelfbruiner regelmatig aanbrengen. Breng de zelfbruiner opnieuw aan om jouw bruine kleur te verdiepen of verlengen.

 

Tip: Gebruik de Gradual Tan Lotion van Vita Liberata als body lotion om de huid mee te hydrateren. Tevens bevat deze lotion subtiele zelfbruiner, waardoor je jouw bruine kleur kunt verlengen. Voor het gezicht raden we aan om een druppeltje van het Self Tanning Anti Aging Serum door je huidverzorgingsproducten te mengen. Zo kun je jouw sunkissed look behouden.

 

Zelfbruiner en zonnen

Houdt er rekening mee dat zelfbruiner geen bescherming biedt tegen de zon. Er wordt veelal gedacht dat wanneer je al een bruin kleurtje hebt opgebouwd, je langer in de zon kunt zitten voordat je verbrandt. Omdat zelfbruiner alleen de bovenste huidcellen bruin maakt, is dit niet het geval. Uiteraard kun je met zelfbruiner in de zon zitten, houdt er alleen wel rekening mee dat je je huid te allen tijde insmeert met SPF om je huid te beschermen.

 

Snel bruin worden met zelfbruiner

Bovenstaande tips helpen je om snel bruin te worden met zelfbruiner. Heb je vragen naar aanleiding van deze blog? Neem gerust contact met ons op.