Hoe kun je slapen zonder je haar te beschadigen?

Slapen zonder je haar te beschadigen, hoe krijg je dat voor elkaar? Iedere ochtend word jij wakker met een pluizenbol waar maar geen model in te krijgen is. Lees onze tips om ’s ochtends wakker te worden met een haarbos waar je direct mee de deur uit kunt.

 

1.     Slaap op een satijnen kussensloop

Toegegeven, je moet even investeren in een satijnen kussensloop, maar het is het echt waard! Een katoenen sloop is ruw, waardoor het vocht onttrekt aan je haren en schuurt. Hierdoor heb je droog en stug haar als je wakker wordt. Een satijnen kussensloop is gladder, waardoor je haar over het kussen kan ‘glijden’ zonder echt te beschadigen.

 

2.     Maak een grove vlecht in je haar

Een vlecht zorgt er niet alleen voor dat je haar in model blijft zitten, maar het geeft ook nog eens leuke golfjes. Bind de vlecht vast aan het uiteinde met een dik elastiek ter bescherming van je haarpunten. Ligt die grove vlecht echt niet lekker? Dat zijn twee vlechten misschien beter. Als ook dit niet werkt dan kun je nog je haar omhoog houden en zo een vlecht maken. Je vlecht kun je dat makkelijker over je kussen leggen.

 

3.     Maak een paardenstaart

Vind je een vlecht te veel gedoe, dan kun je ook je haar in een lage paardenstaart dragen. Zo voorkom je in ieder geval dat je klitten dicht bij de hoofdhuid krijgt en zo blijven de haren in je staart ook beter beschermd tegen schuren.

 

4.     Borstel je haar voor het slapen

Als je voordat je naar bed gaat je haar even borstelt, haal je alle klitten die je gedurende dag hebt ‘verzameld’  uit je haar. Met een haardos zonder klitten gaan slapen vergroot natuurlijk ook de kans dat je zonder (of in ieder geval met veel minder) klitten wakker wordt. Ook geef je met je haarborstel een massage aan je hoofdhuid, wat ervoor zorgt dat je heel ontspannen je bed in stapt. Mooi meegenomen!

 

5.     Droogshampoo voor het slapen

Droogshampoo is een heel fijn middel voor als je tijdgebrek hebt, maar ook als je je haar wilt stylen is het product ideaal. Door droogshampoo te gebruiken voor je gaat slapen heeft het de hele nacht de tijd om op de plekjes te komen waar het nodig is. Je hebt zo veel minder kans op een witte waas en je haar is ook veel minder vet. 

 

6.     Maak een ananas van je haar

De ananas-methode werkt heel goed om je krullen te beschermen, maar voor mensen met lang en steil haar is het ook een heel goed nachtkapsel. Maak een losse staart bovenop je hoofd met een elastiek of hoofdband en ga zo slapen. De volgende dag zijn je krullen nog redelijk goed intact. Scheelt weer modelleren.

 

7.     Niet met nat haar gaan slapen

Nat haar is erg vatbaar voor knopen en klitten, dus zorg dat het droog is voor je gaat slapen. Daarnaast ben je met nat haar ook vatbaarder voor verkoudheid.

 

8.     Satijnen muts

Deze tip zagen we op diverse fora voorbij komen. Met je haren in een satijnen muts blijft het lekker beschermd en heb je de volgende ochtend een mooi kapsel. Enige nadeel hieraan is dat je de muts op een of andere manier vast moet zetten (tenzij je weinig draait) en je je haren natuurlijk in muts stopt. Voor mensen met lange haren is dit daarom niet zo’n handige oplossing.

Heb jij nog een leuke tip? We horen het graag! Stuur een mail of plaats je bericht onder onze facebook-post.