Scheve eyeliner is verleden tijd met deze trucjes

Scheve eyeliner is de nachtmerrie van iedere make-up liefhebber. Het liefst zet je in één keer een strakke lijn (en er zijn mensen die dat kunnen), maar het grootste deel staat voor de spiegel een kwartier lang te klungelen om die wing goed te krijgen. Als het ‘slechts’ een kwartier duurt… Gelukkig zijn er een aantal simpele trucjes om je eyeliner gewoon gelijk te krijgen. 

 

Scheve eyeliner voorkomen

Het eerste trucje om scheve eyeliner te voorkomen is eigenlijk heel simpel. Je pakt gewoon een schuifspeldje en verft de uiteinden met je eyeliner. Verf tot het punt waar de uiteinden elkaar voor het eerst raken. Daarna drukt je gewoon dit geverfde deel tegen je ooglid aan op de plek waar je je wing wilt hebben. @beautynmailia laat zien hoe het moet. Klaar!

[wegens problemen met Instagram volgt de video iets later. Excuses voor het ongemak]

 

Scheve eyeliner voorkomen met draad

Een andere Instagrammer (@kristinaxmakeup) bedacht een truc met een draad. Ze verft dan een stukje draad met haar eyeliner, waarna ze die vervolgens bij haar ooglid plaatst. Je bent zo niet afhankelijk van de grootte van je schuifspeldje en kunt de lijn ook doorstempelen tot het midden van je ooglid, zoals je in de video van kristinaxmakeup kunt zien:

[wegens problemen met Instagram volgt de video iets later. Excuses voor het ongemak]

 

Scheve eyeliner voorkomen door meten

Als je moeite hebt met de uiteinden van een wing, dan kan onderstaand trucje je misschien wel helpen. Instagrammer @maryamnyc zet eerst met een driehoekige vorm een stip iets voor het punt waar haar wing eindigt. Daar trekt ze vervolgens twee lijnen naartoe die de uitlijning van haar wing vormen. Dan hoeft ze alleen nog maar de wing in te kleuren en het uiteinde te perfectioneren en voilà!

[wegens problemen met Instagram volgt de video iets later. Excuses voor het ongemak]