Close

Wanneer kun je RevitaLash beter niet gebruiken?

RevitaLash staat erom bekend ontwikkeld te zijn door een oogarts en uitgebreid getest te zijn door dermatologen. Bij de ontwikkeling van het wimperserum is het product ook getest op groepen gezonde volwassenen, waaruit bleek dat het product hypoallergeen is en dus vrijwel geen allergische reacties kan veroorzaken. Toch spreken sommige mensen van een lichte irritatie als ze net met het product beginnen. Hoe komt dat en wanneer gaat dat over?

 

Wanneer kun je RevitaLash beter niet gebruiken?

Allereerst is het belangrijk te kijken of je tot onderstaande doelgroepen behoort voordat je het RevitaLash wimperserum aanschaft. RevitaLash is namelijk getest op groepen gezonde volwassenen, maar er zijn groepen die niet getest konden worden (omdat het etisch niet verantwoord is). Het product is niet getest op zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven, kinderen onder de 18 jaar en personen die chemotherapie ondergaan. Puur uit voorzorg adviseert de fabrikant daarom om het product niet te gebruiken als je tot een van bovenstaande groepen behoort omdat er mogelijk een irritatie op kan treden. Wil je toch erg graag het wimperserum gebruiken, vraag dan altijd advies bij je huisarts en neem de ingrediëntenlijst mee. Deze is vindbaar bij de productomschrijvingen:

 

RevitaLash irritatie door contact met de ogen

Heb je het wimperserum per ongeluk in je oog gemorst? Dan kan het voorkomen dat je ogen gaan prikken en tranen. Het is belangrijk om het product direct uit de ogen te spoelen met water. Gebruik alleen lauwwarm water en draai de kraan niet te ver open. Zo voorkom je dat er teveel druk op je oogbol komt te staan en is het product er snel uit. Blijft het irriteren? Probeer dan nog een keer uit te spoelen.

Tip: Draag je contactlenzen? Verwijder die dan zo snel mogelijk als je het product hebt gemorst. Reinig je ogen en lenzen goed voordat je de lenzen weer inbrengt.

 

RevitaLash irritatie bij eerste gebruik

Soms kan het voorkomen dat gebruikers van het wimperserum een lichte irritatie ervaren als ze er net mee beginnen. De wimpers kunnen dan een beetje jeuken en de huid bij de wimperaanzet kan een lichtrode waas hebben. Dit trekt in bijna alle gevallen binnen een aantal dagen weg. Je kunt er eventueel voor kiezen om de eerste week het serum om de dag te gebruiken. Let ook goed op de hoeveelheid die je gebruikt: een dunne lijn is voldoende.

Tip: Je hebt maar een kleine hoeveelheid van het wimperserum nodig. Eenmaal per dag een dunne lijn bij de wimperaanzet op de wimpers aanbrengen is voldoende. Als je een te dikke laag van het serum aanbrengt kan het iets langer duren voor het product in de huid getrokken is. Hierdoor kan het voorkomen dat je huid iets gaat jeuken of irriteren om de hoeveelheid aan product op te nemen. In de meeste gevallen is een irritatie door een teveel aan product ook binnen een aantal uur weer over.

 

Als de irritatie niet over gaat

Het wimperserum van RevitaLash is hypoallergeen bevonden, wat wil zeggen dat er weinig tot geen kans is op allergische reacties. Tijdens het ontwikkelingsproces van het wimperserum is ervoor gekozen om veel natuurlijke ingrediënten te gebruiken waardoor de kans op een allergische reactie minimaal is. Helaas vallen, zelfs bij hypoallergene producten, allergische reacties niet volledig uit te sluiten. Blijft de irritatie voortduren of wordt de rode waas beter zichtbaar, stop dan met het gebruik van het serum.

 

Nog even in het kort:

Als je RevitaLash gebruikt en je krijgt een zeer lichte irritatie, kijk het de eerste paar dagen even aan. Vaak is deze lichte irritatie dan volledig weggetrokken. Houd de irritatie aan? Probeer het serum dan om de dag te gebruiken. Helpt dit niet, stop dan met het gebruik van het RevitaLash wimperserum en neem even contact op met de salon of parfumerie waar je het product hebt gekocht. Lees ook altijd de verpakking voor gebruik van het Revitalash wimperserum of het RevitaLash wenkbrauwserum, hier staat dit advies ook in. Heb je naar aanleiding van het lezen van dit artikel nog vragen? Je kunt ons altijd mailen op ons info-adres of ons bellen via de contact-pagina


Beoordeel


Note: HTML-code wordt niet vertaald!
Slecht           Goed