Pony verbergen, hoe doe je dat? 10 manieren

Je pony verbergen, hoe kun je dat het beste doen? Soms ben je die pony gewoon even zat, of wil je zelf helemaal van die pony af. Maar die overgangsfase…. Ai, dat ziet er vaak niet zo mooi uit. Hoe kun je die pony dan het beste verbergen?

 

1.     Schuifspeldjes zijn je beste vrienden

De meest makkelijke manier om een pony te verbergen, zijn schuifspeldjes. Makkelijk, snel en opvallend. Je legt je pony gewoon schuin op je hoofd en zet het vast met die fijne bobby pins. Als het model van je pony het toelaat, kun je je pony misschien ook in twee delen splitsen en die naar achteren vastmaken.

 

2.     Je pony verbergen met opvallende clips

Waarom zou je onopvallende clips gebruiken, als je ook een leuk design kunt kiezen? Je hebt haarclips in allerlei soorten en maten, ideaal om je pony mee naar achteren vast te clippen. Kies je voor een bloem (lekker zomers!) of juist voor een rijtje parels (luxe)? Je maakt dan van je pony verbergen een stijlvolle aangelegenheid. 

 

3.     De Dutch Braid

De Dutch braid is een leuke manier om je haren in te vlechten en direct je pony te verbergen. Je volgt gewoon de lijn van je hoofd en vlecht, als je bij je pony komt, gewoon je pony mee. Ziet er mooi uit en je hebt ook weer eens een kapsel dat ‘anders is als anders’. Je kunt voor het vlechten eventueel wat haarspray gebruiken om een stroevere textuur in je haren te krijgen.

 

4.     Je pony verbergen met een zijvlecht

De Dutch braid is heel leuk, maar vergt nogal wat werk en een beetje vlechtkunst. Ben je niet zo’n hairwizard? Dan is een zijvlecht een mooie tussenoptie. Je pony moet hier wel iets langer voor zijn, maar je kunt je pony dan in een vlecht verwerken die over je haarlijn naar de zijkant weg loopt. 

 

5.     De French braid

Van Nederlands naar Frans, we gaan van de Dutch braid naar de French braid. Dit werkt vooral als je pony al iets langer is en je haren niet te dik zijn. Je vlecht je pony dan strak naar achteren op de hoofdhuid, en laat het uiteinde overlopen in een paardenstaart. Voilà, een hip kapsel en je hebt ineens geen pony meer.

 

6.     Haarband

Tenzij je een heel, heel dikke pony hebt, kun je met een haarband prima uit de voeten. Breng een beetje gel aan in je pony, kam het naar achteren en zet er een haarband overheen. Snel, simpel en een heel efficiente manier om je pony te verbergen. Gewoon voor een dagje, of om je pony uit te laten groeien. 

 

7.     Je pony verbergen met een haarband 2.0

Je kunt gewoon de haarband in je haren zetten nadat je je pony naar achteren hebt gekamd. Soms kan dit voor mensen met erg dikke haren alleen niet zo mooi staan. De haren pieken dan achter die haarband alle kanten uit. Probeer dan eens je pony om je haarband heen te wikkelen. Niet alleen krijg je zo veel meer volume, je raakt die piekharen ook mooi kwijt. Sla iedere keer een stukje van je pony om de haarband en zet dat vast met een speldje.

 

8.     Hoge knot of top knot

Nooit zo van de knotten geweest? Nu is je kans om die knot een tweede kans te geven. Het is heel simpel en je hebt direct weer een heel andere look. Laat voor een speels effect een aantal plukjes los hangen. Heb je een heel korte pony? Dan kun je de knot ook combineren met de French Braid. Probeer je pony in het midden van je hoofd te vlechten en laat het doorlopen naar de knot. Is je pony te kort, dan kun je ook meerdere vlechtjes maken die je naar boven laat lopen.

 

9.     De wetlook

Heb je Kim Kardashian of de Jenner sisters wel eens met die hele strakke kapsels gezien, waardoor ze eruit zagen alsof ze net onder de douche vandaan kwamen? Dat is helaas niet gewoon een douchebeurt geweest, maar een handvol aan stylingproducten. Deze look kost nogal wat stylingproduct, maar kan voor een avondje uit wel erg tof zijn. Breng eerst een flinke laag stylingproduct aan over je gehele haar. Draag je haar strak naar achteren in een lage staart of een lage knot. Zorg dat er genoeg gel in je pony zit om het goed naar achteren te kunnen kammen. Heb je vrij dik haar, dan kun je eventueel nog schuifspeldjes gebruiken om de boel een beetje vast te zetten. Breng vervolgens een knalrode lippenstift aan en glam!

 

10.   De pet of beanie

Een heel makkelijke manier om je pony voor even uit het zicht te houden: de pet of beanie. Je strijkt simpelweg met je hand je pony naar achteren en zet je pet of beanie op. Geen pony meer in het zicht! Natuurlijk is dit maar een tijdelijke oplossing, maar als je een hele dag buiten bent scheelt dit een hoop styling-stress.