Perfecte rode lippen creëren is geen probleem met deze tips

Perfecte rode lippen maken een look extra vrouwelijk en opvallend. Maar ja, die perfecte rode lippen creëren kan nogal een probleem zijn… Net de verkeerde kleur lipliner (auw), een vervaagde lippenstift aan het einde van de dag of ‘bloedende lippen’?  Voorkom deze vervelende situaties met deze tips om die perfecte rode lippen te creëren.

 

Kies de juiste rode kleur voor perfecte rode lippen

In het rijtje van de do’s en don’ts is het belangrijk dat je eerst de juiste kleur rode lippenstift zoekt. Er zijn tientallen verschillende kleuren rood en niet alle kleuren zullen even mooi staan. Kijk allereerst goed naar de ondertoon van je huidskleur en je huidskleur als je een rode lippenstift gaat kopen. Heb je van jezelf een koele ondertoon, dus rood of roze? Ga dan voor een rode lipstick met een blauwe ondertoon. Dit laat je tanden er witter uitzien. Heb je juist een warme ondertoon (denk aan gelig of olijfkleurig), dan past een rode lipstick die neigt naar oranje beter.

 

Ondertoon van je huid

Vind je het lastig om de ondertoon van je huid te bepalen? Kijk dan welke sieraden jou beter staan. Als zilveren sieraden je mooier staan, dan heb je een koele ondertoon. Als goud je beter staat dan heb je een warme ondertoon. Kan je alletwee de kleuren goed hebben, dan heb je een neutrale kleur en kun je alle roodtinten gebruiken.

 

Huidskleur

Daarnaast kun je ook rekening houden met je huidskleur. Een verkeerde kleur lippenstift kan je huid er grauw en grijs uit laten zien of je tanden gelig laten lijken. Gebruik onderstaand ezelsbruggetje:

  •        Bij een lichte huid staan zachte roodroze tinten mooi
  •        Bij een donkere huid staan bessentinten (dieprood met rose en paarsige tonen) goed
  •        Bij een medium getinte huid staan de donkerrode tinten als kersenrood goed
  •        Bij een olijfkleurige huid staan oranje en felrode tinten mooi
  •        Bij een gelige huid staan rode tinten met een gouden ondertoon als koraalrood goed

 

Vorm van je lippen

Heb je van jezelf erg dunne lippen? Dan is het aan te raden om de echt donkerrode lippenstiften te laten liggen. Een te donkere kleur laat je lippen nog dunner lijken. Kies daarom een lichtere roodtint en gebruik lipliner om je lippen net iets voller te laten lijken.

 

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het is een cliché, maar zeker waar: een goede voorbereiding is het halve werk. Gebruik een zachte tandenborstel om over je lippen te borstelen. Door dit voorzichtig te doen verwijder je de loszittende velletjes en vuil (lees ook: zachte lippen krijgen in vier stappen). Breng vervolgens een laagje lippenbalsem aan zodat je lippen goed gehydrateerd worden. Deze voorbereiding kun je voor je gaat slapen doen zodat je de volgende ochtend zachte lippen hebt. Laat de lippenbalsem in ieder geval minimaal vijf minuten intrekken en dep overtollige balsem weg met een tissue.

 

Primer op je lippen

Deze stap is niet verplicht, maar het kan wel helpen bij het creëren van de perfecte rode lippen. Als je eerst een beetje foundation of concealer op je lippen aanbrengt creëer je een basislaag waardoor de kleur langer op je lippen blijft zitten. Eventueel kun je ook transparant poeder gebruiken of toevoegen als basis. Hierdoor wordt het rozige van je lippen niet zichtbaar door de lipstick, wat de kleur ook kan veranderen.

 

Voorkom ‘bloedende lippen’ door een lipliner

Eigenlijk is een lipliner bij alle kleuren lipstick handig, maar voor perfecte rode lippen is het gewoon een must. Door de lipliner voorkom je dat de lippenstift in de loop van de dag buiten de lijnen van je lippen gaat ‘bloeden’. De kleur trekt dan in de kleine gleufjes van je huid door en dat ziet er (zacht gezegd) niet zo mooi uit. Door eerst je lippen te omlijnen met een lipliner voorkom je dit en vang je als het ware de lippenstift op je lippen.

Tip: slijp je potlood altijd voor gebruik en kleur eventueel je hele lippen in met lipliner. Dit geeft een goede basis voor je lippenstift.

 

Kleur kiezen lipliner

Net als bij de lippenstift moet je ook goed kijken wat voor kleur lipliner je gebruikt. Het beste is om van hetzelfde cosmeticamerk een lipliner en lippenstift aan te schaffen, zodat je zeker weet dat je dezelfde kleuren hebt. Onderling kunnen cosmeticamerken nog wel eens verschillende kleuren, namen of nummers hanteren, dus kies als het lukt een lipliner en lipstick van hetzelfde merk. 

 

Gebruik de perfecte lippenstift

Als je je voorbereiding hebt gedaan en een perfect kleur lipstick hebt gekozen, kun je na de lipliner aan de slag. Werk van binnen naar buiten na de eerste laag dep je de overtollige lippenstift weg met een doekje. Maak gebruik van een lippenseel voor een extra mooi en egaal resultaat. Breng nog een tweede laag lippenstift aan als je ziet dat er nog wat kleurverschil is.

Tip: als je na het aanbrengen van de lippenstift een o-vormig tuitmondje rond je wijsvinger maakt, blijft de overtollige lippenstift bij het midden van je lippen plakken. Ze haal je alle overtollige lipstick weg die je anders op je tanden terug zou vinden.

 

Perfecte rode lippen met lip gloss

Als finishing touch kun je nog een transparante lipgloss gebruiken om het geheel een mooie glans te geven, hoewel dit afhangt van je voorkeuren en of het op het moment in is. In de herfst van 2016 hebben we kunnen zien dat de modellen alweer een tijdje rondlopen met matte rode lippen. Je kunt echter wel een klein beetje lip gloss bij de cupidoboog aanbrengen. Hierdoor zien je lippen er voller uit. Let er wel op dat je de lipgloss niet tot aan de randen aanbrengt, omdat je lippen dan alsnog kunnen ‘bloeden’. Blijf aan de binnenkant van je lippen.

 

Perfecte rode lippen matchen met de rest van je make-up

Zo, die perfecte rode lippen zien er fantastisch uit. Wat doen we met de rest? Belangrijk is om je make-up voor de rest simpel te houden zodat je gezicht er fris uit blijft zien. Mascara gebruiken kan natuurlijk, maar gebruik bijvoorbeeld geen felle oogschaduw.