Ombre nagels - de trend die blijft

Ombre nagels zijn een trend die altijd wel zal blijven. Je kunt er ongelooflijk veel variaties mee maken en naast ontelbaar veel kleurencombinaties, kun je de ombre nagels ook combineren met glitter of nail art. Ook als is het een cliché, de mogelijkheden zijn hier echt eindeloos! Bekijk hieronder hoe je ombre nagels kunt maken en doe inspiratie op bij de Instagram-voorbeelden die we voor je hebben verzameld.

 

Ombre nagels met spons

Hoe maak je ombre nagels? Er zijn een aantal methoden beshcikbaar, maar de methode met de spons vinden wij het meest eenvoudig om uit te proberen. Lily Zhen heeft op Youtube een heel handige stap-voor stap video gemaakt waarin ze laat zien hoe de ombre nagels gemaakt worden.

  • Tip 1: ze draait de doppen van de nagellak alvast een beetje los zodat ze snel van kleur naar kleur kan als ze de lakken op de spons aanbrengt.
  • Tip 2: ze plakt haar vingers af met plakband zodat de nagellak niet overal komt. Zo hoef je minder met nagellakremover aan de slag nadat je je ombre nagels gemaakt hebt.

Onderstaand nog een mooie video van Gabby Morris, die goed laat zien hoe je ombre nagels met een peel-off voor je nagellak kunt maken.

 

Ombre nagels met gel

Volgens sommige nagelstylisten is het aanbrengen van een ombre nagellak met een spons niet zo handig. Of beter gezegd, zo noemen het ‘een ramp’. Zij gebruiken in plaats daarvan liever een kwastje, zoals Nail Career Education ook in haar video laat zien. Ze brengt eerst een basecoat aan, vervolgens een basiskleur die ze ook in haar ombre gaat gebruiken. Als deze lagen stuk voor stuk goed zijn uitgehard in de lamp, begint het ombre-werk. Eerst brengt ze een blauwe kleur aan op de ene helft van haar nagel, vervolgens een groene op de andere helft. Het belangrijke zit hem echter in het kwastje, dat ze heel secuur eerst aan de ene kant met blauw vult en aan de andere kant met groen. De kleuren mengt ze eerst op haar kwastje voor ze hem op de nagel aanbrengt.

 

Ombre nagels inspiratie

Heb je al een beetje inspiratie opgedaan voor mooie horizontale of verticale ombre nagels? Hieronder staan nog een aantal afbeeldingen van Instagrammers die ook wel weten hoe je een mooi kleurverloop in je nagels krijgt.