Ogen groter maken met make-up

Grote ogen met mooie Bambi-wimpers wil iedereen wel, maar niet iedereen heeft van zichzelf grote ogen. Gelukkig zijn er een aantal trucjes met make-up die je kunt gebruiken om je ogen toch groter te laten lijken. Lees in dit artikel over ogen groter maken met make-up.

 

Goede egale basis

De basis om de ogen groter te maken met make-up is erg belangrijk. Zorg dat je met concealer of een goede foundation de huid rond je ogen egaal van kleur maakt, zodat de eventuele donkere waas onder de ogen verdwenen is.

 

Wenkbrauwen uitlijnen

Als je je ogen groter wilt laten lijken, dan spelen je wenkbrauwen ook een grote rol. Door je wenkbrauwen iets langer te maken met een wenkbrauwpotlood of wenkbrauwgel trek je het gebied dat ‘bij de ogen hoort’ iets groter, waardoor de oogschaduw straks veel beter uit zal komen. Een voorbeeld van hoe lang een wenkbrauw ongeveer kan zijn kun je in deze duidelijke make-up tutorial zien (in het Engels).

 

Concealer onder de wenkbrauwen

Een ander trucje dat je ook in de video kunt zien, is het aanbrengen van een beetje concealer direct onder de wenkbrauw. Hierdoor licht het gebied onder de boog van de wenkbrauw iets op en lijkt het bijna alsof je een kleine wenkbrauwlift hebt gehad. Een beetje lichte oogschaduw op die plek kan hetzelfde effect geven.

 

Oogschaduw voor grotere ogen

Met oogschaduw zijn er verschillende manieren om de ogen groter te doen lijken. Een voorbeeld in de video is het gebruik van een donkere kleur die je onder de lichte oogschaduw aanbrengt en boven het ooglid (let op: het ooglid zelf maak je dus niet donker). Belangrijk hierbij is dat je de concealer en oogschaduw (of de twee kleuren oogschaduw) goed in elkaar laat overlopen. Veeg ook een dunne lijn aan buitenkant van het onderste ooglid.

 

Lichte oogschaduw op het ooglid

Breng vervolgens een lichte kleur aan op het ooglid. Zorg ook dat je een beetje lichte oogschaduw aanbrengt bij de binnenste hoeken van je ogen en veeg voorzichtig aan de onderkant goed langs de wimperrand. De oogschaduw kun je dan blenden met de donkere kleur die al rond je oog zit. Belangrijk is om geen scherpe lijnen te zien. Zorg hierbij wel dat het lichte deel zoveel mogelijk in de hoek van je oog blijft zitten, zodat het echt een oplichtend effect geeft.

 

Extra highlight aan je ogen geven

Om je ogen nog net iets groter te laten lijken, kun je een highlighter op je binnenste ooghoeken aanbrengen. Een glimmende oogschaduw kan dit effect ook bereiken.

 

Ogen groter maken met make-up: de eyeliner

Met een eyeliner kun je vervolgens je oog optisch nog iets groter maken. Gebruik een witte eyeliner in plaats van een zwarte en kleur de waterlijn op het onderste ooglid in.  Door dit te doen lijkt de waterlijn bij de oppervlakte van het oog te horen, waardoor het er groter uitziet. Wil je toch erg graag een donkere kleur? Dan kun je met de donkere eyeliner van buiten naar binnen toe werken en de eyeliner laten stoppen in de wimperrand (dus niet helemaal van ooghoek tot ooghoek). Gebruik geen eyeliner op de onderste wimpers, of breng alleen aan de buitenkant tot driekwart van het oog een dunne lijn aan met oogpotlood. Veeg het uiteinde uit zodat je niet precies ziet waar de lijn stopt.

 

Wimpers krullen

De wimpers zijn een van de makkelijkste manieren om je ogen groter te doen laten lijken. Maak een wimperkrultang warm door er kort (een paar seconden, voel even voor je het gebruikt) met een föhn overheen te blazen. Zet de krultang bij de wimperaanzet en knijp even stevig aan. Doordat je wimpers nu omhoog krullen zien je ogen er ineens groter uit.

 

Mascara aanbrengen

Breng eventueel eerst een wimper primer aan voor je je mascara aanbrengt (let daarbij op de vorm van je ogen). Voor mensen met blond haar staat een bruine mascara vaak beter bij het haar dan een zwarte, maar als zwart de voorkeur heeft kun je dat zeker blijven gebruiken. Zet de mascara vooral aan de buitenkant goed aan en werk lichtjes door naar de binnenkant van je oog. Vergeet ook zeker de wimpers van het onderste ooglid niet. Kijk wel goed of je donkere wimpers aan de onderkant van je oog bij jezelf vindt staan: sommige mensen kunnen het beter hebben dan anderen.

 

Ogen groter maken met make-up

Hierboven heb je verschillende tips kunnen lezen om je ogen groter te maken met make-up. Heb je zelf nog een goede tip? Stuur zeker een mailtje en we zullen je tip aan de lijst toevoegen. 


Aanraders uit de shop

€25,00