Close

Namaak RevitaLash : hoe herken je een fake product?

Namaak RevitaLash : hoe herken je een fake product?

Is mijn RevitaLash nep? De laatste tijd krijgen we veel vragen over namaakproducten van Revitalash. Consumenten bellen omdat ze zich zorgen maken over de verpakking of de werking van het wimperserum, dat ineens anders is dan ze gewend zijn. In deze post gaan we dieper in op de ongeautoriseerde producten en verkooppunten en waar je op moet letten als je een RevitaLash wimperserum koopt.

 

Namaak RevitaLash

Esthetic Health streeft ernaar om mensen bewust te laten worden van de gevaren van namaakproducten en producten afkomstig van ‘de zwarte markt’. Als je ons op social media volgt, zie je met regelmaat waarschuwingen voorbij komen over de potentiele gevaren van het kopen van ongeautoriseerde verkooppunten.

Tip: Koop de producten van RevitaLash altijd bij een officieel verkooppunt: zie ons kopje met officiële RevitaLash verkooppunten.

 

Het gevaar van namaak RevitaLash

Waarom kan het gevaarlijk zijn om ongeautoriseerde producten van RevitaLash te kopen? De belangrijkste redenen:

1. Het is niet met zekerheid te zeggen waar de producten vandaan komen.

Dit kan grote problemen opleveren als deze ongeautoriseerde verkooppunten met de ingrediënten knoeien zodat ze meer product kunnen verkopen. Er doen zelfs verhalen de ronde van consumenten die een product kregen waar de tube gewoon gevuld was met water, of die een 3.5ml bestelden maar een 2.0ml ontvingen.

2. Het is niet met zekerheid te zeggen hoe lang de producten al in omloop zijn.

Ongeautoriseerde verkooppunten gebruiken vaak de oude foto’s van RevitaLash. Dit is niet zonder reden. In veel gevallen krijgen mensen die bij deze verkooppunten producten bestellen een oude verpakking toegezonden. Het RevitaLash wimperserum is tussen de 1 en 2 jaar houdbaar als de verpakking nog gesealed is. Is het wimperserum open, dan is het ongeveer een jaar houdbaar. De verpakkingen zijn inmiddels ruim een jaar geleden vernieuwd. U kunt er dan vrij zeker van zijn dat een product met de oude verpakking over de datum is, waardoor de werking van het product niet meer zeker is.

 

Hoe zie ik of mijn RevitaLash nep is?

Er zijn een aantal manieren om te zien of een tube is aangepast of is nagemaakt. Ook kan de omschrijving bij de verkoper of de manier waarop het product wordt aangeboden een indicatie zijn dat het een namaakproduct van RevitaLash is. 

  •       De prijs - Als de prijs te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat helaas ook vaak zo. Goedkoop kan, zeker in het geval van RevitaLash, duurkoop betekenen als de ingredienten veranderd of verdund zijn. 
  •       De verkoper - Iedereen is bekend met de grote websites die wereldwijd producten leveren, van tuinsproeier tot lipstick. De producten op deze handelsplatformen worden echter door individuele verkopers van over de hele wereld aangeboden. De echtheid van de producten kan hierdoor niet gegarandeerd worden.
  •       De verpakking – RevitaLash producten bevatten allemaal een verpakking van karton. Heeft u een RevitaLashproduct ontvangen zonder verpakking? Dan heeft u wellicht een namaakproduct.
  •       De verpakking – RevitaLash heeft inmiddels meer dan een jaar een nieuwe look (zie bovenstaande afbeelding). De verpakking van het wimperserum en wenkbrauwserum is hierdoor anders en bestaat niet meer uit buigbaar karton, maar uit hard karton dat het product beter beschermt. Ontvangt u een wimperserum of wenkbrauwserum dat omhult is door een buigbare kartonnen verpakking, dan heeft u waarschijnlijk een zeer oud product of namaakproduct in handen.
  •       Het seal – RevitaLash werkt aan een oplossing om alle producten in een strak en hard seal te verpakken, zodat u zeker weet dat het product ongeopend is geweest. Op dit moment heeft bevat het wimperserum, wenkbrauwserum en de mascara en primer al een stevig seal. Andere producten volgen spoedig. Heeft één van bovenstaande producten geen seal? Dan is extra voorzichtigheid geboden.
  •       De applicator – Het RevitaLash wimperserum heeft een kleine applicator met een klein, recht kwastje om het serum zeer precies aan te kunnen brengen. Mascara-applicators of lipgloss-applicators wijzen op een namaakproduct.
  •       De taal in de gebruiksaanwijzing – Esthetic Health B.V. is de officiële distributeur van RevitaLash producten in de Benelux. Dit betekent dat de gebruiksaanwijzing ook in het Frans en Nederlands zijn toegevoegd. Ontvangt u een RevitaLash met een gebruiksaanwijzing in een andere taal, dan heeft u wellicht een namaakproduct of een zeer oud product uit het buitenland.
  •       De taal op de verpakking - De officiële verpakking van RevitaLash Benelux bevat zowel Engelse als Franstalige tekst. Staat de omschrijving op de verpakking in een andere taal, dan heeft u wellicht een namaakproduct of een oud product uit het buitenland.
  •       De taal op de tube – De officiële tube van RevitaLash Benelux bevat de Engelse woorden ‘RevitaLash eyelash conditioner’. Dit komt omdat de producten geproduceerd worden in Amerika, en de taal op de tubes niet wordt aangepast. Als u dus een RevitaLash wimperserum bij een officieel verkooppunt bestelt, heeft u een tube met het Engelse ‘RevitaLash eyelash conditioner’ en een gebruiksaanwijzing met Franstalige en Nederlandstalige uitleg.

 

Als er niets aan het product te zien is

Soms is het verschil tussen een echte tube en een namaaktube helaas bijna niet te zien. Bedrijven zijn erg goed geworden in het namaken van logo’s, verpakkingen en applicator, zodat het verschil optisch steeds kleiner wordt.

Ook bestaat het risico dat ze originele tubes opnieuw gebruiken en zelf vullen. De ingrediënten zijn dan echter een wereld van verschil. De originele producten van RevitaLash bevatten het wetenschappelijk ontwikkelde en gepatenteerde BioPeptin Complex. Dit ingrediënt is uitgebreid getest door wetenschappers, dermatologen en oogartsen om de werking en veiligheid vast te stellen. RevitaLash heeft hier patent op, waardoor geen enkel ander merk dit bijzondere ingrediënt kan gebruiken. Als een tube door een ongeautoriseerd verkooppunt gevuld wordt, kunt u er dus vanuit gaan dat de ingrediënten niet overeenkomen met die van RevitaLash.

Het is daarom altijd aan te raden om uw producten bij een officieel verkooppunt van Esthetic Health te kopen. Deze salons, parfumerieën en andere beauty bedrijven bestellen de officiële producten bij ons en kunnen zodoende de kwaliteit en echtheid van de producten garanderen. U vindt de officiele verkooppunten op onze website.

 

Koop uw RevitaLash bij een geautoriseerd verkooppunt

Hoe voorkom je dat je een namaak wimperserum of wenkbrauwserum koopt? De enige methode die echt werkt, is door de producten te bestellen bij een officieel verkooppunt. De officiële verkooppunten in de Benelux zijn op de websites van RevitaLash.nl en EstheticHealth.nl weergegeven op een kaart, zodat u precies kunt zien waar de officiële producten verkocht worden.


Beoordeel


Note: HTML-code wordt niet vertaald!
Slecht           Goed


Ook interessant

Pas op met nepcosmetica: deze dames moesten naar het ziekenhuis