Nagellak verwijderen uit kleding, meubels en tapijt

Heel herkenbaar: heb je net een mooi laagje lak op je nagels aangebracht, wil je het kwastje terug in het potje stoppen en hoppa, ineens een druppel op je mouw. Of je broek. Of de bank, het tapijt of de tafel…. Lees hieronder onze tips om van die nagellak-vlekken af te komen. Nagellak verwijderen uit kleding, meubels en tapijt: dit zijn de tips!

 

Nagellak verwijderen uit kleding, meubels en tapijt - Algemene tips

Er zijn een paar tips die je standaard toe kunt passen, ongeacht waar je de nagellak hebt gesmeerd:

  •        dep natte nagellak direct weg
  •        dep natte nagellak op in plaats van te vegen
  •        gebruik goed absorberend materiaal om te deppen
  •        giet niet overal zomaar nagellakremover op, anders krijg je vlekken
  •        giet geen nagellakremover over de plek, smeer het eerst op een doekje
  •        is het een duur kledingstuk, bank of tapijt, speel dan op safe en breng het naar de stomerij

 

1.     Kleding

Eerlijk is eerlijk: je hebt gewoon het geduld niet om te wachten tot je nagels helemaal droog zijn en sjort je shirt even recht. Moet kunnen toch? Yes, en dan zit er direct een mooie paarse vlek op de rand van je nieuwe aanwinst. Auw. Wat moet je doen? Gebruik in ieder geval geen nagellakremover en al helemaal niet met aceton, dit zorgt voor verkleuring van je kleding. Nagellakremover zonder aceton zou op sommige kleding kunnen werken, maar test het eerst even uit op een plekje dat je niet kunt zien. Doe het hierna direct in de wasmachine. Een manier zonder aceton is om haarspray te sprayen over de nagellak op je kleding. Laat het zo’n 20 seconden zitten en doe het daarna in de was. Is het niet in een keer weg, dan kun je de stap nog eens herhalen. Nagellak verwijderen uit kleding is zo geen probleem.

 

2.     Haar

Als je haren in de nagellak terecht zijn gekomen, dan kun je als je snel bent je haren gewoon afnemen met een keukenrolpapiertje of een doekje. Eventueel kun je met nagellakremover zonder aceton ook de nagellak verwijderen. Is de vlek al helemaal opgedroogd, dan is het aan te raden om een haarolie of conditioner te gebruiken. Werkt dit niet dan kun je nog voor een extra vette olie gaan door olijfolie of kokosolie te gebruiken (niet vergeten na gebruik goed uit te spoelen).

 

3.     Tafel

Bij het lakken van je nagels kan er wel eens iets naast gaan. In veel gevallen komt het dan op je tafel (afdekken was niet nodig toch?). Is je tafel van hout, gebruik dan absoluut geen nagellakremover, dit bijt hout uit waardoor je lelijke plekken krijgt. Je kunt hier dezelfde methode als voor je kleding gebruiken: een beetje haarlak over de getroffen plek sprayen. Na 20 seconden even boenen en wanneer nodig herhalen.

 

4.     Bank

Wil je nagellak uit de bank verwijderen? Probeer het eerst zo snel mogelijk op te deppen. Bij een leren bank of skai leer kun je dan vaak wel alles wegkrijgen. Krijg je niet alles weg, dan kun je nog met olijfolie proberen de resten weg te krijgen. Is de bank van stof? Gebruik ook hier weer haarspray en verwijder het daarna met een doekje. Belangrijk is om de plek zo min mogelijk uit te breiden, dus beperk het boenen tot de plek waar je gemorst hebt. Probeer het ook met een beetje plukkende bewegingen als je een stoffen bank hebt, zo voorkom je dat je nagellak in de stof duwt.

 

5.     Tapijt

Waarom ging je ook alweer je nagels lakken boven je tapijt? Hoe dan ook, er zit nu een mooie klodder rood op. Wat kun je hieraan doen? Als je een donker tapijt hebt kun je het beste haarspray gebruiken of een beetje alcohol, zodat de lak loslaat van de tapijtharen. Je kunt de lak daarna opvegen met een spons of keukenrol. Heb je een licht tapijt, dan is nagellakremover zonder aceton de beste oplossing. Zorg dat je echt alleen de haren die besmeurd zijn behandeld, zodat eventueel kleurverschil minimaal is.

 

6.     Tegels

Je dacht slim te zijn en in de tuin je nagels te lakken, zodat je binnen niets kon morsen…. Tsja, leuk bedacht, maar nu zitten de tegels dus onder. Hoe krijg je dat weer weg? Probeer eerst zo snel mogelijk de nagellak van de regels af te vegen. Natte nagellak kun je vaak nog heel goed helemaal van de tegels afkrijgen. Is de lak al droog dan kun je met een bot mesje proberen om de lak er vanaf te schrapen. Gebruik geen remover met aceton, dit kan sommige soorten tegels verkleuren. Je kunt hier ook haarspray voor gebruiken.

Tot zover onze tips om nagellak te verwijderen uit kleding, meubels en ondergronden. Heb je zelf nog een goede tip, laat het ons zeker weten!