Nagellak in de koelkast bewaren: heeft het zin?

Nagellak in de koelkast bewaren: is dit zinvol om te doen of niet? Als eigenaresse van een uitgebreide collectie nagellak herken je dit misschien: je komt een flesje tegen dat je bijna nooit hebt gebruikt, maar toch uitgedroogd is. Zonde, is er een manier om de houdbaarheid van nagellak te verlengen? Volgens veel fans van verschillende lakjes is het een aanrader om de nagellak in de koelkast te bewaren.

 

Waarom nagellak in de koelkast bewaren?

Waarom zou je nagellak in de koelkast bewaren? Het is belangrijk om je nagellak op een koele en droge plaats te bewaren. Als nagellak te warm wordt, gaan de ingrediënten in de lak scheiden. De koelkast kan dan een optie zijn, waar het altijd een contante temperatuur is en het licht alleen aan gaat als je de deur open doet. Maar is dit ook de juiste optie?

 

Moet nagellak in de koelkast? Liever niet

Met name als je een grote collectie nagellak hebt, is deze oplossing niet zo handig. Daarnaast springt er iedere keer een lamp aan als je de deur open doet, waardoor de kleur van de lak toch beïnvloed kan worden.

Tip: van een nagelstyliste kregen we het advies om nagellak juist niet in de koelkast te bewaren. De koelkast is in veel gevallen té koud, waardoor de textuur en de kleur van de nagellak kan veranderen.

 

Nagellak niet in de koelkast bewaren

We raden daarom zelf aan om de nagellak niet in de koelkast te bewaren, maar in een aparte doos op een koele, droge plaats. Dit kan gewoon in de slaapkamer zijn in een lade, of beneden in een kast.

Tip: zorg dat de doos (dozen) in ieder geval niet in de buurt van de verwarming staan of voor een raam waar de zon doorheen schijnt.

 

Nagellak weggooien

Wanneer is het echt tijd om afscheid te nemen van je nagellak? Er kunnen kleine verschillen tussen merken zitten, maar over het algemeen gaat een nagellak tussen de 2 en 3 jaar mee. Daarna wordt de lak vaak dikker en plakkerig, waardoor je het niet meer goed kunt uitsmeren over je nagel. Je kunt dan nog proberen je nagellak te verdunnen (lees onze tips over het verdunnen van je nagellak). Mocht dit niet lukken dat is het toch tijd om afscheid te nemen en op zoek te gaan naar een nieuwe kleur. En laten we eerlijk zijn: dat is echt geen straf…