7 Nadelen van wimperextensions

Wimperextensions zorgen er in één keer voor dat je heuse Bambi-ogen hebt en mascara kun je dan vaak wel vaarwel zeggen (of eh, gewoon nog extra volume?). Met name als je wat minder bedeeld bent qua wimperharen, kunnen extensions een hele fijne oplossing zijn. Maar kleven er eigenlijk ook nadelen aan deze wimperverlengers? We namen het fenomeen wimperextensions onder de loep en bekeken de voor- en nadelen.

 

Voordelen van wimperextensions

Voordat we over de nadelen gaan praten, eerst een aantal (logische) voordelen van wimperextensions. Zo scheelt het je natuurlijk tijd ’s ochtends als je weinig tot geen oogmake-up aanbrengt. Je hebt, zolang je de extensions draagt, mooie lange wimpers die voor een prachtige oogopslag zorgen. Lees ook de ervaring van Judy met wimperextensions op haar Youtube-kanaal. Als je normaal gesproken niet veel make-up draagt, kunnen extensions je net dat beetje extra geven zonder overdreven te zijn. Ook als je van jezelf erg korte of rechte wimpers hebt kun je door extensions je ogen net wat meer verfraaien.

 

‘Nadelen’ van wimperextensions

Er zijn, naast de fijne voordelen, echter ook een paar ‘nadelen van wimperextensions’ te noemen. Het ligt er natuurlijk maar net aan hoe je het bekijkt, want als jij het bijvoorbeeld geen probleem vindt je wimpers regelmatig bij te laten vullen dan heb je zo lang als je naar de salon gaat prachtige wimpers. En daar is ook wel weer wat voor te zeggen…

 

1.     Je raakt eraan 'verslaafd'

We hoorden van verschillende vrouwen die wimperextensions hadden, dat ze inmiddels niet meer zonder kunnen. Sterker nog, het liefst laten ze iedere keer als ze terug gaan een langere set wimpers plaatsen. Tot de haartjes praktisch over de wenkbrauwen reiken. Dat staat niet zo natuurlijk meer en kan misschien zelfs verward worden met plakwimpers. Als je voor wimperextensions kiest, probeer dan realistisch te blijven over welke lengte nog mooi staat. Of kies een wimperspecialiste die je eerlijk durft te vertellen dat je nu toch echt té lang gaat…

 

2.     Wimperextensions zijn tijdelijk

Besef je goed dat je met wimperextensions in de toekomst redelijk vaak in de salon te vinden zal zijn. Je wimperextensions groeien gewoon met je wimpers mee en als deze uitvallen, krijg je hapjes in je wimpers. Die moet je dan weer bijvullen met nieuwe haartjes. Aangezien iedere wimper een groeicyclus van tussen de zes en acht weken heeft, kun je er vanuit gaan dat je na ongeveer twaalf weken al je wimpers al één keer bij hebt moeten laten vullen. Dit kan aardig in de kosten lopen, dus informeer van tevoren goed hoeveel tijd en geld je er ongeveer aan kwijt bent en of je dat er voor over hebt.

 

3.     Je moet misschien je make-up producten aanpassen

Wimperextensions worden vastgezet met een speciale lijm. Deze lijm kan niet tegen olie, dus je moet goed kijken naar je make-up producten. Met name je make-up reiniger mag absoluut niet op oliebasis zijn, anders veeg je je wimpers er zo af. Gebruik een oogmake-up reiniger op waterbasis en controleer ook even welke basis je make-up heeft. Het beste is om zowel je make-up als make-up reiniger op waterbasis te gebruiken. Daarnaast is het af te raden make-up watten te gebruiken, omdat de pluisjes hiervan tussen je wimpers kunnen blijven hangen. Gebruik in plaats daarvan katoenen pads.

Tip: als je op zoek bent naar make-up producten op waterbasis, neem dan zeker even een kijkje in onze webshop. Zo biedt Grande Cosmetics ook een wimperserum op waterbasis. Zo kun je gewoon je ogen opmaken zoals je gewend bent, maar zonder het risico te lopen dat je je wimpers ineens afveegt.

 

4.     Je moet je slaaphouding aanpassen

Dit geldt met name voor de eerste 10 uur na het zetten van je extensions. Het duurt bij sommige wimperextensions ongeveer 10 uur voordat de lijm volledig is uitgehard. Als je voor die tijd met je hoofd in je kussen wrijft, kunnen je extensions sneller loslaten. Na die 10 uur moet je ook nog steeds rekening houden met je wimpers, en bij voorkeur op je rug slapen. Ben je dit niet gewend, dan kun je het beste op een satijnen kussensloop slapen.

 

5.     Je wimpers kunnen sneller in de war zitten

Het klinkt misschien gek, maar je lange wimpers kunnen sneller door de war raken dan natuurlijke wimpers. Dit komt doordat het materiaal waar de extensions van zijn gemaakt. Als je in je ogen wrijft of tijdens het slapen kunnen je wimpers wat door de war gaan zitten. Met een kammetje moet je je wimpers dan weer even recht kammen. Soms lukt dit al met je mascaraborsteltje.

 

6.     Ontstoken ogen door wimperextensions

Het komt niet zo vaak voor, maar het kan dus wel: een allergische reactie op de lijm van wimperextensions. Loop je de dag erna met dikke of rode ogen rond… Je kunt dit nadeel zoveel mogelijk voorkomen door bij je specialiste te vragen of je een beetje lijm kunt testen. Vaak hebben wimperspecialisten al speciale lijm die geschikt is voor de gevoelige huid, maar het kan geen kwaad even te kijken of jij daar tegen kunt.

 

7.     Wimperextensions slecht voor je wimpers

Zijn wimperextensions slecht voor je wimpers? De term ‘slecht’ vinden we een beetje heftig, maar wimperextensions zijn niet goed voor de gezondheid van je wimpers. Niet zo gek, want je plakt letterlijk een stuk wimperhaar aan je natuurlijke wimpers. Hierdoor neemt het gewicht van iedere wimperhaar fors toe, waardoor je natuurlijke wimpers harder moeten werken om ze vast te houden. Een veelgehoord verhaal is dan ook dat mensen die stoppen met wimperextensions een tijdlang zeer dunne en broze wimperhaartjes hebben. Ze hebben als het ware tijd en rust nodig om weer bij te komen van de extensions. Wat kun je doen om dit proces een beetje te versnellen? Hoe zijn je wimpers na het dragen van wimperextensions snel weer gezond? We raden altijd aan de wimpers al tijdens het dragen van extensions te verzorgen met een wimperserum. Dit product ondersteund de gezondheid van de wimperhaartjes en helpt om ze minder broos en breekbaar te maken. Het maakt de overgang voor en na wimperextensions ook makkelijker en minder opvallend. Ook kan het  wimperserum ervoor zorgen dat je wimpers er voller en langer uit gaan zien. Een fijne boost bij die extensions, maar ook voor erna een interessant vooruitzicht! 

 

Wimperextensions verwijderen

Wil je stoppen met wimperextensions? We raden je altijd aan om langs de salon te gaan. Je wimperspecialiste heeft speciale remover om je wimperextensions goed te verwijderen, zonder dat je wimpers daarmee extra beschadigen. Als je het toch liever zelf doet, drenk dan een make-up watje in de oogmake-up remover op oliebasis en leg het watje even over je wimpers. Je kunt daarna je extensions verwijderen door voorzichtig van boven naar beneden te strijken. Let op: het kan gebeuren dat niet alle extensions in een keer meekomen. Je zal deze methode dan dus vaker moeten herhalen. Soms zit de lijm gewoon te vast, dan kun je het beste toch echt langs je salon gaan om te voorkomen dat je wimperharen uittrekt. Lees er alles over in ons artikel over wimperextensions verwijderen


Aanraders uit de shop