Mooie wenkbrauwen dankzij deze tips van professionals

Mooie wenkbrauwen hebben is tegenwoordig net zo belangrijk als het hebben van mooie haren en lange wimpers. We verwachten dan ook niet dat er snel een einde komt aan de wenkbrauwgekte. Immers, mooie wenkbrauwen geven je gezicht karakter en bepalen voor een belangrijk deel hoe jij overkomt op anderen. Maar hoe style je die wenkbrauwen tot perfectie? Met deze tip!

 

Wenkbrauwtrends uit het buitenland

Voor de nieuwste wenkbrauwtrends kijken we graag naar het buitenland. Op de catwalks voor de nieuwste collecties zie je ook steeds meer make-up trends en wenkbrauwtrends. Het geheim van de professionals uit de bekendste brow bars in Amerika? 

 

Wenkbrauwen liggend bijwerken of niet?

Als je wel eens bij de schoonheidsspecialiste of brow bar bent geweest, ben je bekend met de comfortabele ligstoelen. Je leunt lekker achterover, bijt heel even door die pijn en staat vervolgens weer op met prachtig gevormde wenkbrauwen. Die stoelen bepalen alleen wel deels hoe je wenkbrauwen eruit komen te zien. Hoe? Door de zwaartekracht.

 

De juiste wenkbrauwvorm

Als je achterover ligt in een behandelstoel, zakt je huid letterlijk een beetje uit. Je spieren ontspannen zich, waardoor de huid zakt. Natuurlijk niet zoals een pudding die uit z’n verpakking komt, maar het scheelt wel iets. En dit heeft invloed op de vorm van je wenkbrauwen. Ga maar na; als je je vinger naast je archadeboog legt en een beetje trekt, zie je de vorm van je wenkbrauwen ook bewegen. Wil je de meest natuurlijke vorm van je wenkbrauwen volgen, dan kun je dus het beste zitten.

 

Zittend wenkbrauwen epileren

Het is dus het beste om zittend je wenkbrauwen te epileren. Als je zelf aan de slag gaat met epileren, zal je waarschijnlijk al rechtop zitten. Als je je wenkbrauwen echter door een ander laat epileren, is het ook belangrijk om dit zittend te doen. Dus je moeder, je beste vriendin of je schoonheidsspecialiste gaat ook zittend aan de slag.

Tip: Bij veel schoonheidsspecialisten en brow bars is het vaak al gewoon mogelijk om zittend je wenkbrauwen bij te laten werken. In veel gevallen wordt de ligstoel aangeboden omdat het voor de klant fijner is. Vraag er zeker naar bij je schoonheidsspecialiste of in de brow bar.

 

Wenkbrauwen verven en microbladen

En hoe zit het dan met het verven van je wenkbrauwen en microbladen? In principe maakt het voor het verven van je wenkbrauwen niet zoveel uit of je zit of ligt. Ook al vervormen je wenkbrauwen een beetje, dit heeft geen invloed op de hoeveelheid haartjes die je moet verven.  Als het om mircoblading gaat, kan een ligstoel wel een betere optie zijn. Je specialiste kan er dan eerst voor kiezen om de juiste vorm te tekenen als je zit. Daarna wordt de vorm van je wenkbrauwen er echt ingezet middels microblading. 


Aanraders uit de shop