Meer volume in je haar? Lees deze 10 tips

Meer volume in je haar is iets waar veel vrouwen en ook mannen tips voor zoeken. Immers, een mooie, volle bos haar wil iedereen wel. Jammer genoeg is niet iedereen gezegend met een volumineuze haardos. Geen nood, er zijn genoeg manieren waardoor je een jaloersmakend kapsel kunt krijgen. Wil jij graag meer volume in je haar? Lees dan deze 10 tips en geef je haar een lekkere boost.

 

1. Het juiste kapsel voor je haar

Allereerst is het belangrijk om het juiste kapsel voor je haar te bepalen. Wat vaak wordt aangeraden bij mensen met lang dun haar bijvoorbeeld om het haar op één lengte te knippen, dan lijkt het dikker. Mensen met een korte coupe krijgen vaak het advies om highlights te laten zetten. Door het kleurverschil krijgt het haar meer diepte en lijkt het daardoor levendiger en voller. Het verschilt per persoon wat het beste bij je past, dus overleg zeker even met je kapper.

 

2. Verander je kapsel

Draag je je haar altijd hetzelfde? Dan is het aan te raden je scheiding of lokken een keer de andere kant op te borstelen. Je haar is gewend om altijd in hetzelfde model te vallen en heeft daardoor minder volume dan haar dat regelmatig in een ander kapsel wordt geborsteld. Je zult zien dat je haar door deze tijdelijke verandering net weer wat voller oogt.

 

3. Was je haar voor meer volume

Wil je meer volume in je haar, dan is het belangrijk naar je wasritueel te kijken. Was je je haar niet te vaak? Dit maakt je haar namelijk dunner en slapper. Spoel daarnaast je shampoo en conditioner goed uit. Als er restjes achterblijven verzwaart dit je haar weer.

 

4. Volumegevende shampoo en conditioner

Als je meer volume in je haar wilt krijgen, is het een aanrader om je haar te wassen met shampoo en conditioner die volume geven. De shampoo en conditioner bijvoorbeeld laten het haar er niet alleen dikker uitzien, maar verzorgen het haar echt vanaf de hoofdhuid tot de punten. Hierdoor wordt het haar ook sterker en vermindert het haarbreuk, wat natuurlijk belangrijk is voor een volle haardos.

 

5. Haarspray en haarmousse

Als je haar eenmaal droog is, wordt het lastig om het nog te liften. Daarom is het handig om je haar een extra volumeboost te geven als het nog vochtig is. Een haarspray of mousse kan je helpen om net die vollere haardos te krijgen die je voor ogen had. Let alleen wel op dat je geen mousse of spray gebruikt die je haar verzwaart. Een voorbeeld van haarspray en mousse die het haar juist extra versteviging bieden en assisteren bij het verminderen van haarbreuk.

 

6. Krijg meer volume in je haar door te föhnen

Na het wassen van je haar kun je meer volume in je haar brengen door het te föhnen. In eerste instantie is het belangrijk dat je je haar al handdoek droog maakt voor je gaat föhnen, zo verminder je de kans op haarbreuk. Föhn je haar daarna op een grove manier ondersteboven, dit helpt om volume te creëren. Let er wel op dat je niet te heet föhnt, anders krijg je pluizig of klitterig haar. Een ronde borstel kun je vervolgens gebruiken om je haar een extra boost te geven. Zet de borstel goed bij de haaraanzet in en werk zo pluk voor pluk af.

 

7. Droogshampoo en haarpoeder

Iedere dag je haar wassen is niet aan te raden omdat dit de natuurlijke oliën in het haar verwijdert en je haar droog en broos aan gaat voelen. Als je je haar toch een boost wilt geven kan droogshampoo een uitkomst zijn. Deze shampoo breng je aan op droog haar en borstel je vervolgens uit. De shampoo neemt het vet op bij de haarwortels waardoor je haar lichter wordt en weer meer volume krijgt. Haarpoeder heeft dezelfde werking, alleen masseer je dit op je hoofdhuid.

 

8. Staarten en rollers

Heb je weinig tijd om volume in je haar te krijgen? Was je haar dan voor je naar bed gaat en maak een losse staart op je hoofd. Je haar droogt dan ‘omhoog’ en krijgt daardoor een kleine slag, die je ’s ochtends kan modelleren. Rollers kunnen ook een goede manier zijn om een volle coupe te krijgen. Je haar wordt er veerkrachtiger en voller van. Maak je haar handdoek droog en zet je haar in grote rollers. Laat je haar verder drogen met de rollers in en als je ze eruit hebt gehaald hoef je alleen nog maar even met je handen door je haar.

 

9. Staartklemmen en clip-ins

Als je graag een staart draagt, kan een staartklem een leuke en simpele manier zijn om je haar net even wat meer volume te geven. Doordat je haar niet op één punt verzameld wordt maar in een baan lijkt je haar veel voller. Clip-ins kunnen een leuke toevoeging zijn als je net even wat meer lengte aan je haar wilt geven. Mits je een clip-in van goede kwaliteit en in exact de juiste kleur van je haar hebt, is het niet te zien dat een deel van die haren niet van jou zijn. Clip-ins clip je letterlijk aan het onderste deel van je haar, zodat de bovenste laag er mooi overheen valt.

 

10. Touperen en jetting

Bij het touperen van je haar kam je tegen het haar in, waardoor extra volume ontstaat. Vaak combineren mensen touperen met een droogshampoo voor nog meer volume. Jetting is een tijdelijke manier die je bij de kapper in kan laten brengen om voor zo’n 6 tot 8 werken meer volume in je haar te krijgen. Beide methoden zorgen snel voor extra volume, maar het zijn ook methoden die schade toebrengen aan je haar.  Denk er dus goed over na voor je één van deze methoden probeert en laat je adviseren door je kapper.