Mascara verwijderen doe je zo

Dikke, lange wimpers: dat willen we allemaal wel. Hoewel je met mascara dit effect kunt bereiken, kan dit make-upproduct ook het tegenovergestelde bewerkstelligen. Wanneer je mascara niet goed verwijdert, kunnen je wimpers afbreken of dunner worden. Het goed verwijderen van je oogmake-up is dan ook ontzettend belangrijk. Mascara verwijderen doe je zo!

 

Waarom mascara verwijderen?

Het grondig verwijderen van je mascara is noodzakelijk voor gezonde, volle wimpers. Wanneer je dit niet doet, en met je mascara op gaat slapen, kunnen je wimpers snel afbreken. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer je in je slaap in je ogen wrijft of als je op je buik of zij slaapt en je wimpers het kussen raken. Door ’s avonds je mascara te verwijderen geef je je wimpers wat lucht en rust, zodat ze zich kunnen herstellen. Laat af en toe – bijvoorbeeld als je in het weekend een dag thuis bent – je mascara helemaal achterwege om je wimpers extra rust te geven.

 

Producten om mascara te verwijderen

Er zijn ontzettend veel producten op de markt om je gezicht te reinigen en make-up te verwijderen. Niet ieder product is echter geschikt om mascara te verwijderen. Gebruik om je ogen schoon te maken altijd een product speciaal voor dit doeleinde. De huid rond je ogen is erg kwetsbaar en kan geïrriteerd raken van een ‘gewoon’ reinigingsproduct voor het gezicht. Ook kun je met gezichtsreinigingsproducten vaak niet goed mascara verwijderen, waardoor er restjes achterblijven. Er zijn verschillende typen oogmake-upreinigers, bijvoorbeeld lotions en reinigers op oliebasis. Slim is om verschillende reinigers te proberen en te kiezen voor het product dat het best werkt én waarbij er zo min mogelijk restjes mascara achterblijven. Verwijder de mascara voorzichtig door een watje met hierop wat reiniger van de wimperaanzet naar de puntjes te bewegen. Wrijf niet te veel en zet ook niet teveel kracht.

 

Waterproof mascara verwijderen

Het maakt een groot verschil of je waterproof of reguliere mascara draagt. Veel vrouwen kiezen voor waterproof mascara zodat ze in de regen of wanneer ze bij een verdrietige film een traantje wegpinken geen zwarte strepen onder hun ogen krijgen. Waterproof mascara kent echter ook nadelen. Veel – vooral goedkopere – waterproof mascara’s zijn moeilijker te verwijderen, zelfs als je hiervoor een speciale remover voor waterproof mascara gebruikt. Hierdoor blijven er restjes mascara achter op je wimpers en breken deze sneller af. Een fijne tussenoplossing kan zijn om een waterresistente mascara te gebruiken. Deze mascara is niet waterproof, maar kan wel tegen een beetje motregen. Daarnaast is de mascara veel eenvoudiger te verwijderen dan waterproof mascara, waardoor de wimpers minder snel afbreken. 

 

Je wimpers verzorgen

Wil je je wimpers écht optimaal verzorgen? Gebruik dan een verzorgingsproduct voor wimpers. Duizenden vrouwen wereldwijd gebruiken het GrandeLash wimperserum als ultiem verzorgingsproduct voor hun wimpers. Het wimperserum bevat diep verzorgende bestanddelen die bijdragen aan een prachtige en gezonde uitstraling van de wimpers. Zo verwen je je wimpers net dat beetje extra.