Mascara aanbrengen zonder knoeien, het kan. Echt.

Mascara aanbrengen zonder knoeien? Geen probleem toch? Nou ja, af en toe schiet je wel eens uit, je verft je ooglid of je knippert te snel waardoor je nu een stel panda-ogen hebt. Hoe kan je dit voorkomen? In ons artikel Mascara aanbrengen – tips om mascara aan te brengen gaven we al handige weetjes om je mascara goed aan te brengen. Hoe zorg je er alleen voor dat je mascara aanbrengt zonder te knoeien?

 

Mascara aanbrengen zonder knoeien op je ooglid

Het trucje om mascara zonder knoeien aan te brengen zit hem in de houding. De meeste vrouwen kijken recht in de spiegel als ze mascara aanbrengen. Probeer in plaats daarvan je hoofd een beetje schuin naar achter te houden. Houd daarbij je make-up spiegel voor je ongeveer ter hoogte van je kin. Je kijkt dan heel ver naar beneden, waardoor je wimpers ook ver naar beneden staan. Mocht je dan nog uitschieten, dan is de kans dat je je oogleden of je archadeboog raakt heel klein.

 

Je ogen dicht doen tijdens het aanbrengen van mascara

Sommige mensen zweren ook bij de methode om de ogen half te sluiten tijdens het aanbrengen van mascara. In principe bereik je dan hetzelfde effect als bij het achterover leunen; je wimpers zitten dan niet te dicht in de buurt van je huid.

 

Mascaraborsteltje ombuigen

Een ander trucje dat wel eens gebruikt wordt is het ombuigen van je mascaraborsteltje. Je buigt het uiteinde van het borsteltje lichtjes, zodat het een beetje op het getal zeven gaat lijken. Zo heb je een kleiner stukje van de borstel dat je tegen je wimpers kan zetten. Let er wel op dat je het borsteltje niet zover buigt dat het niet meer terug in de tube kan.

 

Kaarten met mascara

Haal die creditcard maar tevoorschijn! Oké, een gewoon kartonnen kaartje werkt ook prima. Als je het lastig vindt je ogen half dicht te knijpen of met je hoofd achterover te leunen, kun je met een kaartje je ooglid iets optillen. Zet het kaartje achter de wimpers op je ooglid en trek voorzichtig een beetje omhoog. Je tilt daarmee je wimpers ook iets omhoog, waardoor ze tegen het kaartje komen. Je kan nu met mascara aan de slag: alles wat je morst komt op het kaartje terecht. Misschien niet de meest zuinige methode, maar het werkt wel!

 

Knipperen tegen je mascaraborsteltje

Heb je wel eens geprobeerd te knipperen tegen je mascaraborsteltje? Je houdt gewoon je mascaraborsteltje tegen je wimpers aan en knippert een keer. Voilà, de kleur zit er direct op. Je kunt er dan voor kiezen om alleen op de onderkant van je wimpers mascara aan te brengen, of ook aan de bovenkant. Het enige wat je dan hoeft te doen is het borsteltje boven je wimper te houden en je ogen te openen. Het is dan misschien lastig om mascara vanaf je wimperaanzet tot aan de puntjes te krijgen, maar je verkleint de kans op knoeien aanzienlijk.

 

Knipperen voor mascara op je onderste wimpers

Wil je een beetje mascara op je onderste wimpers, maar ben je bang dat je kunstmatige wallen tekent als je ook maar in de buurt komt van je wimpers? Dan kun je proberen om eerst de bovenste wimpers van een laagje mascara te voorzien. Knipper je daarna voorzichtig (dus niet je ogen daadwerkelijk dichtknijpen), dan komt de mascara ook op de onderste wimpers. Het is niet zo dat je onderste wimpers dan van aanzet tot punt bedekt zijn, maar er zit wel een beetje kleur op. Een fijne methode als je weinig tijd hebt of bang bent voor vlekken.

 

Mascara aanbrengen zonder knoeien met wimperblaadjes

Maak je graag gebruik van hulpmiddelen om je mascara aan te brengen? Dan kunnen wimperblaadjes een oplossing zijn. Deze blaadjes hebben een halfronde vorm zodat ze goed aansluiten op je oog. Zo kun je ook de aanzet van de wimpers meenemen zonder je huid per ongeluk te verven. Maak de wimperblaadjes van tevoren nat onder de kraan zodat ze goed blijven zitten. Eventueel kun je het met een tissue proberen, maar die kan de mascara opnemen, waardoor het misschien doortrekt in de huid eronder.

 

Kies de juiste mascara

Om mascara aan te kunnen brengen zonder knoeien is het soort mascara en het soort borsteltje ook van belang. Heb je dikke wimpers, dan is een wat grover borsteltje misschien beter dan een fijne borsteltje. Heb je een dichte wimperaanzet, dan is een fijn borsteltje weer beter.

Heb jij nog tips voor mascara aanbrengen zonder knoeien? We horen ze graag! Stuur ons een mailtje en wie weet sta jij met je tip binnenkort in ons beauty blog. Lees ook: Grappige weetjes over mascara, Mascara aanbrengen passend bij jouw oogvorm en Ogen groter laten lijken met make-up