Make-up trends zomer 2017: blauw, blauwer en… nog blauwer?

De make-up trends zomer 2017, wat zien we veel voorbij komen? In een woord: blauw. Heel veel blauw. We zien het niet alleen terugkomen in de make-up trends op de catwalks, maar ook veel in kleding (denk aan de demin die weer aan een grove opmars bezig is) en zelfs in het haar (maar dat wisten de mermaidgirls natuurlijk allang!).

 

Alle soorten blauw als make-up trend

Met alleen ‘blauw’ zijn we er gelukkig nog niet. Naast de demin-trend (voor inspiratie kun je ook bij onze post over jeans nagellak kijken) komt turkoois iedere zomer weer terug als frisse tint in je kledingkast en op je oogleden. Daarnaast is de zeemeerminnentrend nog steeds niet op zijn retour en komen er allerlei zeekleuren in make-up en kleding terug. Bekende termen om op te zoeken zijn zeegroen, zeeblauw, aqua, waterblauw, deminblauw, diepblauw, indigo, azuurblauw, lichtblauw en zelfs inktblauw.

 

Blauwe oogschaduw met zeegroene oogschaduw

Een zeer bekende ‘zeemeerminnenlook’ is de combinatie van blauwe oogschaduw met zeegroene oogschaduw. Door deze kleuren op een mooie manier te mixen en te blenden krijg je extra veel diepte en een intense oogopslag. Een mooi voorbeeld van deze look is onderstaande foto van alexanicolee, die een donkerblauwe eyeliner gebruikt in combinatie met een zeegroene oogschaduw. De ijsblauwe highlight aan de binnenhoeken van haar ogen geven de look nog net iets meer kracht.

 

 

Make-up trends zomer 2017 is niet alleen blauw, maar ook roze/paars

We zien naar de blauwe kleur ook erg veel roze en paars voorbij komen. Waarom zou je deze twee vrolijke kleuren niet combineren? Het lijkt misschien een lastige opgave, maar met een tussenkleur zal je zien dat het ineens heel makkelijk gaat. En ook erg leuk staat. Nes30makeup laat hieronder zien hoe je met paarsroze, goudgeel en blauw op het ooglid een heel vrolijke uitstraling krijgt. In haar ooghoeken heeft ze nog een oranjebruine tint aangebracht voor extra diepte. Een donkergroene eyeliner en gedurfde paarse oogschaduw onder haar ogen maken haar look af. Ben je een beetje huiverig voor die paarse lijn onder je ogen omdat het snel wallen suggereert? Dan kun je natuurlijk ook alleen voor de kleurschakering op je bovenste oogleden gaan.

 

Blauw in plaats van zwart

Iedereen heeft wel een zwart item in de kast hangen, en qua make-up zal er vast wel een zwarte mascara of eyeliner in je tasje zitten. Maar wist je dat donkerblauw ook een heel goede vervanger kan zijn voor zwart? Het is net een iets zachter kleur waardoor je gelaatsuitdrukking ook iets zachter wordt. De diepblauwe tint zorgt echter nog wel voor een donker accent. Leuk om een keer een donkerblauwe eyeliner in plaats van een zwarte te proberen. En ben je fan van smokey eyes? Probeer dan eens donkerblauwe smokey eyes in plaats van zwarte, je zal verrast zijn door het resultaat! 

 

Make-up trends zomer 2017: combineer blauwe oogschaduw met demin!

Als je voor de laatste make-up trends gaat, kun je die trends natuurlijk net zo goed doortrekken naar je kledingkast. Combineer een prachtige blauwe ooglook met een demin jack voor een extra intens effect. Zie ook de bovenste foto van anitaaliusherifi voor een mooi voorbeeld.