Make-up blunders van vroeger

Ken je die trends nog van vroeger? Hele dunne wenkbrauwen, overal glitter of die superfelle oogschaduw die je ogen op een stel koplampen deden lijken? Die heerlijke make-up ‘trends’ van vroeger... Of wat dacht je van de middelbare-school blunders zoals de veel de gele foundation? We zetten de leukste blunders en ‘gelukkig verdwenen’- trends van vroeger op een rij.

 

1.     Veel te dun geplukte wenkbrauwen

Weet je nog, dat dunne lijntje boven je ogen dat toen in was? Een probleem: je wenkbrauwen in één dunne lijn plukken ging vaak niet. Met als gevolg dat je je wenkbrauwen maar helemaal wegplukte en een dun lijntje tekende.

 

2.     Het zwart van de eyeliner

Eyeliner kan je ogen extra diepte geven, maar oh wee als je het verkeerd gebruikt. Hele klein-uitziende oogjes of een panda-look als gevolg. Dat was een lang proces van trial-and-error waardoor je tijdens je middelbare school soms panda werd genoemd.

 

3.     Glitter, glitter en nog veel meer glitter

Want make-up zonder glitter kon echt niet! Je had glitter nodig op je lippen, je oogleden en over je wangen. Oh ja, je haren konden natuurlijk ook niet zonder glitter, zeker als je naar een feestje ging. Glittertopje aan en gaan!

 

4.     Fel, feller, nog veel en veel feller!

Jaa, wie kent die prachtige felblauwe oogschaduw met roze lippenstift niet? Het was een bekende combinatie die je nu absoluut niet meer zou willen dragen. Metallic oogschaduw kan, felle lippenstift kan, maar een combinatie van alles in verschillende kleuren is nu alleen leuk voor een artistieke fotoshoot.

 

5.     Te geel, te oranje of te bruin

Foundation uitzoeken is zelfs voor de geoefende make-up liefhebber nog een uitdaging. Laat staan als je voor het eerst op zoektocht gaat naar ‘jouw’ kleur foundation. Dikke kans dat je op je middelbare school een gezicht had dat te geel was, te oranje of te bruin. Wat je natuurlijk op probeerde te lossen door nog meer metallic oogschaduw en glitterblush te gebruiken. Uh… dat ja.

 

6.     Tot de nek en niet verder

Hoe vaak dit nog ‘fout’ gaat… De foundation heb je in de juiste kleur gevonden, dus we brengen het alleen op het gezicht aan. Hmm, en je nek? Tenzij je die kleurovergang van je hoofd naar nek leuk vindt, kun je de foundation maar beter doorblenden tot en met je nek.

 

7.     Blenden van make-up

Oh, dat blenden was trouwens sowieso wel een ding. Moest dat dan? Kon je niet gewoon glitterblush aanbrengen en klaar? Die strepen bronzer en blush op je gezicht bleven hierdoor nog lekker zichtbaar. Oeps..

Heb je zelf nog een leuk make-up blunder van vroeger of een make-up trend die wat jou betreft niet meer terug hoeft te komen? We horen het graag!