Magneet masker (10 voordelen en tips!)

Magneet maskers zijn inmiddels een ware hype aan het worden, en dan met name die van Milky Dress. Op Youtube en Instagram laten influencers zien hoe dit bijzondere masker werkt. Toch klinkt een magneet masker voor de meeste mensen nog steeds een beetje vreemd in de oren. ‘Is dat een masker met magneten dan?’ ‘Wat zijn de effecten op de huid?’ en ‘Wat is het nut daarvan?’ In dit artikel beantwoorden we veelgestelde vragen over magneetmaskers. En we bespreken natuurlijk ook de voordelen van een magneet masker.

 

Over het magneet masker

Als mensen spreken over een magneet masker, dan bedoelen ze over het algemeen een gezichtsmasker dat verwijderd wordt met behulp van een magneet. De magneet zit op die manier dus niet in het masker zelf verwerkt, maar wordt gebruikt als middel om het masker te verwijderen. In onderstaande video kun je zien hoe zo’n masker precies werkt. In deze demonstratie gebruikt de vrouw het magneetmasker van Milky Dress, een innovatief cosmeticamerk afkomstig uit Zuid-Korea.

 

 

Wat zijn de voordelen van een magneet masker?

De magneet is niet alleen aanwezig voor de show (hoewel het er natuurlijk erg interessant uitziet). De magneet heeft ook een aantal extra voordelen ten opzichte van een ‘gewoon’ gezichtsmasker.  

 

1.     Intense reiniging

De magneet maakt het mogelijk om het gezicht dieper te reinigen. Het masker kan zich hechten aan alle vuildeeltjes op het gezicht, waarna de magneet het masker met het vuil verwijdert. De kans dat je zo echt alles meepakt is hierdoor dus heel groot.

 

2.     Milde reiniging

Omdat het magnetische veld ervoor zorgt dat het masker van het gezicht gehaald wordt, hoef je niet te boenen om je gezicht van het masker te ontdoen. Het grote voordeel hierbij is dat het beter is voor je huid. Je huid heeft zo wel de voordelen van de ingrediënten van het masker, maar geen last van de wrijving die ontstaat tijdens het verwijderen.

 

3.     Geeft direct een zacht gevoel

De magneetmaskers bevatten verzorgende oliën en hydrateren terwijl ze reinigen, waardoor je direct een zacht gevoel hebt na het verwijderen van het masker.

 

4.     Stimuleert de doorbloeding in het gezicht

De magneet ‘kietelt’ het gezicht als het ware tijdens het verwijderen. Dit kietelen is een lichte stimulans voor de huid, waardoor de doorbloeding in het gezicht wordt gestimuleerd. Dit helpt bij het verwijderen van afvalstoffen in de huid, waardoor je gezicht niet alleen van buiten, maar ook van binnen gereinigd wordt. Dat is nog eens handig!

 

5.     Geen rommel bij het verwijderen van het masker

Een klein voordeel maar daarom niet minder belangrijk: je hebt geen rommel bij het verwijderen van het masker. Afhankelijk van het type magneet masker maak je gebruik van een tissue, keukenrolpapier of huishoudfolie om over de magneet heen te leggen. Je haalt de magneet er vervolgens af en gooit het papier of folie weg.

 

Voordelen Black Luster Mask

Naast een aantal algemene voordelen van magneetmaskers, zijn er ook een aantal voordelen die exclusief zijn voor het Black Luster Mask. Omdat dit masker bijzondere ingrediënten bevat, heeft het nog een aantal extra effecten voor de huid.

 

1.     Bevat 24 mineralen uit de Dode Zee

Zo bevat het masker maar liefst 24 mineralen uit de Dode Zee, dat bekend staat om de helende eigenschappen. Zo helpen deze mineralen bij het verminderen van vochtophopingen in de huid en het stimuleren van genezingsprocessen van de huid.

 

2.     12 mineralen zijn daarvan uniek aan de Dode Zee

De Dode Zee is een unieke plek waarvan mensen vroeger al wisten dat het genezende eigenschappen had voor de huid. De zee bevat veel mineralen die het lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. In het kort een aantal eigenschappen van de belangrijkste mineralen uit de Dode Zee:

  •       werkt kalmerend, verzachtend en ontspannend
  •       antiseptisch (ook wel desinfecterend, steriel of ontsmettend genoemd)
  •       helpt de vochtbalans in de huid te herstellen/op peil te houden
  •       stimuleert het natuurlijke genezingsproces op celniveau

 

3.     Helpt bij het herstellen van de vochtbalans van de huid

Een belangrijk punt van het masker is het herstellen van de vochtbalans in de huid. Als je bijvoorbeeld een doffe huid hebt, geeft het Black Luster Mask de huid die gezonde glow weer terug. Bij een te droge huid maakt het masker gebruik van het vermogen om vocht vast te houden en aan te trekken. Een te vette huid wordt juist ontdaan van het teveel aan oliën op de huid, waardoor de huid weer in balans kan komen.

 

4.     Verzacht fijne lijntjes en rimpels

Het regeneratievermogen van de Dode Zee mineralen maakt dit masker ook bij uitstek geschikt om fijne lijntjes en rimpels aan te pakken. Doordat de mineralen de huid helpen die genezingsprocessen aan het werk te zetten, kan de zichtbaarheid van de kleine en grotere kreukels verminderd worden. De huid gaat er zodoende gladder uitzien.

 

5.     Helpt bij het verminderen van acne en verstopte poriën

Het Black Luster Mask bevat voedende mineralen uit de Dode Zee die onder andere de genezingsprocessen van de huid een handje helpen. Je kunt hierbij denken aan het verminderen van huidbeschadigingen die ontstaan door acne. Daarnaast bevat het masker ook jojoba olie, een ingrediënt dat bekend staat om de sterk verzachtende en kalmerende eigenschappen. Het masker kan zo niet alleen beschadigingen veroorzaakt door acne verminderen, maar ook acne uitbraken kalmeren.

 

Magneet masker kopen

Waar kun je het magneet masker van Milky Dress aanschaffen? (ook in bovenstaande video te zien). Bovenstaande voordelen van dit specifieke masker spreken (naar ons idee) wel voor zich. Met name het vermogen om het genezingsproces van de huid te assisteren is een belangrijk onderdeel van dit masker dat het zo bijzonder maakt. Het masker is te koop bij diverse schoonheidssalons en parfumerieën in Nederland en België en in onze webshop.

 

Magneet masker aanbrengen

Het masker wordt geleverd met een handige spatel, waarmee je het product heel hygiënisch op je gezicht aan kunt brengen. Je laat het product 3 tot 5 minuten inwerken, waarna je de magneet erbij pakt. Leg eerst een stuk huishoudfolie of stevige tissue over de magneet heen en houd vervolgens de magneet bij je gezicht. Het masker wordt zo voorzichtig van je huid getrokken, zonder de huid aan te raken. In bovenstaande video kun je ook goed zien hoe je te werkt moet gaan.

Heb je nog vragen over magneetmaskers of over het Black Luster Mask? Aarzel dan zeker niet om ons een mailtje te sturen. Je kunt ook meer informatie over het Black Luster Mask vinden in onze webshop.