De leukste beauty vloggers van Nederland

Om op de hoogte te blijven van de laatste tips en trends op het gebied van beauty, kijken we steeds vaker naar beauty vloggers. En die komen vaak gewoon van ‘eigen bodem’. Veel Nederlandse beauty bloggers zijn inmiddels een Youtube-kanaal gestart, en daarnaast zijn er steeds meer up-and-coming vloggers die bekendheid generen. Wie zijn de leukste beauty vloggers van Nederland?

 

Over bloggen en vloggen

Niet iedereen is bekend met de term ‘vloggen’. Wat dit precies inhoudt? Vloggen is eigenlijk een verbasterde term voor bloggen, maar dan in een video-formaat. In plaats dat bloggers een blog schrijven over hun eigen leven, maken ze er een video van. Het is vooral een persoonlijk kijkje in het leven van de desbetreffende Youtuber. De Beauty Youtubers in dit overzicht hebben vaak een combinatie van persoonlijke vlogs en beauty-gerelateerde onderwerpen. Dit kan een review van een product zijn, een tutorial over hoe je het beste een smokey eye maakt of een gezellig shoplog waarin ze de laatste aankopen laten zien.

 

Overzicht van de leukste beauty vloggers van Nederland

Na ons overzicht met de leukste beauty blogs van Nederland, maken we in dit artikel een overzicht met de leukste beauty vloggers van Nederland. Onderstaand een lijstje met beauty Youtube kanalen die je moet volgen, in willekeurige volgorde. Heb je zelf nog een leuke toevoeging, laat het ons dan zeker weten.

 

1.     Nikkietutorials

NikkieTutorials is het blog en gelijknamige Youtube-kanaal van Nikkie. Zij is de enige Nederlandse beauty vlogger in dit lijstje die haar video’s in het Engels opneemt. Inmiddels is zij ook internationaal bekend en haar video’s worden door miljoenen mensen bekeken. Niet alleen plaatst ze regelmatig reviews van producten, er verschijnen ook bijna wekelijks nieuwe looks en grappige challenges online.

Volg het Youtube-kanaal NikkieTutorials

 

2.     VeraCamilla

Vera heeft haar gelijknamige blog in 2009 opgericht, en al snel volgde ook een Youtube-kanaal. Hoewel ze een combinatie van fashion, lifestyle en beauty heeft, trekken met name haar beauty tutorials en reviews van de nieuwste producten erg de aandacht. Zo heeft ze bijvoorbeeld de nieuwste lijnen van Rihanna en Kim Kardashian geswatcht en getest.

Volg het Youtube-kanaal VeraCamilla

 

3.     Beautygloss - Vloggloss

Mascha is de eigenaresse van Beautygloss en de bijbehorende Youtube kanalen Beautygloss en Vloggloss. Inmiddels is ze gestopt met bloggen en richt ze zich volledig op haar Youtube-kanalen (de website staat nog steeds online). Voor de camera bezig zijn is waar haar passie ligt, en ze noemt het zelf ‘een van de meest creatieve manieren om me te uiten’. Beautygloss richt zich voornamelijk op beauty, en Vloggloss gaat meer in op lifestyle en persoonlijke video’s als festivals en het dagelijks leven.

Volg het Youtube-kanaal Beautygloss

 

4.     ShelingBeauty

Youtube-kanaal ShelingBeauty is het persoonlijke kanaal van Sheling, waar ze wekelijks video’s plaatst over haar dagelijks leven. De focus van dit kanaal ligt op een combinatie van Lifestyle, Beauty en DIY, hoewel ze de laatste tijd ook meer video’s van reizen en persevents deelt. In het beautygedeelte kom je een mix van make-up tutorials voor Halloween en feestjes tegen, verschillende 100 lagen challenges en reviews van producten.

Volg het Youtube-kanaal vna ShelingBeauty

 

5.     Beautynezz

Joy vlogt over de nieuwste trends in beauty en fashion vanuit Nederland en Amerika. Haar kanaal is in eerste instantie meer gericht op jongeren, maar natuurlijk ook voor iedereen die van shoplogs, beauty stashes en tutorials houdt. Leuke voorbeelden zijn de haartutorials zoals het uitproberen van Pinterest haarlooks.

Volg het Youtube-kanaal van Beautynezz

 

6.     Beautylabnl

Serena is oprichtster van het Youtube-kanaal Beautylabnl, naar de gelijknamige website Beautylabnl. In haar vlogs komen naast kookvideo’s en reisvideo’s veel make-up tutorials en reviews voorbij. Leuk om te zien zijn haar Nailed it or Failed it video’s waarin ze producten test of haar video’s met hacks. Ze plaatst ook diverse shoplogs en challenges, zoals The Ultimate Beauty Challenge TAG: X-treme!

Volg het Youtube-kanaal Beautylabnl

 

7.     Todaysbeauty

Todaysbeauty is het Youtube kanaal van Manon, die het medium gebruikt om echt een persoonlijk kijkje te geven in haar leven. Niet alleen staan hier leuke beauty en fashion – vlogs op, maar ook lifestyle – video’s en makeovers van de verschillende kamers in huis. Voor nu richten wij ons vooral op het beauty-gedeelte, waar we leuke video’s zien over dagelijkse make-up routine’s, reviews en gekke hacks (make-up aanbrengen met een sok bijvoorbeeld?).

Volg het Youtube kanaal van Todaysbeauty

 

8.     CynthiaKoning

Cynthia Koning stond vroeger bekend om het Youtube kanaal BeautyKoning, maar is inmiddels overgestapt naar een kanaal dat haar eigen naam draagt. Ze omschrijft zichzelf als een echte kunstliefhebber, zowel in de make-up als op canvas. Dit zorgt voor een leuke mix tussen tutorials van dagelijkse make-up looks tot gevorderde looks voor Halloween of feestjes. Interessant zijn ook de video’s waarin ze dieper ingaat op de special effects-make up, zoals de video waarin ze laat zien hoe ze haar wenkbrauwen tijdelijk laat verdwijnen.

Volg het Youtube-kanaal CynthiaKoning

 

9.     Lottelovesbeauty

Lotte geeft op haar Youtube-kanaal Lottelovesbeauty leuke beauty reviews en first impressions staan van nieuwe producten,  verschillende make-up challenges en video’s over haarverzorgingsproducten. Leuke voorbeelden zijn haar haartutorial waarbij ze laat zien hoe je krullen kunt krijgen zonder hitte, de dagelijkse make-up en haarroutine en de One Color Make-up Challenge.

Volg het Youtube-kanaal van Lottelovesbeauty

 

10. LiveLifeGorgeous

Livelifegorgeous is het Youtube-kanaal van Willemijn en Martine, waar ze ongeveer twee keer per week een beautyvideo plaatsten. Dit kanaal bevat video’s die varieren van tutorials, favorieten, nieuwe producten testen en de eerste keer naar de MAC. Inmiddels zijn ze gestopt met LiveLifeGorgeous en een nieuw Youtube-kanaal gestart: 2WMN. Hier worden ook meer lifestyle-video’s en travel-vlogs geupload. Het LifeLifeGorgeous-kanaal is echter nog steeds live.

Volg het Youtube-kanaal van LiveLifeGorgeous

 

11. Croco Jill

Jill is eigenaresse van het Youtube-kanaal Croco Jill, waar ze dagelijks vlogs deelt met haar volgers over haar dagelijks leven. Zo krijg je een leuke mix van challenges, shoplogs en persoonlijke vlogs over haar tatoeages. Wij kijken natuurlijk vooral naar de beautyvlogs en zien daar leuke routines, haarstylen en get ready-vlogs voorbij komen.

Volg het Youtube kanaal van Croco Jill

 

12. PinkyPolish

Charlotte beheert het beautyblog PinkyPolish.nl en het gelijknamige PinkyPolish Youtube-kanaal. Op dit kanaal plaatst ze verschillende make-up tutorials, maar ook favorieten-lijstjes, shoplogs, haartutorials en producten die bij haar in de prullebak verdwijnen omdat ze die helemaal heeft opgemaakt. 

Volg het Youtube-kanaal van PinkyPolish

 

13. Beautyill

Helen (ook wel bekend als Helena) richtte het Youtube-kanaal Beautyill op, als toevoeging aan haar gelijknamige blog beautyill.nl. Deze vrolijke dame laat op haar Youtube-kanaal diverse video's voorbij komen, van reviews en shoplogs tot nieuwe looks en creatieve nail art creaties. 

Volg het Youtube-kanaal Beautyill

 

Heb je zelf nog een leuke Youtuber of vlogger die veel over beauty vlogt, maar nog niet in dit lijstje staat? Laat het ons dan zeker weten via ons contactformulier.