Lang haar opsteken tips en voorbeelden

Lang haar opsteken kan nogal een… laten we zeggen, nachtmerrie zijn. Ten eerste heb je veel haar, dat vaak ook nog vrij zwaar is, en dan heb je te veel elastieken, clips en haarpinnen nodig om de boel bij elkaar te houden. Met het gevolg dat je hoofd eruit ziet als een vogelnest. Niet helemaal de bedoeling. Is lang haar opsteken eigenlijk wel te doen? Natuurlijk! Wij zochten naar leuke voorbeelden voor ingewikkelde kapsels en makkelijke kapsels. Zo kun je stap voor stap je haren perfect in orde maken voor een feest. De makkelijkere kapsels zijn natuurlijk ook erg leuk om naar je werk te dragen; weer eens iets anders!

 

Lang haar opsteken tips voor een bohemian braid

De bohemian stijl heeft zijn vaste plek veroverd als haartrend en met deze handige tutorial heb jij zo een typische bohemian brand te pakken. Houd er rekening mee dat deze manier om lang haar op te steken wel even kan duren omdat je moet vlechten.

Maak een scheiding aan de rechterkant van je hoofd, of maak gebruik van de natuurlijke scheiding die je hebt. Je begint vervolgens met drie lokken van je haar, waarmee je een vlecht gaat maken. Iedere keer als je vlecht, pak je een dunne lok haar rond je vlecht erbij, tot al je haren aan de voorkant aan de rechterkant in de vlecht verwerkt zitten. Vlecht door tot de bovenkant van je oor, en voeg dan geen lokken haar meer toe maar maak de vlecht op de normale manier verder, tot je de vlecht tot het midden van je achterhoofd kunt houden. Bind je vlecht samen met een kleine staart die je vanaf de andere kant van je hoofd laat lopen. Je hebt nu een staart en de onderkant van je haar hangt nog los. Maak een grove vlecht waarin je al je haar verwerkt en bind dit in een knot. Zet de knot vast met haarpinnen en je bohemian braid is klaar.

 

Lang haar opsteken tips voor de double dutch braid

Naast de bekende bohemian braid hebben we ook nog een ‘Double Dutch Braid’. In deze video wordt de vlecht gemaakt door een haarstylist, maar met een spiegel kun je deze manier van opsteken prima zelf doen. Maak eerst een scheiding in het midden van je haar en pak daarna het onderste gedeelte van je haar. Hier maak je een losse vlecht in, die je opsteekt in een kleine knot. Begin nu aan één kant met een vlecht en pak iedere keer weer een lok haar erbij, zodat uiteindelijk alle haren in de vlecht verwerkt zitten. Hoe verder je naar beneden vlecht, hoe verder je van het hoofd af vlecht (voor een goed beeld zie 4.14). Daarna trek je de vlechten weer wat losser voor extra volume, waarna je ze over de lage knot heen slaat. Zet de uiteinden vast met haarpinnen. Is er wat haar over? Dan kun je dat simpelweg in de vlecht verbergen.

 

 

Lang haar opsteken tips voor extensions

Heb je extra lang haar of lang haar door extensions? Dan is onderstaande tutorial een leuke manier om je haren op te steken. Deze tutorial lijkt op de bohemian braid, alleen draai je hier je haar om elkaar terwijl je aan het vlechten bent. Dit kan een fijne methode zijn voor mensen met krullend haar dat snel gaat klitten en pluizen. Vlecht het haar op de bohemian braid manier, maar dan aan beide kanten van je hoofd. Laat de vlechten luchtig voor extra volume, en kruis ze vervolgens aan de onderkant aan de achterkant van je hoofd over elkaar heen. De uiteinden kun je aan de bovenkant van je hoofd weer vastmaken. Heb je nog haar over? Dat kun je eventueel weer terugvouwen en tussen je vlechten verbergen.

 

 

Lang haar opsteken tips voor een lage knot

Lang haar opsteken in een lage knot is voor jou bijna niet te doen omdat je haar zo zwaar is, alles zakt er gewoon uit. Heb je deze speciale lage knot al eens geprobeerd?

Je begint met drie verschillende grove vlechten, die je op verschillende hoogten vastmaakt (zie video). Vervolgens trek je de vlechten wat losser, zodat de bogen breder worden. Dit vormt de basis voor je knot. Heb je ze allemaal losser gemaakt dan kun je de vlechten om elkaar heen draaien. Zet bij iedere slag die je maakt met een haarpin de knot vast zodat je de mooie vorm van de knot behoud. Met twee vlechten maak je de binnenkant van de knot en de laatste vlecht draai je als het ware om de knot heen. Zo verdwijnen alle elastieken uit het zicht en heb je een mooie, grove knot die goed zal blijven zitten.

 

 

Lang haar opsteken tips voor een nette knot

Ben je op zoek naar een manier om je lange haar op te steken in een nette knot? Dan is deze tutorial iets voor jou. De vrouw in de video gebruikt van tevoren veel haarlak en droogshampoo, maar dat is natuurlijk aan jou of je dat ook doet. De producten zorgen er wel voor dat het haar beter in de knot zal blijven zitten en dat het er glanzender en minder pluizig uitziet.

Ze begint door het bovenste deel van haar haar (de kroon) even in een clip te zetten. Vervolgens deelt ze aan de linkerkant van haar gezicht haar haren ook op, die ze vast zet met een clip. Van de rest van haar haren maakt ze een paardenstaart, die ze vervolgens in een knot knoopt. Hoe strak je deze knot maakt, bepaalt hoe netjes je knot er straks uit komt te zien. Met haarpinnen zet ze haar knot vast. Vervolgens pakt ze het bovenste deel van haar haar, die ze in een staart draait voor ze het om haar knot heen draait. Met het haar aan de zijkant maakt ze vervolgens haar kapsel af.

 

Heb jij nog tips voor ons artikel Lang haar opsteken tips en voorbeelden? Stuur ons een mailtje en wie weet zie je jouw tip, foto of video binnenkort terug in dit blog.