Kort haar snel krullen: in 10 minuten klaar!

Kort haar snel krullen, hoe krijg je dat voor elkaar? Als je een kort kapsel hebt, zijn krullen een leuke manier om je net wat meer glam te geven. Als je ze niet van nature hebt, zijn er gelukkig een aantal manieren om snel slag in je haar te krijgen. En met snel bedoelen we ook echt snel: sommige tutorials duren nog geen vijf minuten!

 

Kort haar snel krullen met een stijltang

Of je nu een stijltang, krultang of alle twee de apparaten hebt, je kun in alle gevallen krullen maken. Onderstaande video van Milabu laat zien hoe je krullen kunt maken met een stijltang.

 1.      Verdeel je haar in twee delen. Zoals je ziet heeft Milabu alleen het bovenste deel van haar haren opgespeld. Ze geeft zelf aan zo een ‘rechter’ kapsel te krijgen met slag. Als je voor meer volume gaat, dan kun je de splitsing beter iets lager maken.
 2.      Pak vervolgens je stijltang en sla daar je haren omheen. Let erop dat je van je gezicht af krult (dan waaiert je haar echt naar buiten toe open, mooi!).
 3.      Werk zo de onderkant van je haren af tot je overal een slag in hebt zitten.
 4.      Nu is het tijd voor het bovenste deel van je haren. Milabu geeft aan dat ze zelf de voorkeur geeft aan een scheiding in het midden. Je kunt hiermee natuurlijk zelf variëren. Verdeel dit deel van je haren ook weer in plukjes en werk van achter naar voren, dan heb je een beter zicht.
 5.      Spray nog even wat texture spray door je haren en ga voorzichtig met je vingers door je haren. Je maakt zo één geheel van je krullenbos.

 

Kort haar snel krullen met slag

Wil je graag een beetje slag in je haar? Dan is onderstaande tutorial van HairGirl247 een aanrader. Ze heeft zelf een korte boblijn en gebruikt haar krultang om daar snel meer volume en slag in te krijgen. De tutorial zelf begint op ongeveer 2.40.

 1.      Verdeel je haar eerst in twee delen: een bovenkant en onderkant. Je kunt de splitsing ongeveer bij je oren laten beginnen. Laat nog net een pluk haar boven je oren bij het onderste deel horen en je hebt de goede verdeling te pakken.
 2.      Pak vervolgens je krultang en sla daar een pluk haar omheen. Zorg hierbij dat je van je gezicht weg krult, dus sla je haar als het ware van je gezicht af naar buiten om de krultang heen.
 3.      Begin bij de onderkant van je haren en krul die. Voor extra volume kun je nog wat hairspray spuiten nadat je je haren hebt gekruld.
 4.      Doe daarna de bovenkant en krul eerst al het haar. Het geeft niet als deze krullen er nog niet fantastisch uitzien, die kun je later bijwerken. Vergeet alleen niet ook hier weer van je gezicht af te werken.
 5.      Spray na de eerst krulsessie nog wat volumespray of hairspray bij je wortels. Pak daarna nog wat grotere gekrulde plukken en verdeeld die weer met krullen.

 

Kort haar krullen met haarspelden

Deze methode is perfect voor de mensen die iets meer tijd hebben. Afhankelijk van het soort krullen dat je graag wil, kan deze tutorial met 10 minuutjes echter al klaar zijn, ideaal!

 1.      Was eventueel eerst je haren zodat haar schoon en handdoek-droog is. Belangrijk is om je haren nog wel vochtig te houden, maar niet zo nat dat de druppels over je gezicht lopen. Was je je haren niet, dan is het aan te raden een plantenspuit te pakken en je haren te benevelen.
 2.      Doe vervolgens stylingmousse in je haren om het geheel steviger te maken. Heb je erg dik haar, dan werkt een haargel waarschijnlijk beter.
 3.      Verveel het haar in secties die gelijkmatig verdeeld zijn. Houd hierbij in je achterhoofd dat hoe groter de krullen moeten zijn, hoe groter de secties. Wikkel de sectie om je wijsvinger en zorg dat je het wikkelen onderlangs doet, dus weg van je gezicht.
 4.      Zet de krul vast met een schuifspeldje op je hoofd. Heb je alle secties gehad? Dan spray je nog even wat water over het geheel zodat het allemaal gelijk kan opdrogen. Youtuber Nikki raadt ook nog aan om haarspray te gebruiken zodat het geheel extra stevig blijft. Voilà, je hebt een bos vol krullen!
 5.      Afhankelijk van het soort krul dat je wil, laat je de speldjes langer zitten. Bij 10 minuten heb je een leuke slag in je haar. Laat je de speldjes anderhalf uur zitten, dan zijn de krullen veel duidelijker aanwezig.

 

Kort haar snel krullen zonder hitte

Heb je geen zin of tijd om met een krultang aan de slag te gaan? Je kunt ook krullen in je korte haar krijgen door knotjes te maken. Youtuber Jaleesa Moses laat in haar video zien op welke plekken je het beste knotjes kun maken. Je moet wel op je zij kunnen slapen, dus houd hier rekening mee als je voor deze look gaat.

 1.      Verdeel je haar in vier delen. Je kunt je haar nog even vochtig maken voordat je er echt knotjes in gaat maken.
 2.      Maak de knotjes en zet ze met een elastiek vast. Een haarelastiek is daarvoor prima. Let erop dat je het stiek niet over elkaar heen draait maar op verschillende plekken op je knot laat rusten, zoals je in de video kunt zien.
 3.      Gebruik bij voorkeur ook een doek om je haar mee af te dekken, zodat je haar niet langs je kussen schuurt tijdens het slapen.
 4.      De volgende dag haal je de knotjes los en trekt je systematisch plukjes haar van elkaar, zodat je steeds meer volume krijgt. Met ieder plukje dat je loswerkt van de rest, zie je je krullenbos groter worden!

 

Kort haar snel krullen inspiratie en tips

Tot zover onze inspiratievideo’s, tutorials en tips! We raden zeker aan om de besproken Youtubers te volgen voor nog veel meer tips voor kort haar. Naast tutorials om te krullen geven ze bijvoorbeeld ook erg leuke voorbeelden om je haren op te steken of juist te stijlen. Zelf hebben we ook nog een artikel geschreven over kort haar opsteken, dus check die als je je haren op wil steken voor een feestje, of gewoon omdat het lekker weer is.