Koffie voor de huid – dit is waarom het zo goed is

Koffie voor de huid wint de laatste tijd steeds meer terrein. En dan bedoelen we niet specifiek koffie om te drinken. Nee, we hebben het over huidverzorging waarin koffie de hoofdrol speelt. Met een huidverzorgingsproduct met koffie als ingrediënt kun je een hele zachte huid krijgen.

 

1.     Koffie gaat huidveroudering tegen

Koffie zit boordevol antioxidanten en vetzuren. Deze ingrediënten beschermen de huid tegen vrije radicalen die veroorzaakt worden door de zon, vervuiling en andere invloeden van buitenaf. Hierdoor kan koffie het krijgen van rimpels iets uitstellen en krijg je een fijne glow op je gezicht. Daarnaast bevat koffie ook vitamine E, waardoor je extra bescherming hebt tegen UV-straling.

 

2.     Hydratatie

Wie dacht dat een koffiescrubje de huid droog achterlaat, heeft het mis. Koffie heeft dezelfde PH-waarde als je huid, waardoor je de huid niet droog of vet achterlaat. In de koffie zit namelijk ook kalium, dat de huid juist van binnenuit hydrateert. Daarnaast zijn de huidverzorgingsproducten met koffie als ingrediënt in de meeste gevallen ook nog voorzien van extra hydraterende elementen, waardoor de huid niet uitdroogt.

 

3.     Koffie tegen een slappe huid

Koffie is al een fijn product om het verschijnen van rimpels iets te vertragen, maar wist je ook dat koffie de schade aan de collageen in je huid kan verminderen? Veel huidverzorgingsproducten bevatten daarom al in meer of mindere mate koffie-extracten. Als je de koffie als scrub gebruikt, wordt daarnaast de bloedsomloop gestimuleerd, waardoor je huid er strakker uit gaat zien.

 

4.     Koffie voor de huid: Cellulitis

Cafeïne in koffie kan de verdikte vetcellen in de huid laten krimpen, waardoor cellulitis minder zichtbaar wordt. De cafeïne zorgt er ook voor dat de bloedvaten in je huid uitzetten, waardoor de huid strakker wordt. De antioxidanten in de koffie zorgen er daarnaast voor dat afvalstoffen sneller afgevoerd worden. Belangrijk is wel om de cafeïne aan te brengen voor (of tijdens) je onder de douche stapt. Warm water zet de poriën open en de cafeïne kan hierdoor veel makkelijker opgenomen worden in het lichaam. Extra effectief!

 

5.     Heerlijke scrub

Koffie in scrubmiddelen is een ideale toevoeging . Niet alleen verwijder je dus de dode huidcellen met een scrubbehandeling, de cafeïne en de massage zorgen voor een snelle afvoer van afvalstoffen en een goede doorbloeding. En oh ja, je krijgt er ook nog eens een heerlijk zachte huid van! Check wel of je een koffiescrub hebt die niet alleen scrubt, maar ook iets van oliën bevat om het vocht dat je verliest met scrubben weer aan te vullen. Je wil natuurlijk niet met een uitgedroogde huid rondlopen…

 

6.     Spataderen verminderen

Omdat de koffie de doorbloeding zo goed stimuleert, zou het ook een fijne manier kunnen zijn om spataderen te verminderen. Als je met regelmaat een koffiescrub op de plekken van je spataderen aanbrengt, kun je het aangezicht ervan verminderen. We zeggen kunnen, omdat het resultaat hiervan erg afhangt van de diepte van de aderen in de huid en de grootte van de plek. Maar ach, proberen kan zeker geen kwaad!

 

7.     Alternatieven voor koffie

Vind je het toch maar een beetje vreemd om koffie op je huid te smeren, dan is een huidolie met antioxidanten een goed alternatief. Een olie verzorgt en hydrateert de huid diep zonder het uit te drogen en helpt bij het vertragen van huidveroudering. Bang dat je dan ineens met een vettige huid rondloopt? Verschillende huidolien (Dry oil) trekken snel in en laten geen vettige laag achter, zodat je niet bang hoeft te zijn voor een glimmend gezicht.