7 Tips om jezelf een pedicure te geven

Iedereen herkent het moment dat de dichte schoenen de kast in gaan en de teenslippers tevoorschijn komen. Heerlijk, het is zomer! Maar eh, zien jouw voeten er wel flip-flop ready uit? Als voeten een hele winter lang opgesloten hebben gezeten in dichte schoenen, kan een kleine pedicure wel op zijn plaats zijn. Jezelf een pedicure geven doe je zo!

 

Zelf een pedicure geven: stap 1

Een goed begin is het halve werk zeggen ze altijd, en voor je pedicure geldt dat natuurlijk ook. Verwijder eventueel oude resten nagellak met remover en een wattenschijfje voordat je aan de slag gaat. Zorg ervoor dat je ook de randen van je nagelriemen goed schoonmaakt.

 

Nagelriemen verzorgen

Duw ook je nagelriemen iets op, zodat je nagel iets meer bloot komt te liggen. Je kunt zo het grootste oppervlakte van je nagels lakken zonder dat je binnen een week alweer bij moet werken. Ook kun je zo veel makkelijker met een vijl en knipper aan de slag.

 

Nagels knippen en vijlen

In principe heeft vijlen de voorkeur boven knippen, maar als je weinig tijd hebt is het knippen van je nagels natuurlijk ook gewoon een optie. Knip je nagels of vijl ze bij waar nodig en zorg dat ze allemaal enigszins dezelfde vorm en lengte hebben.

 

Nagels lakken

In de winter besteden de meeste mensen minder tijd aan hun nagels. Gewoon, omdat ze toch niet zichtbaar zijn voor de buitenwereld. Nagellak kan dan dus veel langer op je nagels zitten dan normaal. Je nagels kunnen dan wat gelig ogen na het verwijderen van je nagellak. Dit is niets om je zorgen over de maken, het is gewoon het resultaat van de kleur die er zo lang op zit. Wil je dit gelige zoveel mogelijk voorkomen, zorg dan dat je altijd een goede base coat aanbrengt op je nagel. Dit kan het verkleuren enigszins voorkomen. Lak vervolgens je nagels in een leuke kleur. Bedenk voor jezelf ook goed wat voor teenslipper en broeken of rokken je vaak draagt, zodat je je garderobe op de kleuren aan kunt passen. De nude nagellak is nu erg in, evenals de jeans kleur. Past ook goed bij je eh, jeans?

 

Nagels van je handen lakken

Tsja, waarom zou je stoppen bij je tenen? Sommige mensen vinden het des te leuker om hun handen direct dezelfde kleur te geven als hun tenen. Anderen variëren er juist in en kiezen een kleur die er goed bij past. Doe lekker waar je zin in hebt, maak er wat moois van!

 

Voeten verzorgen

Als de nagellak eenmaal droog is, is het tijd om je voeten te verzorgen. Je kunt eventueel een scrub gebruiken om dat opgehoopte vuil en onzuiverheden van je voeten te verwijderen. Spoel goed af met lauwwarm water. Smeer je voeten daarna in met een crème die goed en zeer snel intrekt. Vergeet daarbij niet de onderkant van je voeten ook mee te nemen, de randen bij je hielen kunnen  bijvoorbeeld erg ruw aanvoelen. Wacht daarna even tot de creme is ingetrokken voordat je je slippers aantrekt. Je bent nu helemaal klaar om de stranden te veroveren!

 

Heb je haast?

Ach ja, iedereen is druk tegenwoordig toch? Als je eigenlijk geen tijd hebt om al deze stappen te doorlopen, kun je na het reinigen van je nagels ook alvast je slippers aantrekken. Lak daarna pas je nagels. Zo kun je direct de deur uit nadat je je nagels hebt gelakt. Kijk alleen wel uit dat je dan niet te snel op het strand loopt, of je hebt wel heel zanderige nagels….