Je gezicht slanker laten lijken met je kapsel

Je gezicht slanker laten lijken met je kapsel, is dat zelfs mogelijk? Jazeker! Niet alleen met make-up en kleding kun je er slanker uitzien, ook je haar speelt een belangrijke rol. Denk bijvoorbeeld aan een zijscheiding, die je gezicht slanker laat lijken. Of laagjes aan de onderkant waardoor je gezicht minder hard lijkt.

 

Dit zijn kapsels die je gezicht optisch slanker maken

Als je je gezicht slanker wilt laten lijken met je kapsel, heb je meer volume nodig. Een van de manieren is om laagjes te laten knippen die je gezicht als het ware omlijsten. Het lijkt dan direct alsof je veel haar hebt en je kaaklijn wordt vaak door de laagjes iets verborgen. Een zachte pony kan het gezicht ook kleiner laten lijken. Onderstaand zijn een aantal kapsels die je gezicht dunner doen lijken.

1.     Een bob kapsel of lob

Als je schouders zichtbaar zijn, lijkt je nek en je gezicht slanker en langer. Met een bob kun je deze look makkelijk bereiken. Vraag alleen wel aan je kapper of hij of zij je bob ongeveer 7 tot 8 centimeter onder je kin kan laten eindigen. Een bob die boven je kin valt, maakt je gezicht weer boller.

2.     Een pony die naar de zijkant wordt gedragen

Een rechte pony maakt je gezicht boller, en dit kan heel leuk zijn als je voor een poppengezichtje gaat. Wil je echter je gezicht slanker laten lijken, kies dan voor een naar de zijkant gedragen pony. Je wangen lijken hierdoor minder bol.

3.     De zijscheiding

De zijscheiding (zeker in combinatie met een pony) zorgt ervoor dat je gezicht slanker lijkt. Hoe dieper (dus hoe verder naar achteren) je de zijscheiding maakt, hoe slanker je gezicht.

4.     Laagjes aan de onderkant van je haar

De laagjes aan de onderkant van je haar zorgen dat je gezicht minder hard worden.

5.     Slordige paardenstaart

De slordige knot is al bekend, maar van de slordige paardenstaart hebben veel mensen nog niet gehoord. En dat terwijl het heel goed de rondingen in je gezicht optisch iets kan afslanken. Een strakke paardenstaart bereikt daarentegen het tegenovergestelde effect. Hoe je die rommelige paardenstaart maakt? Door er een paar grotere, grove krullen in te maken.

6.     Hoge knot

Dit wordt soms ook wel eens stiekem de ‘face-lift’ genoemd. Omdat je je haren strak naar boven draagt, trekt het ook de huid rond je ogen iets mee. Een knot heeft daarnaast een verlengend effect op je gezicht, waardoor dit slanker lijkt. Een superstrakke en gladde knot staat heel mooi, maar je kunt ook kiezen voor een wat rommelige knot voor een speelse look.  

7.     Lage knot

Door een hele lage knot in je nek te maken, lijkt je nek ook langer en slanker. Daarnaast staat het ook nog eens elegant, win-win! Hou de knot rommelig voor een wat speelser effect.

 

Kort haar of lang haar?

Een algemeen advies is om voor lang haar te kiezen als je je gezicht iets dunner eruit wil laten zien. Door de lange haren lijkt je gezicht zelf ook langer. Met name lange lagen laten je gezicht er slanker uitzien. Zorg er wel voor dat die lagen zich vooral richten op de onderkant van het haar. Als de slagen teveel aan de zijkant van je hoofd zitten, kan je gezicht juist ronder lijken.

Tip: heb je heel kort haar (denk aan stekels of opgeschoren aan de zijkanten?). Dan kun je het haar aan de bovenkant wat langer laten. Vraag aan je kapper of die de zijkanten kort knipt, maar laat de bovenkant langer.

 

Wel of geen krullen?

Met krullen kun je enorm veel volume creëren. Het is daarom een hele fijne haarstijl als je je gezicht slanker of kleiner wilt laten lijken. Bedenk wel dat te veel krullen alleen aan de zijkant van je hoofd je gezicht ronder doen lijken. Maak daarom extra krullen aan de onderkant van je haren of aan de bovenkant om je gezicht langer en slanker te laten lijken.