Je benen bruiner laten lijken? 8 tips

Je benen bruiner laten lijken hoeft niet ingewikkeld te zijn. Of je van nature nu wel of niet snel bruin wordt, er zijn trucjes die iedereen toe kan passen om ze er net even iets bruiner uit te laten zien. Je benen bruiner laten lijken doe je zo!

 

Tip: Lees ook ons artikel over bruiner lijken dan je bent voor kledingtips en zelfs tips voor de juiste zonnebril. Wil je ze echt bruiner maken? Dan zijn zelfbruiners een fijne oplossing. Je hebt wash-off zelfbruiners die direct een teint geven en aan het einde van de dag afwasbaar zijn, maar ook long-lasting tans die weken kunnen blijven zitten.

 

Zorg voor goed verzorgde benen

Goed verzorgde benen vormen de basis. Als je (nog) een heel lichte huid hebt met stoppels, dan zie je die honderd keer beter dan op een bruine huid. Scrub en onthaar je benen daarom regelmatig als je je benen graag bruiner wilt laten lijken. Hoe minder kleurverschillen er op je huid zelf te zien zijn, hoe beter.

 

Scrubben

Het scrubben van je huid zorgt ervoor dat de bovenste losliggende dode huidcellen verwijderd worden. Het voordeel hieraan is dat je huid er minder dof uitziet. Een glanzende huid ziet er al gezonder uit, een plus! Daarnaast krijgen de gezonde onderliggende huidcellen beter de kans om die zonnestraaltjes mee te pakken.

 

Draag wit of pastel

Als je een klein beetje een kleurtje hebt, lijkt dit ineens veel bruiner als je wit draagt. Een witte broek, witte rok of witte sneakers (of allemaal) laten je benen bijna altijd bruiner lijken. Ook pastelkleuren versterken de zongebruinde teint van je benen.

Tip: Word je helemaal niet bruin en blijf je spierwit? Dan kan een witte broek misschien niet het effect geven dat je voor ogen had. Probeer in plaats van wit dan eens een pastelkleur te dragen. Pastelkleuren verzachten het spierwitte effect ook een beetje. Een warme pastelkleur geeft daarnaast ook een weerkaatsing op de huid, waardoor het lijkt alsof je een kleurtje hebt. Ook mooi meegenomen!

 

Laat een beetje zien

Als je je benen bruiner wilt laten lijken, kun je een beetje spelen met de plekken die je wel en niet ziet. Door bijvoorbeeld een broek met gaten te dragen, worden die plekken donkerder door de schaduw die erover valt. Je benen lijken hierdoor dus bruiner. Als je een witte broek iets oprolt, lijkt dat stukje huid eronder ook bruiner. Een lange, zwierige rok of jurk geeft ook speelse schaduwen op je benen die ze donkerder doen lijken.

 

Kies het bruinste deel van je lichaam en laat dat zien!

Ben je iemand die altijd heel snel bruin wordt op je armen, maar niet op je benen? Leg daar dan de nadruk op door korte mouwen of een strapless topje te dragen. Daar kan dan prima een lange, luchtige broek bij.

 

Sneakers, hakken en teenslippers

Je schoenen dragen ook een belangrijk steentje bij aan het bruiner lijken van je benen. Zoals je net hebt kunnen lezen zorgt wit ervoor dat je benen bruiner lijken. Wit schoeisel kan daarom een logische keuze zijn. Ook leuk om een keer te proberen: witte teenslippers of witte teenslippers met een print. Door het wit aan de zijkanten van je voeten, lijken je voeten zelf ineens een tintje donkerder.

 

Teennagels lakken

Als je voor de teenslippers kiest, zorgt dan aub dat je nagels goed verzorgd zijn. Een nagellak kan daarbij echt wonderen doen, én je voeten bruiner laten lijken. Kies daarbij voor een kleur die je huid complimenteert. Als je een koele ondertoon in je huid hebt, staat een dieproze kleur op je nagels je goed en je voeten lijken donkerder. Heb je juist een warme ondertoon, dan kun je een perzikkleur goed hebben. Probeer het eens en zie het verschil!

 

Lichaamsmake-up en bronzer

Door op de juiste plekken net een beetje bronzer aan te brengen, kun je de huid een sunkissed look geven zonder dat je je hele lichaam in hoeft te smeren met make-up. Breng bijvoorbeeld een beetje bronzer aan in je decolleté om daar net die bruine teint naar voren te laten komen. De Body Blur van Vita Liberata is geschikt voor je hele lichaam en geeft direct een zongebruinde teint. Daarnaast heeft het product ook kleine glansdeeltjes, waardoor je een gezonde glow krijgt. Erg leuk voor een dagje uit. Lees er meer over op de productpagina’s van de Body Blur.

 

Zelfbruiner

Een zelfbruiner is voor sommige mensen een beetje schrikken want: zie je er dan niet uit als een wortel? Gelukkig niet. De zelfbruiners van nu zijn zo geformuleerd dat ze je een zongebruinde in plaats van oranje teint geven. Daarnaast bevatten veel formuleringen veel natuurlijke ingrediënten met anti-aging eigenschappen zoals papaja. Het is iets meer werk om een zelfbruiner aan te brengen dan een bronzer of body blur, maar het resultaat is veel langer zichtbaar. Lees ook ons artikel over het aanbrengen van zelfbruiner voor het mooiste long-lasting resultaat.