Is koud water goed voor je haar?

Eerder schreven we al een artikel over de voordelen van een koude douche (brr….). Maar wist je dat koud water ook goed is voor je haar? Als je dus van die mooie, glanzende lokken wilt, raden we aan om zeker even door te lezen…

 

Haar wassen met koud water

Als je een microscoop hebt, kun je het verschil zelfs zien. Bij haar dat met koud water gewassen is zijn de haarschubben veel meer gesloten, waardoor de haarkleur ook langer mooi blijft en je haar er niet dof en pluizig uit zal zien. Daarnaast glanst het haar veel meer. Eigenlijk is het zelfs af te raden om haar met heel heet water te wassen, omdat je het haar anders beschadigt.

 

Haar wassen met warm water

Oké, heel heet water is af te raden, maar een ijskoude plens water over je hoofd zie je ook niet zo zitten… Geen zorgen, je kunt je wasbeurt het beste beginnen met warm of lauwwarm water om je haren te wassen. Met het lauwwarme water kun je je haren goed ontvetten, zodat ophoping en restanten van haarproducten verwijderd worden. Als je vervolgens je haren onder de douche wast kun je na je wasbeurt gewoon even voorover buigen en je haren over je hoofd gooien, om het vervolgens nog eens na te spoelen met koud water. Zo krijg je geen koud water over je lichaam en hoofdhuid heen, maar heb je wel de voordelen van een naspoeling met koud water.

 

Crèmespoeling en conditioner

Als je echt tegen die koude douche opziet (snappen we heel goed), dan kun je natuurlijk ook voor een gladmakende conditioner of crèmespoeling gaan. Deze haarproducten zetten ook de haarschubben dicht, waardoor je eigenlijk het proces van een koude naspoeling een beetje nadoet. 

 

Leave-in conditioner

Voor de koukleumen die graag weg willen blijven bij het koude water: een koude leave-in conditioner kan een vrij goede vervanging zijn van de koude plens water waar je haar zo blij van wordt. Zet je leave-in conditioner gewoon in de koelkast en breng na het wassen de leave-in conditioner op je haar aan. Door de kou van de conditioner worden de haarschubben veel beter gesloten.