2 belangrijke plekken waar jij geen zonnebrand smeert

Insmeren met zonnebrandcrème staat waarschijnlijk hoog op je lijstje als je naar buiten gaat (en zo niet, dan staat het er nu wel). Maar smeer jij je overal wel goed genoeg in? Armen en benen is makkelijk, maar hoe zit het met die plekken waar je maar moeilijk bij komt? Dit zijn twee plekken die je waarschijnlijk vergeet, maar echt niet mag vergeten.

 

We hebben met z'n allen al grote stappen gemaakt als het om zonnebrandcrème draait. We zijn inmiddels overgestapt van een spf5 of spf10 naar een spf30 en dragen dit ook steeds vaker dagelijks. Maar zelfs als je trouw iedere dag zonnebrandcrème smeert, is er een grote kans dat je deze plekken mist. Over welke plekken we het hebben? Wenkbrauwen en haarlijn.

 

Wenkbrauwen

Je wenkbrauwen? Ja echt. Je wenkbrauwen zijn een plek die je waarschijnlijk vergeet of niet goed insmeert. Er zitten haartjes toch? Klopt, maar er schijnt veel zonlicht op de bovenkant van je wenkbrauwen. Het stukje huid daar moet daarom ook goed beschermd worden. Volgens dermatologen is dit zelfs één van de gebieden waar melanomen (een gevaarlijke vorm van huidkanker) meestal gevonden worden. Verzorg ze tussen het zonnen door ook goed met een wenkbrauwserum voor een mooie, volle wenkbrauwenpartij. 

 

Haarlijn

Je gezicht zit goed in de zonnebrandcrème. Maar je haren wil je absoluut niet vet hebben. Heel begrijpelijk, maar is je haarlijn dan wel goed beschermd? Meestal vegen we daar het laatste beetje uit en dan is het wel klaar. Terwijl dit stukje huid, net als je wenkbrauwen, de delen zijn die het meeste zonlicht vangen. Die kunnen dus ook het snelste verbranden. Wil je echt je haar niet vet maken, dan is het dragen van een pet een goed alternatief.

Tip: Er zijn inmiddels ook zeer goede zonnebrandcremes op de markt die snel intrekken en niet vettig aanvoelen. Een spray kan bijvoorbeeld snel ingetrokken zijn.

 

Egaal bruin worden

Geen zin om met vuurrode randjes op je gezicht rond te lopen? Je kunt de zon ook even overslaan en een zelfbruiner voor je gezicht gebruiken. De formules van tegenwoordig zijn zover ontwikkeld dat je geen oranje kleur krijgt en toe kunt werken naar de kleur die je voor ogen hebt. Ook fijn als je bijvoorbeeld van jezelf minder pigment in je gezicht hebt en daardoor kleurverschil krijgt. Dankzij de antioxidanten ingrediënten in de zelfbruiners van Vita Liberata help je daarnaast ook je huid langer soepel te houden, een bonus!