Close

Huidverzorging met hyaluronzuur

Hyaluronzuur is vandaag de dag een bekend ingrediënt geworden voor huidverzorgingsproducten en staat onder andere bekend om haar vocht vasthoudende werking. Wat is hyaluronzuur en wat doet het voor de huid?

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een stof die in ons lichaam wordt aangemaakt en komt voor op verschillende plekken in het lichaam, waaronder in de huid. Hyaluronzuur zorgt er voor dat ons lichaam soepel en gehydrateerd blijft. In deze blogpost gaan we verder in op het effect van hyaluronzuur op de huid. De belangrijkste eigenschap van hyaluronzuur is dat het vocht vast houdt. Natuureigen hyaluronzuur schijnt tot 1000 x zijn eigen gewicht in water vast te kunnen houden. Hyaluronzuur is daarom een populair ingrediënt in de cosmetica wereld.

De naam ‘hyaluronzuur’ kan een verkeerde impressie opwekken, ondanks dat het hyaluronzuur wordt genoemd, is het geen zuur met een exfoliërende werking.

 

Wat doet hyaluronzuur voor de huid?

Naarmate je ouder wordt, wordt er steeds minder hyaluronzuur aangemaakt. Dit zorgt voor een drogere en minder veerkrachtige huid, waardoor lijntjes en rimpeltjes kunnen ontstaan. Hyaluronzuur kan het vochtgehalte van de huid omhoog brengen zonder de huid vet te maken. Dit maakt hyaluronzuur geschikt voor ieder huidtype waaronder de droge gevoelige maar ook vette huid. Naast het feit dat hyaluronzuur vocht vast kan houden, versterkt hyaluronzuur ook de huidbarrière waardoor de huid soepel voelt en er gladder en voller uit ziet.

 

Hyaluronzuur fillers

Hyaluronzuur bestaat in verschillende vormen. In de cosmetica wereld wordt er onderscheid gemaakt tussen twee vormen van hyaluronzuur toepassing. Naast het gebruik van hyaluronzuur in skincare producten, kun je hyaluronzuur ook als filler in de huid laten injecteren. Door middel van hyaluronzuur fillers kun je de huid tijdelijk lokaal ‘opvullen’. Hyaluronzuur fillers worden daarom veelal toegepast om rimpels te verminderen en gezichtscontouren te verbeteren.

 

Hyaluronzuur in huidverzorging

Hyaluronzuur in huidverzorging zorgt er voor dat er als het ware een laagje op de huid wordt gelegd. Door dit ‘laagje’ voelt de huid soepel aan en wordt er voorkomen dat er vocht van uit de huid aan de lucht verdampt. Hyaluronzuur in huidverzorging is gericht op hydratatie van de huid. Het effect van hyaluronzuur in huidverzorging is niet te vergelijken van het effect van hyaluronzuur fillers, dit omdat hyaluronzuur met een injectienaald de diepere huidlagen kan bereiken, die met huidverzorging niet bereikt kunnen worden. Dit neemt echter niet weg dat hyaluronzuur in huidverzorging wel degelijk een hydraterend effect heeft.

Er wordt veelal gedacht dat hyaluronzuur in huidverzorging een anti aging werking heeft. Dit is echter niet geheel terecht. Omdat hyaluronzuur effect heeft op het vochtgehalte, lijkt de huid voller en kunnen lijntjes en rimpels op het oog minder opvallen. Hyaluronzuur in huidverzorging geeft de huid een hydratatie boost waardoor fijne lijntjes en rimpels worden verzacht en je een jongere uitstraling krijgt.

 

Hyaluronzuur in oogverzorging

Onlangs heeft RevitaLash een nieuwe ooggel en primer gelanceerd, de AquaBlur. Deze ooggel en primer in één, bevat onder andere hyaluronzuur. De hyaluronzuur in de ooggel zorgt voor soepelheid en hydratatie. In combinatie met kombucha en sea kelp zorgt dit verzorgingsproduct voor een gehydrateerde en stralende huid rondom de ogen. Het vochtbalans wordt op pijl gehouden, imperfecties worden vervaagd en de huid wordt beschermt tegen schadelijke invloeden. Omdat de AquaBlur ook als primer werkt, kun je, indien gewenst, na de applicatie make-up aanbrengen. Door het primer effect zal de make-up niet in de eventuele fijne lijntjes trekken. Een fijn 2 in 1 product om mee te nemen in de oogverzorgingsroutine.

 


Beoordeel


Note: HTML-code wordt niet vertaald!
Slecht           Goed


Ook interessant

Tips voor een complete oogverzorging