Huidveroudering voorkomen met antioxidanten

 

Huidveroudering voorkomen met antioxidanten, hoe werkt dat precies? En wat is eigenlijk de werking van antioxidanten ten opzichte van vrije radicalen? Lees in dit artikel over de werking van antioxidanten en de reden waarom huidverzorgingsproducten met deze stoffen aangeraden wordt om huidveroudering tegen te gaan.  

 

Wat zijn antioxidanten?

Als je nog niet zo thuis bent in alle ingrediënten van verzorgingsproducten, dan is het handig om eerst even te weten wat antioxidanten precies zijn. Zoals de naam al zegt zijn antioxidanten in staat om oxidatie te voorkomen en tegen te gaan. Oxidatie vindt plaats bij bijvoorbeeld appels die je doormidden snijdt. De appelhelft waar je niets mee doet wordt rimpelig en bruin – oftewel het oxideert. De helft waar je een antioxidant op smeert (denk aan citroenzuur met het antioxidant vitamine C), blijft vers. Hierom worden antioxidanten ook veelvuldig toegevoegd aan levensmiddelen en cosmetica. De houdbaarheid van het product wordt zo verlengd.

 

Antioxidanten en huidverzorgingsproducten

Het principe van de appel kun je ook toepassen op je huid. Huid dat je blootstelt aan vervuiling en UV-straling veroudert en verrimpelt. Huid dat je beschermt met antioxidanten zal veel langer ‘houdbaar’ blijven. Voor je huid betekent dit dat de vrije radicalen in het huidweefsel, die voor rimpels en fijne lijntjes zorgen, door de antioxidanten aangepakt worden en geneutraliseerd. Het verschijnen van fijne lijntjes en rimpels wordt zo vertraagd en de huid zal langer elastisch blijven. Kun je huidveroudering voorkomen met antioxidanten door dit te doen? Echt helemaal voorkomen kan niet omdat huidveroudering een natuurlijk proces is, maar het proces erg vertragen kan zeker wel.

 

Huidveroudering voorkomen met antioxidanten

Nu zijn er gelukkig al veel voedingsmiddelen die antioxidanten bevatten, zoals noten en granen. Eet voldoende van deze producten en je krijgt al wat antioxidanten binnen. Sommige soorten vis en vlees bevatten ook een hoge dosis aan antioxidanten. Als je echter je huid wil beschermen tegen huidveroudering, kan je lichaam wel een steuntje in de rug gebruiken. Antioxidanten opnemen in je huidverzorging is dan een goede stap. Ze beschermen de huid niet alleen door cellen te beschermen tegen beschadigingen, maar bevorderen ook de groei van nieuwe huidcellen. Huidveroudering voorkomen met antioxidanten kan niet helemaal, maar met deze stap vertraag je het huidverouderingsproces wel weer enorm.

 

Antioxidanten vertragen huidveroudering

Door het aanbrengen van antioxidanten op de huid help je de vrije radicalen aan te pakken. Wat onderzoek heeft kunnen bewijzen is dat antioxidanten:

  •        de productie van collageen simuleren
  •        de elasticiteit van de huid verbeteren
  •        de groei van gezonde, nieuwe huidcellen te stimuleren
  •        de beschadigde huidcellen te genezen
  •        de schade door UV-straling te verminderen

Het wil echter niet zeggen dat deze effecten allemaal binnen een paar dagen al zichtbaar zijn. Belangrijk is dat je met regelmaat en voor een langere tijd een huidverzorgingsproduct gebruikt dat veel antioxidanten bevat.

 

Huidveroudering voorkomen met Marula olie

Als je je al een beetje hebt ingelezen in het onderwerp antioxidanten, dan weet je dat arganolie veel antioxidanten bevat. Echter, er is een product dat maar liefs 60% meer antioxidanten bevat dan arganolie: Marula olie. Samen met de snelle absorptie van de huid en de langdurige hydratatie is marula olie de ideale verzorgende olie voor een jonger ogende huid. Ook een fijne plus: het effect van de Marula Pure Beauty Oil is wetenschappelijk bewezen, als enige huidolie ter wereld! Ervaar zelf het effect van de huidolie en probeer een Pure MarulaTravel Roll-on, of ga direct voor een 30 ml gezichtsolie. Let op: het is niet zo dat Marula Olie veroudering kan terugdraaien of echt kan voorkomen, maar het kan het verouderingsproces wèl ontzettend vertragen. 

 

Huidveroudering voorkomen met behoud van antioxidanten

Een veelgehoord commentaar op diverse cosmetica blogs is dat veel huidverzorgingsproducten met antioxidanten niet werken. Dit komt omdat de crèmes of oliën niet luchtdicht verpakt zitten en in een doorschijnend flesje zitten. Vrijwel alle antioxidanten zijn gevoelig voor licht, zuurstof en warmte. De verpakkingen van Marula Oil zijn er daarom op gericht het effect van antioxidanten te behouden door een donkere verpakking te gebruiken, evenals goed afsluitende draaidoppen.